Lunární kalendář na 36. týden: Není vhodný čas na start podnikání, vyplatí se počkat

Měsíc v tomto týdnu putuje znamením Býka, Blíženců a Raka a bude působit i na naše zdraví a náladu. V tyto dny se nepouštějte do nových projektů ani do podnikání, raději počkejte na příznivější dobu. Co dalšího dělat podle vlivu měsíce?

5. září – Býk

Měsíc putuje ve znamení Býka a ovlivňuje krk, mandle, čich a ramena. Vše, co pro tyto části těla uděláte pozitivního, působí dvakrát tak příznivěji, ale vše, co je zatěžuje, škodí více než v jiné dny. Vyhněte se také operacím a lékařským zákrokům v těchto oblastech. Trápí-li vás často bolesti v krku, zkuste se zamyslet, co nechcete říct, co jste raději spolkli, než abyste to museli řešit. Snažte se danou situaci změnit. Na bolesti v krku pomáhá kloktat odvar ze šalvěje nebo slanou vodu. Držte oblast krku v teple, vyhněte se průvanu a klimatizaci raději vůbec nezapínejte. Šetřete také hlasivky, zvláště máte-li před sebou nějaký náročný přednes či kurz, kde budete muset dlouho mluvit.

Čtěte také: Nasušte si listy maliníku a ostružiníku. Proti nachlazení či průjmu

Na zatuhlé svaly krční páteře pomůže masáž a uvolňující cviky. Dny jsou vhodné také k návštěvě zubaře. Nechte si odstranit zubní kámen a dbejte více než kdy jindy na prevenci zubního kazu. Doma vám půjdou skvěle od ruky veškeré domácí práce, dařit se vám bude úklid, můžete se pustit do vyklízení skříní i sklepů, věcí se budete zbavovat bez nostalgie a uděláte si tak doma pořádnou očistu. Uvidíte, že se vám bude hned lépe dýchat. Nesnažte se prosazovat své názory za každou cenu. A než se pro něco rozhodnete, dobře si vše promyslete.

6. – 8. září - Blíženci

V těchto dnech putuje měsíc znamením Blíženců a ovlivňuje plíce, průdušky, dech, paže a ruce. Vše, co pro tyto části těla uděláte příznivého, působí blahodárněji, a naopak vše, co je nadměrně zatěžuje, škodí více než jindy. I když svítí sluníčko, dny jsou chladné, tak se snažte držet v teple. Přínosné jsou v těchto dnech masáže horní poloviny těla, na uvolnění můžete zkusit také jógu nebo pilates. Cítíte-li se ve stresu, vydejte se na procházku a nechte se unášet krásou přírody. Zkuste se zaměřit na svůj dech. Dýcháte opravdu zhluboka a do břicha, nebo mělce a povrchně? Správné dýchání je skvělé jako meditační cvičení pro odbourání nahromaděného stresu. A dobrou zprávou je, že se dá naučit.

Dny Blíženců jsou hodně komunikativní, a tak se vám může snadno stát, že se někde zapovídáte víc, než jste si plánovali, nebo protelefonujete celé odpoledne s kamarádkou. Někdy je potřeba sdílet své radosti a starosti, tak si to jednoduše užijte. Měsíc přeje také cestování a tvůrčí činnosti. Pokud přemýšlíte, jak ozvláštnit svůj život, zkuste se přihlásit na nějaký zajímavý kurz.

9. – 10. září – Rak

Měsíc procházející znamením Raka působí na žaludek, trávení, játra a hruď. Všechno, co v těchto dnech uděláte pro tyto oblasti těla, působí příznivěji. Cokoliv nadměrně zatěžuje, škodí víc než v jiné dny. Vyhněte se také operacím a lékařským zákrokům. Dnes se vám může ozývat citlivé zažívání, dejte si proto pozor na to, co jíte a v jakém množství. Potrápit vás může pálení žáhy, ženy zase bolesti prsou. Zažívání ulevíte popíjením bylinkových čajů, skvělý je řepík i máta, bolesti prsů vás zbaví jemná masáž.

Zkuste se zamyslet, jak jíte. Máte dostatek času na jídlo, můžete si jej vychutnat, nebo jíte ve spěchu, za pochodu? Případně u jídla děláte ještě další činnosti, jako je čtení, sledujete televizi nebo brouzdáte po sítích? Pak se nedivte, že máte problém se zažíváním. Zkuste se alespoň ve dnech Raka na jídlo plně soustředit, jezte pomalu, dostatečně žvýkejte a věnujte pozornost jen jídlu. Uvidíte, že vaše potíže brzy odezní.

Čtěte také: 10 potravin, které usnadňují trávení a prospívají našemu zdraví

Dnes se můžete cítit přecitlivělí, možná i lítostiví, budete smutní i bez zjevné příčiny. Jestliže už vás splín přepadne, zajděte na kávu s někým, s kým je vám dobře, setkejte se s přáteli nebo jděte do kina. Ve společnosti vám bude mnohem líp. Není vhodný čas na úklid, ale ani na start podnikání nebo začátky velkých projektů. To vše raději odložte na příznivější dobu a užijte si volný den tak, jak to máte rádi.

Zdroj: Johanna Paunggerová a Thomas Poppe – Síla Měsíce

Jaký bude tento týden podle výkladu karet?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.