Lunární kalendář od 16. dubna: Alkohol, kofein i léky působí mnohem intenzivněji

Měsíc v následujících třech dnech ubývá a prochází znamením Ryb, které je hodně citlivé a my tak hůře snášíme alkohol, kávu i léky. Co dalšího ovlivňuje?

Měsíc prochází znamením Ryb, které ovlivňuje chodidla, prsty u nohou, chůzi a lymfatický systém. Vše, co pro tyto části těla v těchto dnech uděláte dobrého, působí příznivěji než v jiné dny. Cokoliv je však zatěžuje, škodí mnohem více. Vyhněte se operacím i lékařským zákrokům.

Pečujte o své nohy, zaslouží si to

Nohy jsou částí těla, na kterou při své péči dost často zapomínáme, věnujte jim alespoň ve dnech Ryb náležitou pozornost, zaslouží si to, nezapomeňte, jak dobře vám celý život slouží. Navíc ovlivňují pomocí reflexních zón celé naše tělo. Dopřejte si v těchto dnech reflexní masáž, uvolníte napětí a zbavíte tělo škodlivin. Skvělá je také masáž prstů u nohou. Rozmazlete se bylinnou nebo perličkovou koupelí a vyhněte se dlouhému stání na místě. Dny jsou studené, proto nohy udržujte v teple.

Alkohol, nikotin a léky působí mnohem intenzivněji

Ryby jsou velmi citlivé znamení a právě v těchto dnech proto působí mnohem intenzivněji alkohol, nikotin, kofein, ale také léky. Pokud vás čeká večírek nebo party, vyhněte se nadměrné konzumaci alkoholu, nebo prokládejte každou sklenku sklenicí vody, druhý den to velmi oceníte. Léky působí mnohem intenzivněji, takže snáze vznikají závislosti.

Nemyjte si ani nestříhejte vlasy

Jestli je nějaký čas, ve kterém opravdu není vhodné pečovat o vlasy, pak jsou to dny Ryb. Pokud je to možné, tak vlasy nemyjte ani nestříhejte, vlasy slábnou a mohou se tvořit lupy. Můžete ošetřovat kuří oka a bradavice, ale vyhněte se jejich odstranění. Není vhodný čas ani na peeling. Udělejte si dobře voňavou koupelí a pusťte si k tomu hudbu, kterou máte rádi. Celkově vám prospěje, pokud se budete věnovat činnostem, které vám přináší radost. Pokud pociťujete zvýšenou únavu, doplňte železo.

Vrhněte se na praní prádla

Energie dní přeje čištění, mytí a uklízení. I zašlé skvrny půjdou snáze dolů. Pusťte se do praní prádla, stačí použít polovinu pracího prášku, ale na malování a natírání zapomeňte, barva bude špatně schnout. Zalévejte květiny doma i na zahradě, ale s hnojením počkejte na vhodnější dny. Vysévat můžete listovou zeleninu, melouny a bylinky. Ve dnech Ryb se zkuste věnovat více sami sobě. Dobře se budete cítit ve společnosti vám milých lidí, při tvoření a kreativní práci.

Zdroj: Johanna Paunggerová a Thomas Poppe – Síla Měsíce


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.