Maminka Davida Pastrňáka syna k hokeji vedla odmala. Strašně jsem se naplakala, tvrdí

Maminka Davida Pastrňáka

Marcela Ziembová zavzpomínala na dětství hokejisty Davida Pastrňáka. Svého syna vedla ke sportu odmalička. Jak se ho snažila motivovat k ranním tréninkům? A jak prožívala jeho velké úspěchy?

Marcela Ziembová je maminkou hokejového útočníka Davida Pastrňáka, kterého zná téměř celý svět. Hned zkraje pořadu odpověděla na zvědavou otázku Jana Krause, proč je její příjmení jiné než příjmení jejího syna. „Na to je úplně jednoduchá odpověď – nevdala jsem se,“ vysvětlila v pořadu Show Jana Krause.

To, že si ji kvůli tomu lidé s Davidem nespojují, jí prý ale úplně vyhovuje, zvláště nyní, kdy je její syn naprostou hvězdou. Paní Marcela má od mládí velkou slabost pro hokej a oba její životní partneři byli havířovští hokejisté.

Čtěte také: Superbohatý Pastrňák je nohama na zemi. Vyrůstal v chudobě, prožil několik tragédií

Svoji zálibu se snažila přenést i na své syny. „První syn to s hokejem zkoušel, ale nějak to nedopadlo. Tak jsme mu dali kopačák a tam už to bylo lepší,“ popisovala sympatická blondýnka. „No a u druhého to dopadlo asi celkem dobře, bych řekla,“ dodala s šibalským úsměvem Marcela.

Motivace a tréninky brzy ráno

Na výchovu synů byla sama, přesto oba vedla ke sportu. Davidovi byly tři a půl roku, když začal chodit na hokej. „Já jsem ho strašila tím, že po ránu stál naproti soused a jel na šachtu. Říkala jsem mu, tak koukej, tohle je ještě horší,“ popisovala Marcela, jak svého syna motivovala k chození na ranní tréninky. Tam si ho už velice záhy vyhlédli zahraniční trenéři. „To mu bylo asi třináct nebo čtrnáct. No, moc se mi nelíbilo, že ho odtáhnou. Nejprve šel v deváté třídě na zkušenou do Třince, aby se vyzkoušelo, jestli to zvládne sám bez maminky,“ vzpomínala maminka hokejové hvězdy.

Mohlo by vás zajímat: Kdo je Pastrňákova snoubenka Rebecca? Půvabnou Švédku sbalil na své narozeninové party

„V šestnácti pak šel do Švédska. Slíbili mi, že půjde do rodiny, ale to se nestalo. Celý můj život je taková pohádka. Nastěhoval se dohromady s nějakým Švédem Emilem a doválčili to až do Bostonu,“ prohlásila Marcela. Kariéru svého syna sledovala s velkým napětím a často prý s pláčem. „Strašně jsem se naplakala. Možná mají díky tomu ve Švédsku nové jezero,“ dodala s humorem pyšná maminka. Za zlomový okamžik v kariéře svého syna považuje získání stříbrné medaile v Břeclavi na turnaji Hlinka Cup. Pořad Show Jana Krause sledujte každou středu od 21:40 na Primě.

Podívejte se, jak se David Pastrňák roztančil na Vysoký jalovec:

Sdílejte článek
Štítky FTV Prima matka syn Show Jana Krause Jan Kraus David Pastrňák celebrity sport hokej hokejista Marcela Ziembová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 7. 2024

Berani, ustupte a nechte dnes otěže převzít někoho jiného. Důvěřujte ostatním. Je tu mnoho pomocných rukou, které vás povedou. Nejdůležitější je nechat se unášet a důvěřovat. Ostatní vás budou vést, pokud jim to dovolíte. Váš mozek může bzučet do té míry, že budete mít pocit, že jste ztratili kontrolu. Uvolněte svou mysl a zklidněte nervy.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.