David Pastrňák si užívá otcovství: Přebaluju poslepu, zbožňuju procházky s kočárkem

Pastrňák oznámil narození dcery

Veleúspěšný hokejový útočník David Pastrňák (27) se 9. června stal tátou. Vytouženého potomka si nyní užívá plnými doušky. Zatímco na ledě platí za stroj na góly, doma teď kmitá, přebaluje téměř poslepu a s dvouměsíční dcerkou v kočárku vyráží na mnohahodinové procházky.

Hokejistova snoubenka Rebecca Rohlsson ze Švédska si nyní určitě nemůže stěžovat. Dva měsíce po porodu má totiž ve svém nastávajícím manželovi velkého pomocníka v péči o jejich malou holčičku, která dostala jméno Freya Ivy Pastrnak. Pár se nyní na pár týdnů přesunul ze zámořského Bostonu do Česka.

„Pomáhám, jak to jde. Užívám si dcerky, než začne další sezona. Nebyli jsme si jistí, jestli se vůbec dostaneme do Evropy, tak jsme rádi doma,“ svěřil se pro Blesk novopečený tatínek, který už dle svých slov s plenkami a zavinovačkami čaruje podobně jako s hokejkou. „Úplně bez problémů, přebaluju poslepu,“ komentoval své počínání Pastrňák s humorem sobě vlastním.

Narození dcery z něj také nově udělalo milovníka procházek. „Nesnášel jsem procházky a teď každé ráno vstávám. V Bostonu jsem chodil na dvou až tříhodinové procházky. Nechávám mámu trochu vyspat,“ popsal český kanonýr, že po častém nočním vstávání má maminka ráno čas a klid jen pro sebe, zatímco Freya vyráží na čerstvý vzduch s ním.

„Na začátku mi dělalo problém zavinování a byl jsem trochu nervózní, když byla úplně malinkatá. Nevěděl jsem, jak ji držet,“ popsal Pastrňák drobné počáteční komplikace, s nimiž se asi dokáže ztotožnit každý debutující tatínek. S partnerkou Rebeccou si po narození dcerky nechali 14 dní jen pro sebe, aby se sžili jako nová rodina a na vše si zvykli.

„Dva týdny jsme byli sami, abychom se do všeho dostali. Pak přijely obě babičky – ta švédská i havířovská. Máma pak vařila nonstop,“ popsal útočník americké NHL, kdy se na vnučku přijela podívat jeho i snoubenčina maminka. Jejich návštěvu mladí rodiče určitě uvítali a mohli si aspoň tu a tam na moment vydechnout.

David s Rebeccou za sebou mají nelehkou cestu k rodičovství. O prvního potomka se měli s láskou starat už před dvěma lety, kdy se jim narodil rovněž v červnu syn Viggo. Chlapeček však žil jen šest dní a o srdcervoucí novinu se Pastrňák následně podělil na svém Instagramu. Vzápětí s partnerkou odjeli do Evropy a postupně tragédii přijali i snad i překonali.

Sdílejte článek
Štítky dítě syn dcera NHL otcovství tragédie kočárek David Pastrňák hokej zásnuby procházky Rebecca Rohlsson přebalování babičky Freya Ivy Pastrnak zavinovačka

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.