Martin má při vaření čas na odpočinek. Za jídlo jako ze školky sklidí posměch

Zeleninový krém - Prostřeno! S28 (54)

Čtvrteční hostitel Martin není v kuchařské soutěži poprvé. Minule se mu nedařilo, tak by rád zkusil vyhrát tento týden. Pozve soupeře na chalupu, která není úplně vybavená. Navíc naštve Moniku, která o něm ztratí iluze.

Podle Martina soutěžící uvítají čerstvý vzduch, a tak bude čtvrteční večeři podávat venku. Vařit bude na chatě, kterou vlastní dva roky. Stále je na ní dost práce, ale v kuchyňce se něco připravit dá. Má už třetí manželku a pět dětí. V soutěži je podruhé, vařil v roce 2019. Tehdy trůnil v knedlíčkové polévce jen jeden velký knedlík, dlouho se čekalo a jídlo bylo celkově obyčejnější, než hosté čekali. Tentokrát si Martin vše naplánoval a vymyslel jídla, které jsou tak jednoduchá na přípravu, až se mu hosté vysmějí.

Při vaření má dokonce čas na odpočinek. „Dneska mám jednodušší meníčko, tak můžu být v klidu.“ Podávat bude jednotlamky, krémovou polévku, chalupářský guláš a sladkou tečku. Názvy to jsou tajemné a nikdo neví, co čekat. Po příchodu hostů bude Martin nervózní. Nejprve naservíruje jednohubky s česnekovou a mrkvovo-celerovou pomazánkou. Soutěžící budou z jednoduchého pokrmu v rozpacích.

Podívejte se na ochutnávku dezertu, které by zvládlo i malé dítě:

Živí početnou rodinu, musí to být podle Moniky taktik

Budou se tedy vyptávat na rodinný život. S první ženou se Martin nevídá, s druhou jsou přátelé, se třetí má dvě malé děti. Dohromady jich má pět. Monika si rychle spočítá, že tři z nich jsou nezaopatřené. Proto se podle ní nabízí, proč je Martin v Prostřeno! Přišel si podle ní pro peníze. Její hodnocení bude od té chvíle přísné. Z čeho bude polévka všichni z názvu jen tipovali. Nakonec se ukáže, že to bude brokolicová s pórkem, Lenka si přála česnekovou.

Polévka bude bohužel připomínat studenou kejdu přilepenou na dně talíře a sám hostitel uzná, že to je propadák. Guláš se celkem povede, ale protože knedlíky nedělal Martin sám, nesetká se s úspěchem. Bizarní bude dezert, který vzbudí posměch. „Asi takový dezert jako mají děti ve školce,“ míní Aleš. O závěrečnou zábavu se pak postará zpěvák s kytarou. Komu bude vadit, že je nepobavil sám hostitel? Na prima+ a vpodvečer na obrazovce uvidíte, jak bude hodnotit podezíravá Monika.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 5. 2024

Dnes byste mohli dobře psát beletrii nebo publicistiku. Je docela dobře možné, že jste o nějakém literárním oboru uvažovali. Proč váháte? Nikdy není pozdě. Najděte si čas na napsání příběhu. Pokud máte negativní postoj k věcem, které děláte, jak chcete něco udělat, Berani?

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.