Martin má při vaření čas na odpočinek. Za jídlo jako ze školky sklidí posměch

Zeleninový krém - Prostřeno! S28 (54)

Čtvrteční hostitel Martin není v kuchařské soutěži poprvé. Minule se mu nedařilo, tak by rád zkusil vyhrát tento týden. Pozve soupeře na chalupu, která není úplně vybavená. Navíc naštve Moniku, která o něm ztratí iluze.

Podle Martina soutěžící uvítají čerstvý vzduch, a tak bude čtvrteční večeři podávat venku. Vařit bude na chatě, kterou vlastní dva roky. Stále je na ní dost práce, ale v kuchyňce se něco připravit dá. Má už třetí manželku a pět dětí. V soutěži je podruhé, vařil v roce 2019. Tehdy trůnil v knedlíčkové polévce jen jeden velký knedlík, dlouho se čekalo a jídlo bylo celkově obyčejnější, než hosté čekali. Tentokrát si Martin vše naplánoval a vymyslel jídla, které jsou tak jednoduchá na přípravu, až se mu hosté vysmějí.

Při vaření má dokonce čas na odpočinek. „Dneska mám jednodušší meníčko, tak můžu být v klidu.“ Podávat bude jednotlamky, krémovou polévku, chalupářský guláš a sladkou tečku. Názvy to jsou tajemné a nikdo neví, co čekat. Po příchodu hostů bude Martin nervózní. Nejprve naservíruje jednohubky s česnekovou a mrkvovo-celerovou pomazánkou. Soutěžící budou z jednoduchého pokrmu v rozpacích.

Podívejte se na ochutnávku dezertu, které by zvládlo i malé dítě:

Živí početnou rodinu, musí to být podle Moniky taktik

Budou se tedy vyptávat na rodinný život. S první ženou se Martin nevídá, s druhou jsou přátelé, se třetí má dvě malé děti. Dohromady jich má pět. Monika si rychle spočítá, že tři z nich jsou nezaopatřené. Proto se podle ní nabízí, proč je Martin v Prostřeno! Přišel si podle ní pro peníze. Její hodnocení bude od té chvíle přísné. Z čeho bude polévka všichni z názvu jen tipovali. Nakonec se ukáže, že to bude brokolicová s pórkem, Lenka si přála česnekovou.

Polévka bude bohužel připomínat studenou kejdu přilepenou na dně talíře a sám hostitel uzná, že to je propadák. Guláš se celkem povede, ale protože knedlíky nedělal Martin sám, nesetká se s úspěchem. Bizarní bude dezert, který vzbudí posměch. „Asi takový dezert jako mají děti ve školce,“ míní Aleš. O závěrečnou zábavu se pak postará zpěvák s kytarou. Komu bude vadit, že je nepobavil sám hostitel? Na prima+ a vpodvečer na obrazovce uvidíte, jak bude hodnotit podezíravá Monika.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.