Celebrity

5. října 2024 08:45

Tomáš Durčák

Michael Schumacher po 11 letech na veřejnosti. Nemluví, komunikuje jen očima

Bývalý pilot Formule 1 a sedminásobný mistr světa Michael Schumacher je dnes pravděpodobně nejslavnější celebritou, o níž veřejnost za poslední dekádu neví téměř vůbec nic. Od hrozivé nehody při lyžování v roce 2013, kde podle všeho utrpěl vážná poranění hlavy, rodina jeho soukromí přísně střeží. Nyní se však Michael měl podle všeho poprvé od incidentu objevit na veřejnosti.

Michael Schumacher je od prosince 2013, kdy při nehodě na lyžích utrpěl vážné a zřejmě nevratné poškození mozku, na veřejnosti zcela neviditelný. Jeho dcera Gina-Maria Schumacher se však dle svých sociálních sítí provdala a některé zdroje tvrdí, že na veselce nechyběl ani její otec Michael. Což by znamenalo jeho první vystoupení na veřejnosti za posledních téměř 11 let.

Gina-Maria, úspěšná chovatelka koní a také jezdkyně, svého snoubence Laina Bethkeho potkala příznačně ve stáji a společná láska ke koním se postupně proměnila i v lásku mezi nimi. Svatba proběhla v rodinném sídle na španělském ostrově Mallorca, které dcera slavného závodníka koupila v roce 2017. A veselku si údajně nenechali ujít oba rodiče nevěsty, o čemž informoval třeba web Marca.

Dcera Michaela Schumachera Gina sdílela svatební snímek:

Informační embargo u Schumacherů zřejmě opadává

Až dosud se podle všeho Michael Schumacher účastnil pouze akcí konaných v úzkém rodinném kruhu. Byť na svatbě podle všeho byli všichni svatebčané bez výjimky vyzváni, aby u vchodu odložili své mobilní telefony či fotoaparáty a nepořizovali žádné fotografie. Hmatatelný důkaz o tom, že Michael Schumacher po letech skutečně vyrazil mezi lidi, tak zatím chybí. Řadu let také jeho manželka Corinna striktně dbala na to, aby se z rodinného soukromí nedostalo na veřejnost vůbec nic. Nyní však vše nasvědčuje tomu, že přísná pravidla o sdílení soukromých záležitostí v rodině Schumacherů přece jen trochu opadla.

Mohlo by vás zajímat: Zlom u Michaela Schumachera? Manželka měla uvolnit přísné utajení

Svědčí o tom hned několik událostí z posledního zhruba roku. Nejprve loni v srpnu Michaelův syn Mick na sociálních sítích veřejně sdílel snímek se svou partnerkou Lailou Hasanovic, čímž leckoho velmi překvapil. A že už Schumacherovi nadále nebudou ohledně svého soukromí tak striktní, v červenci definitivně potvrdil Michaelův bratr Ralf, když po rozvodu se svou manželkou a bývalou modelkou veřejně prohlásil, že je gay.

Schumacher vnímá, ale „mluvit“ může pouze očima

O skutečném zdravotním stavu Michaela Schumachera jsme se v uplynulé dekádě dozvěděli jen velmi kusé informace. Pouze výjimečně jsme se od hrstky lidí, kteří s ním od nehody přišli do kontaktu, dozvěděli něco o jeho dnešním životě. Před několika lety jednu ze zásadních novinek médiím prozradila Elisabetta Gregoraci, exmanželka bývalého šéfa týmu ve Formuli 1 Flavia Briatoreho, který má patřit mezi ty, kdo se s Michaelem po nehodě mohli setkat.

„Michael vůbec nemluví. Komunikovat může pouze pomocí očí,“ citoval její slova britský Daily Mail. „Navštěvovat ho mohou pouze tři lidé. Vím, o které tři jde,“ prozradila před čtyřmi lety dále modelka a dodala, že Schumacherovi se ze Švýcarska přestěhovali do nového domova ve Španělsku, kde má Michael k dispozici zázemí jako v nemocnici. Jedním z těch, kdo Michaela mohou navštěvovat, je i jeho bývalý šéf ve stáji Ferrari Jean Todt.

„Michael nechybí, protože je tu pořád s námi. Není to ale ten stejný člověk, kterým býval. Je jiný, ale skvěle se o něj stará jeho manželka Corinna a děti. Jeho život je rovněž jiný, ale mám to privilegium s ním trávit čas,“ popsal v roce 2023 Todt médiím. Fakt, že Schumacher dnes nemůže standardně komunikovat, tak trochu v dokumentu Schumacher z roku 2021 naznačil i jeho syn Mick, když prohlásil: „Často myslím na to, jak skvělé by to bylo. Vzdal bych se čehokoli jen proto, abychom si mohli znovu popovídat.“

V roce 2023 uplynulo již 10 let od nehody, při níž si Michael Schumacher vážně poranil hlavu a z níž se podle všeho dodnes nezotavil:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 5. 10. 2024

Zpestřete si život spontánními aktivitami. Je čas vyrazit ven a užívat si více světa. Prozkoumejte věci, které jsou ve své podstatě jiné, než byste očekávali. Vyberte si zavřené dveře namísto otevřených.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.