Celebrity

22. prosince 2022 13:05

Eliška Reiglová

Zákulisí Pretty Woman: Julii Roberts rozesmívali i masírovali. Film měl končit drsně

Pretty Woman - upoutávka

Romantická komedie Pretty Woman, byť její tématika sváteční není, už neodmyslitelně v období Vánoc patří na české obrazovky. Prostitutka Vivian ve filmu okouzlí bohatého obchodníka Edwarda, který se rozhodne si ji najmout na celý týden, aby mu dělala společnost na důležitých akcích i v soukromí. Přestože snímek má úspěch, pro oba hlavní herce bylo natáčení občas náročné.

Julia Roberts a Richard Gere si v Pretty Woman zahráli dva lidi z naprosto odlišných světů - chudou prostitutku se slovníkem téměř hodným dlaždiče a bohatého obchodníka na úrovni. Romantická komedie měla být původně o mnoho temnějším snímkem, kde Vivian rozhodně neměl potkat šťastný konec.

„Ten konec byl drsný. Edward vyhodil Vivian z auta, hodil po ní peníze a prostě odjel. Nechal ji v nějaké špinavé, temné uličce,“ zavzpomínala Julia Roberts na původní konec filmu v rozhovoru pro magazín Today.

Přestože se sympatická herečka zaradovala, že film nakonec nekončil na tak temně a celkově se dočkal výrazného zjemnění, natáčení pro ni občas nebylo jednoduché. To dokládají i zajímavosti, které se k filmu Pretty Woman vážou.

Legrácky na place

Na scény s rozesmátou Julií Roberts ve vaně zřejmě nikdo nezapomene. Pro štáb ale bylo ještě veselejší to, co lidé nemají možnost vidět. Všichni přítomní se dohodli, že jakmile herečka zapluje hlavou pod vodu, rychle odejdou z místnosti. Když se vynořila, byla v koupelně úplně sama a divila se, kam všichni zmizeli.

Problém s auty

Edward je bohatý muž a ve filmu se tak pochopitelně objevují také luxusní vozy. Výrobci Porsche a Ferrari ale dělali před premiérou filmu štábu velké problémy. Nechtěli totiž, aby byly jejich značky spojovány se snímkem, v němž je hlavní postavou prostitutka.

Trable s vlasy

Přestože byla Vivian prostitutka, ve filmu musela v podstatě za všech okolností vypadat dobře. Největší potíže čekaly kadeřníky kvůli scénám v posteli. Zrzavé vlasy Julii Roberts aranžovali na polštáři přes půl hodiny.

Zkus mě rozesmát

Filmaři potřebovali, aby se Julia Roberts co nejvíce smála během scény, kdy ležela na podlaze a sledovala starý film. Hraný smích jim nestačil, tak si nakonec trochu dopomohli. Hereččina chodidla, která byla mimo záběr, lechtal sám režisér, čímž dosáhl až hysterického smíchu.

Cenná rekvizita

Při návštěvě opery má na sobě Vivian drahý náhrdelník. Nešlo o žádnou napodobeninu, i ve skutečnosti tento náhrdelník měl hodnotu 250 tisíc dolarů. Klenotnictví, které ho zapůjčilo, tak na natáčení těchto záběrů poslalo také ozbrojeného člena ochranky.

Smutná historie úvodní písně

Píseň „Oh, Pretty Woman“ napsal v roce 1964 americký rockový zpěvák Roy Orbison. Inspirací mu byla jeho manželka Claudette. Před cestou za nákupy se jí zeptal, zda má dost peněz, a ona mu odvětila, že krásná žena peníze nepotřebuje. Když se vrátila domů, píseň už byla hotová. Necelé dva roky poté ale tragicky zemřela při nehodě na motorce ve věku pouhých 24 let.

Hon na Edwarda

Do hlavní mužské role filmu bylo zvažováno hned několik herců. Zprvu byla nabídnuta Burtovi Reynoldsovi, ten si ale nemyslel, že snímek má potenciál, proto ji odmítl. K odmítnutí se chystal i Richard Gere, k přijetí ho ale přesvědčila samotná Julia Roberts.

Rebélie

Manželka režiséra Garryho Marshalla byla pracovnice kliniky pro pomoc lidem v nouzi. Julia Roberts se tak v rámci příprav na roli seznámila s ženami z ulice. Sblížila se s nimi natolik, že za nimi dokonce během natáčení utekla na kávu.

Nervozita

Pro Julii Roberts bylo náročné především natáčení milostné scény. Byla natolik nervózní, že jí na čele vyskočila obrovská žíla. Práce tak byly na moment přerušeny a do postele si k herečce vlezl samotný režisér, aby jí čelo namasíroval a žíla tak zmizela.

Sdílejte článek
Štítky Vánoce Richard Gere Pretty Woman Julia Robertsová vánoční filmy Julia Roberts Garry Marshall Burt Reynolds

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.