Celebrity

25. srpna 2022 06:00

Tomáš Durčák

Milostné vztahy Petry Kvitové. Zasnoubená už jednou byla, ze svatby nakonec sešlo

KB Interview 24.5.2020

Petra Kvitová (32) se bude vdávat! Tedy možná. Jak totiž pamětníci jejích předešlých vztahů moc dobře vědí, česká tenisová jednička byla před lety již jednou zasnoubená, ale nakonec z toho sešlo. Druhé zásnuby jsou ideální chvíli pro to zrekapitulovat si, jaká milostná vzplanutí už za sebou Petra má.

Se svým trenérem Jiřím Vaňkem (44) už Petra Kvitová seriózně randí více než rok. Poprvé svůj vztah s bývalým tenisovým profesionálem přiznala již loni v srpnu, ale o tom, že mezi těma dvěmi něco je, se šuškalo již mnohem dříve.

Vůbec poprvé se pak na veřejnosti se svým partnerem ukázala až letos na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech, kam dorazila na závěrečný červený koberec před Hotelem Thermal právě ruku v ruce s Jiřím.

A 24. srpna pár na tenistčině Instagramu oznámil, co bylo na zámořských turnajích patrné už z jejich rukou. Na letošním Wimbledonu se spolu oba zasnoubili. Jak už bylo řečeno výše, Petra má za sebou již jedny zrušené vdavky a zároveň několik dalších vztahů. Kdo všechno už v minulosti patřil k jejím partnerům?

Adam Pavlásek

Mezi první známé partnery Petry patřil tehdy šestnáctiletý tenista Adam Pavlásek. Dvacetiletá Petra v té době pomalu a jistě mířila k elitní desítce světového žebříčku, s o pět let mladším Adamem se znali od dětství a spekulovalo se o tom, že jí mladá láska pomáhala i na kurtu.

„Petra se v prosinci rozešla se svým přítelem Karlem Třískou. Prý byl ve všem pasivní, tak mu dala kopačky. A od té doby se jen usmívá,“ řekl tehdy zdroj deníku Aha!. s odkazem na Petřina předešlého partnera, rovněž tenistu. O vztahu s ním toho však není příliš mnoho známo.

Pár se nakonec po dvou letech rozešel, následně se k sobě oba na čas vrátili, ale ani druhý pokus nebyl úspěšný. Nicméně jak v roce 2019 ukázal Expres.cz, Petra a Adam jsou dodnes dobří přátelé. A dnes už víme, že tehdejší spekulace o jejich možném novém vztahu byly spíše liché.

Radek Štěpánek

Po mladším Pavláskovi se Petra velmi rychle zamilovala do o více než deset let staršího tenisového matadora Radka Štěpánka. Ten byl tehdy čerstvě rozvedený s další tenistkou Nicole Vaidišovou, a tak u sebe dost možná oba našli útěchu po předchozích nevyvedených vztazích.

„Na začátku mě napadlo, že je mezi námi jedenáct let. Ale jen na chvíli. Protože když je člověk zamilovanej, tak nevidí, neslyší,“ přiznal v roce 2013 Štěpánek pro iDnes. „Radkovi je pětatřicet, kariéra se krátí. Ale to je jediný moment, kdy si uvědomím, kolik roků mezi námi je,“ dodala tehdy Kvitová.

Jejich společné vzplanutí však trvalo pouhý rok a vztah dvou časově velmi vytížených tenistů, kteří neustále létají křížem krážem po celém světě, se nakonec ukázal být neudržitelný. Radek Štěpánek se následně kuriózně vrátil zpět k Nicole, podruhé si ji vzal za ženu a mají spolu dcerky Stellu (4) a od loňského 16. prosince osmiměsíční Medu.

Radek Meidl

Vztah Petry Kvitové a o rok staršího hokejisty Radka Meidla byl doposud pravděpodobně tím nejvážnějším, který tenistka zažila. Přiznala jej na svém Twitteru zhruba půl roku po rozchodu se Štěpánkem a kromě toho, že její partner byl opět profesionální sportovec, šlo o lásku vskutku velikou. „Singapore je za dveřmi! Bylo super vidět rodinu a sledovat hokejový zápas, kde hrál i můj přítel Radek Meidl,“ napsala tehdy čerstvě zamilovaná Kvitová

Důkazem budiž fakt, že už o rok později Radek Petru před finále Fed Cupu požádal o ruku a ona řekla ano. „Já už to nemohl vydržet. Zase by mi někam odjela. Tak jsem přijel domů po zápase, Petra byla ve sprše. Než vyšla ven, oblékl jsem sako a přichystal krabičku s prstýnkem,“ popsal žádost o ruku hokejista v roce 2015 pro Magazín DNES.

Zásnuby obou trvaly ani ne půl roku, když se Petra začala na kurtu objevovat bez prstýnku. Na naléhání novinářů nakonec šla s pravdou ven. „Nehrála jsem s prstýnkem, protože s Radkem jsme se rozešli. Samozřejmě jsem mu ho vrátila, když to nedopadlo tak, jak jsme si ještě před půl rokem přáli,“ přiznala tehdy Blesku.

Radek následně do médii řekl, že košem dostal on, ale žádná nevraživost mezi ním a jeho expřítelkyní nezůstala. „Z mé strany to nebylo, ale i tak to respektuji a moc Péti přeju, ať je šťastná. Budu jí fandit. Byly to krásné dva roky,“ vyjádřil se hokejista po rozchodu pro Expres.

Nyní to stejně vážně jako s Radkem Meidlem vypadá i s jejím nynějším snoubencem a trenérem v jedné osobě Jiřím Vaňkem. Bude on konečně tím šťastným, kdo Petru nakonec dovede až k oltáři a třeba s ní jednoho dne založí rodinu? To ukáže až čas.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.