Celebrity

31. prosince 2022 13:11

Šarlota Chmelařová

Miroslav Donutil popsal strach z operace. Herec nyní nezažívá šťastné období

Oblíbený herec Miroslav Donutil (71) aktuálně ve svém životě prožívá náročné chvíle. Synovi Martinovi se narodilo mrtvé miminko, což celou rodinu zasáhlo. Navíc herec popsal své obavy z operace.

Herec Miroslav Donutil (71) popsal obavy z operace kolene. Zákrok už mu lékaři doporučovali před devíti lety, ale on sám ho neustále odkládal. Teď už se jeho zdravotní stav však dostal do takové fáze, kdy trpí a ovlivňuje to jeho každodenní život. Netajil se tím, že má velké bolesti a už téměř nemůže normálně chodit. Operace ho děsí, protože má strach z narkózy. „Když vám to koleno vymění, dají vám něco jiného, a když máte něco jiného v těle, tak to určitě dobré není,“ sdělil nedávno Donutil v rozhovoru pro Český rozhlas.

Donutil se na sobě už nějakou dobu snaží pracovat. Upravil své stravovací návyky, protože chtěl shodit pár kilogramů. Což se mu nakonec podařilo a on sám si ve svém snažení pochvaluje. „Shodil jsem 11 kilo. Odboural jsem přílohy, jím maso a zeleninu a musím nechat mezi jídly přestávku pět hodin. A nepiji už také žádný tvrdý alkohol,“ prozradil herec v rozhovoru s muzikantem Felixem Slováčkem. Spolu s ním se setkal v rámci otevření rodinného muzea malíře Kristiana Kodeta. S alkoholem začal mít herec problémy mimo jiné i kvůli vážné nemoci, kterou trpěl od mládí a lékaři dlouhou dobu netušili, co to je a jak mu pomoci.

„Jednalo se o nějakou neurologickou, blíže nespecifikovanou nemoc, byla dost závažná a dlouhá, trvala přes pětatřicet let. Existují záchvaty, při nichž se jen na chvilku zahledíte, ale i takové, kdy upadáte do bezvědomí. A to se stávalo i mně. Diagnózu jsem se nikdy nedozvěděl. Kdybych měl skutečnou epilepsii, nejspíše bych nemohl vykonávat svoje povolání,“ svěřil se v minulosti Donutil pro Prima Ženy. Nemoc se mu nakonec pod dohledem nové lékařky podařilo za pět minut dvanáct překonat.

Rodinná tragédie všechny zasáhla

Herec si v poslední době neužívá zrovna nejlehčí období. Jeho rodinu zachvátila obrovská tragédie, která se jen těžko zpracovává. Synovi Martinovi a jeho partnerce Sáře Affašové se narodilo mrtvé miminko. Nejhorší na celé situaci je fakt, že po celou dobu těhotenství se vše zdálo být naprosto v pořádku a den před plánovaným porodem Sára přestala cítit pohyby miminka v bříšku.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.