Celebrity

7. července 2023 11:43

Marie Makovská

Modré šaty ještě budou, říká Jitka Čvančarová. Promluvila o příležitosti, kde je vynese

Rozhovor s Jitkou Čvančarovou

Jitka Čvančarová (45) už nejednou zaujala svou róbou a její modré šaty z minulého ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech zaregistroval snad každý. K nim ostatně nyní opět promluvila a řekla, že je ještě hodlá vynést.

Jako každý rok se i letos netrpělivě očekával příchod Jitky Čvančarové na červený koberec ve Varech. Herečka na sebe vždy dokáže strhnout velkou pozornost, i když módu překvapivě tolik neřeší.

„Já chápu, že červený koberec a všechny tyto společenské události patří k filmovému festivalu, je to tak správně, i ten svět rób a lesků –⁠ pro mě je to jedna část těch mělčích vod, omlouvám se, ale samozřejmě to k tomu patří,“ přiznala v pořadu Showtime.

Přečtěte si také: Módní alarm z Varů. Ovládají módu lépe herečky, či modelky? Jak zářily Čvančarová, Plodková a Peštová

Modré šaty potřetí

„Jelikož to ale tak neprožívám, tu módu, tak jsem spíš člověk, který tak intuitivně v životě někoho potká. Mně před těmi dvěma lety přišel do života Boris Hanečka, úžasný člověk a úžasný umělec, a vytvořil umělecké šaty, umělecký výtvor na červený koberec, a myslím si, že je to tak v pořádku,“ hájí si herečka róbu, která byla mnohým trnem v oku a někteří ji označili i za vrchol nevkusu.

Šaty dokonce hodlá po minulém ročníku filmového festivalu a po udílení Českých lvů, kam je podruhé oblékla, vynést ještě potřetí.

„A beru je do třetice, prosím pěkně, protože Boris Hanečka má v září svou výroční přehlídku, mimochodem je to dvorní návrhář paní prezidentky Čaputové, a já půjdu jeho módní přehlídku k dvaceti letům, takže modré šaty ještě budou,“ prozradila Jitka Čvančarová.

A jak to bylo s letošní róbou, kterou herečka vynesla na červeném koberci při zahájení filmového festivalu? „Letos mi přišla do cesty úžasná Petra Balvínová, mám pocit, že ona sama je hedvábí, ona se mi sama ozvala, že na mě vidí nějaké krásné barevné hedvábí. To ona vytvořila tu róbu pro červený koberec,“ řekla Jitka Čvančarová a dodala, že se podle ní držíme příliš při zdi, a kam jinam si vzít velkou výraznou róbu, než na filmový festival.

Mohlo by vás zajímat: První velká pařba ve Varech. Bartoška se skvěle bavil s Bohdalovou a Klausovou

Vztah s prezidenty

Jitka Čvančarová má velmi blízko k prezidentovi festivalu Jiřímu Bartoškovi, ale také k prezidentovi naší republiky Petru Pavlovi, proto ji účast obou mužů na festivalu velmi potěšila!

„Dneska jsou tu shodou okolností dva prezidenti a dva muži mého srdce, si dovolím říct. Bylo nesmírně dojemné, když Jiří Bartoška vystoupil na tom openingovém ceremoniálu a pozdravil, jak jsme všichni zvyklí. Ta síla toho jeviště, které mu posílalo tu sílu zpět, byla myslím velmi zřetelná. Myslím, že by mohla být i změřitelná, k tomu není ani co dodávat, všichni jsme šťastní, že tady je,“ vyjádřila se k účasti Bartošky na festivalu, která do poslední chvíle kvůli jeho nedávné nemoci nebyla tak úplně jistá.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.