Celebrity

11. prosince 2023 10:30

Josef Šťastna

Před svátky našla Hanychová s Prachařem společnou řeč. Po Štědrém dnu si dceru odveze i Soukup

Pro rozvedené manžele je často složité najít na Vánoce společnou řeč a domluvit se, u koho budou děti trávit nejkrásnější svátky v roce. Teď si představte, že máte děti tři, s třemi různými tatínky. To je případ Agáty Hanychové (38), ale i ona už nakonec ví, jak to letos bude vypadat u ní doma.

Na Vánoce by měla být rodina spolu a ideálně by se všichni měli sejít v míru u rodinného krbu. Pokud ale máte rodinu tak obrovskou, jako to má Agáta, tak je složité najít společnou řeč. Je až úsměvná představa, že by se u jednoho stolu sešli Miroslav Dopita, Jakub Prachař a Jaromír Soukup. Z toho by možná měli radost jen Kryšpín, Mia a maličká Rozárka.

Také je nutné si uvědomit, že v rodině Agáty Hanychové má velké slovo její maminka Veronika Žilková, která má také ráda, když se rozvětvená rodina na Vánoce sejde pod jednou střechou. Herečka letos své děti pozvala na hory do Rakouska, ale Agáta se velké akce zúčastnit nemůže.

Agáta totiž deníku Blesk potvrdila, že hned 25. prosince bude muset předat Miu a Rozárku tatínkům. Pro Miu si přijede Prachař, pro Rozárku pak mediální magnát Soukup. Agátě doma zůstane jen Kryšpín, protože s Mirkem Dopitou se stihla Agáta letos udobřit a dvojice znovu zkouší spolu žít. „Na Štědrý den budeme naštěstí všichni spolu, pak se ale rozprchnou každý ke svému otci,“ prozradila Agáta redaktorům Blesku.

I když Agátu mrzí, že si neužije Miu a Rozárku celé Vánoce, tak je určitě dobré, že dokázala najít s jejich tatínky společnou řeč. Protože děti mají nejen maminku, ale také tatínka a Prachař i Soukup mají právo trávit se svými potomky sváteční čas. Jednou možná přijde doba, kdy Soukup či Prachař budou chtít své dcery mít u sebe i na Štědrý den.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Agáta Hanychová nedodržuje zákazy tatínků. Své dcery opět ukazuje na sociálních sítích

Když jeden z rodičů zlobí, může dostat pokutu

Redakce Prima Ženy se zeptala právničky Evy Ondřejové, jak se postupuje v případech, kdy se rodiče dohodnout neumí. A není to nic hezkého, vlastně to nakonec vždy odnesou děti. Navíc řešit pnutí v rodině kolem Vánoc je složité, protože úředníci a soudci také čerpají zasloužené volno...

„Během Vánoc je to tak, že pokud neproběhne předání dítěte den před Štědrým dnem, na Štědrý den nebo pak 25. prosince, tak se s tím opravdu nedá dělat nic. Pokud to není ale takto vyhrocené během vánočního času, kdy soudy a OSPOD nefungují, tak obecně máme občanský soudní řád, který nám říká, co všechno lze dělat. Jestliže to rozhodnutí je pravomocné, nebo máme předběžné opatření, které je předběžně vykonatelné, tak musíme požádat soud, aby provedl výkon toho daného rozhodnutí. Dáme tedy návrh na výkon rozhodnutí. Soudy nerady vykonávají tak, že by okamžitě řekly, že do toho vstoupí soudní vykonavatelka, která si převezme dítě a dá ho třeba otci, nebo obráceně. Většinou se upozorní rodič, který neplní povinnost z toho rozhodnutí. Rodič je upozorněn, že má rodičovskou odpovědnost a že má jednat v souladu pravomocným rozhodnutím,“ vysvětila pro Prima Ženy zkušená právnička s tím, že pokud jeden z rodičů se tzv. staví na zadní, přistoupí soudy v první řadě k udělování pokut.

Zavzpomínejte s námi, jak začínal vztah Agáty Hanychové a Jaromíra Soukupa:

„Soudy nejčastěji přistupují k uložení pokut – tedy matka například dostane pokutu tisíc až pět tisíc korun. Když takových pokut dostane více, tak to třeba začne brát v potaz. Pokud to v potaz nebere, tak soud může dojít k rozhodnutí, že soudní vykonavatel přistoupí k odebrání dítěte. To je třetí, nejzazší varianta, když za účasti OSPODu dochází k odebrání dítěte a k předání rodiči, který dle rozhodnutí to dítě měl mít v péči. Soudy jsou dnes takové, že téměř každý soudce zároveň s návrhem na výkon rozhodnutí odebráním dítěte ex oficio (sám za sebe, z moci úřadu pozn. red.) započne návrh, aby byla upravena péče,“ dodala právnička. Děti Agáty Hanychové si ale mohou oddychnout, tak daleko nikdy spory bývalé modelky a jejích exmanželů nedošly.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 17. 5. 2024

Berani, to, zda byste měli vynaložit určitý výdaj, by mohlo způsobit určité napětí mezi vámi a partnerem. Možná si myslíte, že to nyní není možné, zatímco váš přítel je rozhodnutý do toho jít. Dnes není vhodný den na to, abyste se v této záležitosti snažili dosáhnout dohody. Ani jeden z vás pravděpodobně neustoupí. Počkejte pár dní, až budete oba méně napjatí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.