Nečekaná síla koření: Může vás zbavit kruhů pod očima i nevzhledného podbradku

Jak správně používat koření

Skříňku nebo alespoň menší poličku s kořením má doma snad každý. Některá jídla se zkrátka nedají dobře dochutit jen solí či pepřem. A například v omáčkách je koření nepostradatelnou součástí. Když ho ale začnete používat i jinak než jen jako dochucovadlo, teprve pak zjistíte jeho nesporné výhody.

V minulosti byly ženy krásné i bez drahých přípravků a kosmetických úprav. Bez těchto vymožeností se musely umět obejít a používaly v podstatě to, co dům dal. Některé z jejich fíglů se natolik osvědčily, že se drží dodnes. Jedním z nich je i používání koření nejen v kuchyni, ale též v koupelně při zkrášlovacích procesech. Díky tomu dnes víme, které je na jaký problém dobré.

Hřebíček

Unikátní sloučeniny obsažené v hřebíčku po vsáknutí do kůže dovedou vytlačit tekutiny, které způsobují kruhy pod očima. Mají dokonce i protizánětlivé účinky. Ideální je tedy vylouhovat dva sáčky hřebíčkového čaje, nechat je vychladnout a následně na deset minut přiložit na oči. Výsledky jsou vidět okamžitě.

Zázvor

Chemická sloučenina gingerol je složkou, která činí ze zázvoru skutečný zázrak. Stimuluje lymfatický systém k tomu, aby vytlačil přebytečnou vodu a s ní i toxiny. Je tak ideálním pomocníkem v cestě za eliminací podbradku. Ideální je ho v na prášek rozdrcené formě v poměru 1:1 smíchat s kokosovým olejem. Jednu minutu směs do podbradku masírujte, po pěti minutách smyjte.

Muškátový oříšek

Muškátový oříšek, který se v jídle používá v malém množství, je doslova záchranou pro stárnoucí pleť. Obsahuje vitamín A a pokud ho v poměru 1:1 smícháte s avokádovým olejem, který je známý pro své hydratační schopnosti, vytvoříte si perfektní přírodní pleťovou masku. Směs vmasírujete do pleti, necháte 15 minut působit a poté smyjete.

Skořice

Skořici lze mnohdy najít i v drahých produktech určených k zamezení vypadávání vlasů, ty si ale nemusíte nutně kupovat. Urychluje proudění krve a tím podporuje zdravý růst vlasů. V domácích podmínkách stačí jednu lžičku smíchat s pěti lžícemi olivového oleje, který posiluje kořínky, a třemi lžícemi hydratujícího medu. Směs ohřejete v mikrovlnce a minutu masírujete do vlasové pokožky. Po deseti minutách smyjte. Doporučuje se ale nejprve provést test na části kůže, zda skořice nedráždí vaši pokožku.

Nové koření

Pokud máte po náročném dni oteklé kotníky, zkuste si do lázně přidat trochu nového koření. Ideální je ho přidat ve formě esenciálního oleje, můžete si ale vytvořit vlastní. Nové koření má protizánětlivé složky, díky kterým opuchnutí může splasknout o mnoho rychleji.

Existuje mnoho druhů koření. Vyznáte se v nich?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.