Prozradí ho nos a ústa: Jak poznat kvalitního milence podle jeho tváře

Odráží se povaha a vlastnosti člověka v jeho tváři? Je nějaká souvislost mezi krásou a charakterem? Řada žen bádá na otázkou, zda lze z tváře předem vypozorovat, jaký bude muž v posteli. Mají takové úvahy nějakou oporu ve vědeckém výzkumu?

Říká se, že „podle nosa poznáš kosa“. Což znamená, že podle některých názorů existuje souvislost mezi fyzickou podobou a duševními kvalitami člověka.

Už v antice se lidé domnívali, že u mužů existuje korelace mezi velikostí nosu a velikostí penisu. Aristoteles ve svém spise Physiognomics tvrdí, že výrazný nos ukazuje na to, že jeho nositel je též majitelem vyvinutého mužství. Výrazné nozdry pak měly dokládat, že muž je zdravý a má velký sexuální apetit.

V magazínu Evolution and Human Behaviour byla zveřejněna studie, kde se pracuje s tím, že velký nos u mužů znamená, že produkují více testosteronu a mají dominantní a vůdčí sklony. Je tedy možné, že na závěrech, na které upozorňoval již Aristoteles, možná něco opravdu bude.

Co o lidech prozradí rty a uši?

Velkým tématem jsou ústa, konkrétně jejich velikost a tvar rtů. Někteří lidé věří, že podle tvarů rtů lze odhadnout, zda máte před sebou velkorysého člověka, který o vás bude pečovat, nebo jste narazila na egoistického sobce.

Podívejte se, co s lidskou tváří udělá botox

Muži s plnými rty jsou citliví, nebojí se projevovat emoce, jsou společenští, empatičtí a v sexuální oblasti myslí na blaho svého protějšku.

Jedinci s úzkými rty jsou egoističtí, uzavření do sebe, pedantičtí a tvrdí k sobě i ke svému okolí. Muži s úzkými rty údajně chtějí mít pod kontrolou své emoce a neradi se otevírají druhým.

Velkou kapitolu k samostatnému zkoumání představují uši. Ty jsou mimochodem vstupní branou k intimitě, protože jde o podceňovanou erotogenní zónu. Velké uši vždy byly považovány za znak moudrosti. Malé uši mají údajně opatrní jedinci, kteří jsou váhaví a nemají rádi experimenty. Tito lidé jsou konzervativní i v oblasti erotických hrátek.

Zakulacený tvar uší znamená, že máte před sebou otevřeného muže, který se rád nechává inspirovat a rád překonává hranice. Hranaté uši ukazují na člověka, který je inteligentní, chápavý a myslí o několik tahů dopředu. Muži s přirostlými ušními lalůčky lze prý považovat za rodinné typy, jedinci s lalůčky oddělenými od hlavy jsou naopak považováni za sebevědomé individualisty.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.