Nemocná Céline Dion se ukázala v bolestech. Nesnesitelné křeče jí zlomily žebra

Céline Dion se už několik let potýká s vážným onemocněním zvaným stiff-person syndrom (SPS). To způsobuje nesnesitelné křeče a bolesti. Kanadská zpěvačka v životopisném dokumentu Já jsem: Céline Dion ukázala děsivou a smutnou stránku toho, co kvůli své nemoci prožívá.

Céline Dion se syndromem ztuhlého člověka statečně bojuje už 17 let. Veřejnosti to dlouhou dobu tajila a své onemocnění přiznala až v roce 2022, protože kvůli zdravotním problémům musela zrušit koncertní turné.

Mohlo by vás zajímat: Céline Dion nafotila odvážné snímky. Pětkrát týdně cvičí s lékaři, zpívat ještě nemůže

Její syndrom způsobuje velice bolestivé stavy, které zpěvačka dlouhou dobu před fanoušky skrývala. „Mám křeče v břiše, páteři i žebrech. Když natáhnu nohy, zůstanou zaseknuté v jedné poloze. Nebo když vařím, vaření miluju, moje prsty i ruce se zaseknou. I moje nohy, je to jako křeč, kterou nemůžete uvolnit. Jednou se mi stalo, že jsem si zlomila žebra. Když je stav hodně vážný, může lámat kosti,“ přiznala v dokumentu Céline.

Život s bolestí

Zpěvačce zemřel manžel a její životní láska René Angélil v roce 2016 na rakovinu hrdla. Od té doby se snažila být silná především kvůli svým třem dětem. Po čase se však nemoc rozvinula do fáze, kdy už to nešlo dál skrývat.

Čtěte také: Céline Dion ukázala syny a napsala vzkaz plný naděje: Vrátím se na pódia, doufá

Céline Dion se rozhodla světu ukázat, čím si musí procházet, a to naprosto autenticky a syrově. Na záběrech v dokumentu pláče, je neschopná ovládat své tělo a naříká nesnesitelnou bolestí, kterou jí způsobují křeče. Při této velice vzácné nemoci tuhne svalstvo a člověk tak není schopen kontrolovat a ovládat své pohyby.

O tom, zda se zpěvačka ještě někdy vrátí na pódium, lze zatím pouze spekulovat. Sama vyjádřila touhu opět zpívat, avšak přiznala, že vše bude záležet pouze na jejím zdravotním stavu. „Kdy se vrátím k živému vystupování? Na to opravdu neznám odpověď. Už čtyři roky si říkám, že se nejspíš už nikdy nevrátím. Pak jsou dny, kdy cítím, že jsem připravená. A o pár týdnů později zase vůbec ne. Za svého současného stavu nejsem schopna říct konkrétní termín. Nevím. Moje tělo mi to řekne samo,“ sdělila před několika týdny v rozhovoru pro francouzský časopis Vogue.

Špatný zdravotní stav trápí také herce Bruce Willise, který trpí demencí:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 6. 2024

Berani, dnes pro vás může být obtížné udržovat pořádek a organizovanost. Vypadá to, jako byste se snažili uspořádat místnost plnou peří, kterou zmítají poryvy větru. Kupte si těžítko. Mezitím se možná budete chtít vzdát organizování peří a zabývat se jím jindy. Možná se cítíte příliš líní na to, abyste bojovali s větrem.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.