Celebrity

20. března 2024 06:00

Tomáš Durčák

Naštvaná manželka brání Bruce Willise: Není pravda, že už necítí žádnou radost

Hollywoodská hvězda Bruce Willis bojuje s demencí, která chtě nechtě zhoršuje jeho zdravotní stav i schopnost vést normální život. Jeho o 23 let mladší manželka Emma Heming se však ostře ohradila proti údajně lživým informacím médií, dle nichž v sobě známý herec už necítí žádnou radost. Ta se kromě manžela snaží být oporou i dceři Tallullah, jíž byl diagnostikován autismus.

Manželka Bruce Willise se rozhodla na pesimistické titulky reagovat videem, v němž se zmínila i o jeho současném zdravotním stavu. „Ty titulky v podstatě tvrdí, že v mém manželovi už není žádná radost. Já vám však mohu s čistým srdcem říct, že takové tvrzení je daleko od pravdy. A opravdu bych ráda, aby společnost, včetně těch, kteří píší tyhle hloupé titulky, přestala lidi strašit,“ vysvětlila pobouřeně Emma Heming.

„Přestaňte lidi strašit, aby si mysleli, že jakmile uslyší od lékařů diagnózu nějaké neurologické choroby, znamená to pro ně konec. Není to konec a není to důvod vzdávat se a zlomit nad životem hůl. Je to přesný opak,“ prohlásila Willisova žena a dodala: „Ano, vzbudí to truchlení a smutek, tomu se vyhnout nedá. Ale zároveň tím začínáte novou kapitolu, kapitolu naplněnou láskou, propojením s nejbližšími, radostí a štěstím.“

V apelu dále pokračovala. „A přesně v takovém stavu se nyní nacházíme. Takže s těmi hloupými titulky přestaňte, jen lidi strašíte. Ocenila bych, kdybyste nás raději nechali na pokoji,“ poprosila Emma novináře. „Moje zkušenost je, že dvě věci mohou být pravdivé a existovat současně. Truchlení a hluboká láska. Smutek a hluboké spojení. Trauma a odolnost,“ uzavřela manželka slavného hollywoodského herce.

Tomu byla v březnu 2022 diagnostikována afázie, choroba, která napadá mozek a ovlivňuje komunikační schopnosti. Bruce Willis byl krátce poté právě kvůli problémům s komunikací donucen ukončit svou hereckou kariéru. Jeho dcera Rumer o rok později prozradila, že její otec už má přesnější diagnózu, kterou má být syndrom známý pod zkratkou FTD (frontotemporální demence).

Z jeho definice vyplývá, že postihuje čelní oblast mozku, tedy centrum chování či povahových rysů člověka. Dle České alzheimerovské společnosti jde rovněž o druhé nejčastěji se vyskytující degenerativní onemocnění mozku. Na tuto chorobu aktuálně neexistuje lék. „Je to bohužel realita, kterou se snad v následujících letech podaří změnit,“ věří rodina Bruce Willise.

Dcera Bruce Willise veřejně přiznala autismus, anorexii a ADHD

Zatímco on bojuje s demencí, jeho třicetiletá dcera Tallulah Willis nyní veřejně oznámila, že jí byl v létě 2023 diagnostikován autismus. „Tohle je poprvé, co jsem se veřejně podělila o svou diagnózu. Zjistila jsem to minulé léto a změnilo mi to život,“ napsala Tallulah v komentáři ke svému videu se záběry z dětství, na nichž si hraje s otcovýma ušima i vlastníma rukama. A doplnila: „Řekni mi, že máš autismus, aniž bys mi řekl, že máš autismus.“

Tallulah v roce 2023 v rozhovoru pro Vogue rovněž přiznala, že jako teenagerka bojovala se závislostí na alkoholu. Když se jí po 20. narozeninách podařilo stát se definitivně střízlivou, přišla pro změnu anorexie, s níž dle svých slov bojuje poslední čtyři roky. Ve 25 letech podstoupila ústavní léčbu své poruchy příjmu potravy i depresí, s nimiž dlouhodobě žila. Jak sama tvrdí, bylo jí navíc diagnostikováno i ADHD.

Bruce Willis se od své diagnózy demence na veřejnosti objevuje jen velmi vzácně:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.