Nenápadná Monika překvapí metalovým oblečením. Soutěžící odhalují taktika

Kdo chce vyhrát - Prostřeno! S28 (55)

Páteční hostitelka Monika z Plzeňského kraje působí jako zkušená kuchařka, která zamíchá pořadím. Soutěžící čekají českou kuchyni, ona ale uvaří světové pokrmy s názvy, které neumí většina přečíst. Po příchodu navíc nechá hostitelka ostatní hodnou chvíli stát na ulici. Proč?

Genetická laborantka Monika je rozvedená a žije s přítelem, se kterým mají dohromady čtyři děti. Ráda maluje květiny, anděly, nedávno dodělala vysokou školu a ráda by vyhrála. Jak bylo ve čtvrtek patrné, Monika nabyla dojmu, že největším hráčem u stolu bude Martin. Podezírá i Jakuba, který je podle ní netransparentní. „Určitě bych chtěla vyhrát,“ přiznává. „Očekávám, že Monika hodně zabojuje,“ myslí si Aleš.

Monika pro hosty připraví chřestovo-sýrový quiche, thajskou mrkvovou polévku s kuřecím masem a skleněnými nudlemi, lososa s baby špenátem a rýží basmati a jako dezert lehký ovocný cheesecake. Jak uvidíte vpodvečer na prima+ nebo na obrazovkách, cizí názvy pokrmů budou v Prostřeno! tradičně působit problémy s výslovností. Úkol týdne bruschettu (čti brusketu), přejmenovali soutěžící na „brunčetu“, francouzský slaný koláč quiche (čti kiš) zase na „kviče“ nebo „kviš“, problém dělal i cheesecake (čti čískejk). Martin si totiž myslí, že jde o „chesekake“. Z toho, co neznají, nebudou mít soutěžící radost.

Podívejte se na výslech ohledně taktizování:

Budou padat obvinění. Jakub se diví

Po příchodu nechá Monika soupeře čekat venku. Nestíhá, a chce se ještě převléct do metalového oblečení. S přítelem mají rádi metalové festivaly a rockovou kapelu Kiss. Pro všechny bude její vzhled překvapením. Aleš si bude myslet, že převlek Monika využije k zábavě, například kouzelnickému vystoupení. Lence se zdála Monika v průběhu týdne spíše usedlejší, ale dneska se podle ní parádně předvedla. Předkrm zachutná především Lence, která tipuje, že je to mexický pokrm. Někteří si mysleli, že bude polévka čirý vývar, takže budou z chuti kokosového mléka zklamaní. Jako hlavní chod bude losos, kterého Lenka nejí a nelíbí se jí filet s kůží. Dezert bude podáván ve skleničce, takže bude vypadat zase jinak, než ostatní čekali.

Před koncem začne výslech a vyzvídání. Kdo taktizoval? Nikdo se nebude chtít přiznat a začnou padat obvinění. „Já ne. Já podezřívala první den Kubu a pak jsem se omluvila,“ říká Lenka. „Mně přišlo, že Lenka taktizovala u večeře,“ tipuje Aleš. Martin si myslel, že budou ženy přísnější v bodování. „Rozebírání taktiky nepadlo na úrodnou půdu. Myslím, že pravý taktik se nikdy nepřihlásí,“ prohlásí Monika. Jak je to doopravdy, posuďte sami.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.