Nenechte si ujít vzácnou nebeskou podívanou. Setkání Venuše s Jupiterem přináší štěstí

Prima Horoskopy na www.primazeny.cz

Na noční obloze bude k vidění vzácný úkaz. Ve středu 1. a ve čtvrtek 2. března mohou lidé pozorovat konjunkci Venuše a Jupiteru. Jedná se o jedinečné blízké setkání dvou planet, které bude viditelné za běžných podmínek pouhým okem. Budou zářit jako Měsíc.

Při pohledu z České republiky dojde k nejtěsnějšímu přiblížení dvou nejjasnějších planet sluneční soustavy právě první středu a čtvrtek v březnu. Tento jedinečný úkaz byste si večer tedy rozhodně neměli nechat ujít. Nejlepší doba pro pozorování bude hned po setmění, jelikož později už budou planety nízko nad obzorem.

„Venuši rozpoznáte tak, že je jasnější než Jupiter,“ radí na svém Facebooku Astronomický ústav Akademie věd ČR v Ondřejově. Ve čtvrtek večer bude Venuše trochu výše než Jupiter. Vzácný úkaz mohou astronomové, ale i obyčejní nadšenci pozorovat buď dalekohledem s malým zvětšením nebo pouhým okem. Dvě nejznámější hvězdárny v Praze (Štefánikova hvězdárna a Hvězdárna Ďáblice) kvůli tomu dokonce prodloužily svou otevírací dobu.

Mohlo by vás zajímat: Magické rituály pro získání peněz. Jak si do života přitáhnout bohatství?

Konjunkce Venuše a Jupiteru 1. a 2. března aneb úkaz na obloze, který stojí za to a bude dobře pozorovatelný očima, a to...

Posted by Astronomický ústav AV ČR on Tuesday, February 28, 2023

V minulosti tomu lidé přikládali velkou symbolickou váhu

Podobné nebeské divadlo mělo v minulosti pro lidi velkou váhu. Obraceli se ke hvězdám se svými přáními, tužbami i prosbami. Věřili v jejich magickou moc a právě proto často upínali svůj zrak právě k nebi.

Konjunkce má velký význam i v MagiAstrologii. „Tomuto spojení se říká Zlatý aspekt – malé štěstí Venuše se objímá s velkým štěstím Jupiterem. Navíc se traduje, že se štěstí zdvojnásobí, když tyto planety v objetí vidí člověk na vlastní oči a zde vám bude přáno,“ informuje na svém facebookovém profilu astroložka Naďa Šmídová.

CNN ukázala trajektorii asteroidu, který proletěl kolem Země:

Sdílejte článek
Štítky Sluneční soustava Země Facebook Venuše Jupiter Česko Praha Akademie věd České republiky konjunkce planet Ondřejov Hvězdárna Ďáblice astrologie Jupiter