Celebrity

28. března 2023 17:05

Eliška Reiglová

Nikdy nebudeš slavná, poslouchala šikanovaná Lady Gaga. Haterům ukázala záda

Zpěvačka italského původu Lady Gaga (37) do světa showbyznysu vstoupila jako extravagantní dáma, která překvapovala především svými outfity. Byla výrazná, nepřehlédnutelná a rychle ji poznal celý svět. A to i přesto, že na střední škole od zlých spolužáků poslouchala, že slavná nikdy nebude.

Americká popová zpěvačka známá pod pseudonymem Lady Gaga se celosvětově proslavila v roce 2008. Její hudba byla originální, stejně jako outfity, které začala vynášet na společenské události. Nepodřizovala se módním trendům, naopak byla vždy nepřehlédnutelná díky extrémně vysoké obuvi nebo šatům z nezvyklých materiálů.

Čtěte také: Lady Gaga v odvážné róbě na Oscarech ukázala hodně. Pak vystoupila v triku a bez make-upu

Ještě pár let před začátkem kariéry byla Lady Gaga známá pod svým skutečným jménem, které zní Stefani Germanotta. Na střední škole projevovala hudební talent, zpívala si i při hodinách a snila o tom, že jednoho dne bude hvězdou. Procházela si ale zároveň peklem – spolužáci ji šikanovali, a dokonce i na Facebooku vytvořili stránku s názvem „Stefani Germanotto, nikdy nebudeš slavná“.

Ožehavé řešení šikany

Dnes Lady Gaga podporuje své fanoušky, kteří jsou obětí šikany, stejně jako jí dřív byla ona sama. Chápe, že svěřit se není jednoduché. „Když to člověk řekne doma, rodiče jdou do školy a od školy se tyrani dozví, že jste je naprášili. Pak se šikana zhorší. Jako by z toho nebyla cesta ven,“ řekla zpěvačka a herečka v pořadu v pořadu The Late Late Show.

Čtěte také: Marsell Bendig o dětství v ghettu: Byla to super jízda, šikanovali mě až v Anglii

Právě špatné zkušenosti ze střední školy přiměly jednu z dnešních největších hollywoodských hvězd k tomu, aby se nehlásila na univerzitu. Nechtěla se potýkat s dalšími podobnými spolužáky a především toužila jít za svým snem.

„Rozhodla jsem se nejít na vysokou, abych dosáhla svého, ale musela jsem se otáčet. Měla jsem tři práce a chodila ode dveří ke dveřím, abych si vytvořila kontakty. Školní systém stejně nebyl nic pro mě,“ dodala.

Čtěte také: K úspěchu i bez maturity. Tyto české celebrity mají pouze základní vzdělání

Lady Gaga se vyplatilo, že vysokou školu studovat nešla. Přestože ji to stálo hodně těžké práce, nakonec v showbyznysu dokázala nejen prorazit, ale také se v něm udržet a šplhat výše a výše. Nejprve byla jen extravagantní zpěvačkou, dnes je úspěšnou umělkyní. Na její koncerty chodí miliony lidí a další miliony ji sledují ve filmech či seriálech.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.