31. května 2010 10:00
Petr UllmannAmur zapečený se zeleninou od Jaroslava Kalivody
Amura nafiletujeme, filety okořeníme rybím kořeníma naložíma cca na 4 hodiny do oleje.
Suroviny:
- amur bílý
- olej
- rybí koření
- nakládaná kořenová zelenina
- slanina
- smetana
Postup:
Amura nafiletujeme, filety okořeníme rybím kořeníma naložíma cca na 4 hodiny do oleje. Pak nahřejeme pánev a vyjmuté filety zprudka orestujeme po každé straně asi 2min.
Vyjmeme, vložíme na zapékací misku či pekáč, každou porci poklademe lžící slaniny nakrájené na kousky, lžička nakládané kořenové zeleniny /používám
směs Halali.
Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů. Po 15 minutách zalijeme smetanou, vypneme troubu a počkáme asi 5min.
Výborné s vařeným či americkým bramborem.