13. září 2010 10:01
Petr UllmannKapří salát
5 porcí kapra, 1 cibule (jarní cibulka), 1 kapie (červená paprika), 3 lžíce sterilovaného hrášku,100ml bílého vína,2 lžíce citronové šťávy, 250ml vody, 3 sterilované okurky,250g majonézy, 3 bobkové listy,5 kuliček celého pepře, 4 kuličky nového koření, sůl.
Kapří salát od Ireny Zelenkové
INGREDIENCE:
5 porcí kapra, 1 cibule (jarní cibulka), 1 kapie (červená paprika), 3 lžíce sterilovaného hrášku,100ml bílého vína,2 lžíce citronové šťávy, 250ml vody, 3 sterilované okurky,250g majonézy, 3 bobkové listy,5 kuliček celého pepře, 4 kuličky nového koření, sůlOčištěného kapra vaříme v páře osolené a okořeněné vody do poloměkka, poté přilijeme víno a kapra dovaříme.Maso necháme zchladnout, obereme od kostí a kostiček a nakrájíme na malé kousky. Cibuli jemně nasekáme, okurky a kapii vmícháme k rybě, přidáme hrášek, majonézu, citronovou šťávu, osolíme dle chuti a lehce promícháme, necháme v ledničce odležet.