2. listopadu 2010 10:01
Petr UllmannSýrové biftečky
Jemně nastrouhaný sýr smícháme s nahrubo nastrouhanou kýtou a se žloutky, přidáme mouku, kmín, pokrájenou pažitku a nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
SÝROVÉ BIFTEČKY (MICHAELA LACHOVÁ – MILOVICE)
Suroviny:
250 g tvrdého sýra
200 g uzené kýty (nebo šunky od kosti)
3 vejce
1 lžíce hladké mouky
drcený kmín
pažitka
strouhanka na obalení
tuk (olej) na smažení
Postup:
Jemně nastrouhaný sýr smícháme s nahrubo nastrouhanou kýtou a se žloutky, přidáme mouku, kmín, pokrájenou pažitku a nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Z hmoty tvoříme placičky-biftečky, které obalíme ve strouhance a smažíme po obou stranách na rozehřátém oleji dozlatova.
Podáváme s vařenými nebo jinak upravenými brambory a můžeme doplnit tatarskou omáčkou.