Oblohu ovládne tajemné zatmění Slunce ve Štíru. Symbolizuje osudový zvrat

V úterý 25. října bude kolem poledne z Česka i Slovenska pozorovatelné výrazné částečné zatmění Slunce. Při jeho maximu Měsíc zakryje přes čtyřicet procent průměru slunečního disku. Všechna zatmění podle tradiční astrologie symbolizují zvraty osudu ve světových i našich osobních dějinách. Platí to i o tomto zatmění.

Od 25. října 2022 začíná období zatmění. První částečné zatmění Slunce ve znamení Štíra nastane s novoluním 25. října, druhé s úplňkem 8. listopadu, kdy půjde o velmi intenzivní zatmění Měsíce ve znamení Býka. Zatmění podle astrologie vždy symbolizují obrat osudu o 180 stupňů. Změny a rozhodnutí, které je provázejí, jsou obvykle osudového charakteru.

  • Co je to zatmění Slunce? Zatmění Slunce nastane v okamžiku, kdy se mezi pozorovatele a Slunce dostane Měsíc a oslnivý sluneční disk částečně nebo zcela zakryje.
  • Co je to zatmění Měsíce? Astronomický jev, kdy je měsíční kotouč zastíněn planetou Zemí. Nastává při úplňku, pokud se Slunce, Země a Měsíc ocitnou v jedné přímce.

Částečné zatmění Slunce

Toto zatmění je spojené s novoluním ve znamení Štíra a nastane v úterý 25. října 2022 v brzkých odpoledních hodinách, přesně ve 12 hodin a 48 minut. Novoluní jsou jedním z nejdůležitějších astrologických tranzitů, obzvlášť pokud se odehrává v tajemném a mystickém znamení Štíra a doprovází ho navíc zatmění Slunce.

Zatmění přináší osudové změny. Znamená konec jednoho životního cyklu a začátek druhého, posouvá nás na životní cestě nebo, pokud jsme z naší cesty odbočili, koriguje její směr. Změny, které ho obvykle provázejí, vypadají nečekaně, ale obvykle přinášejí věci, po kterých jsme toužili, ale nevěřili jsme, že se mohou stát. Jelikož zatmění proběhne v intenzivním znamení Štíra, bude spojené s jeho tématy – s mocí, penězi a sexem. Vzbuzuje velké vášně a touhy, ale štěstí přináší jen těm, kteří se jich dokážou vzdát. Zbavuje nás negativních programů, které nám už neslouží.

Energii Štíra lze jen těžko racionalizovat, přesto střídmost a skromnost jsou ve dnech zatmění více než žádoucí. Neměli bychom se přejídat, požívat alkohol a omamné látky.

  • Zatmění proběhne na druhém stupni znamení Štíra a svým vlivem zasáhne především zrozence první dekády Štíra a poslední dekády Vah nebo ty, kteří mají v osobním horoskopu planety na tomto stupni nebo poblíž něj.
  • Nejvýznamnější bude pro znamení BýkaŠtíra a Vah, ale i pro ty, kteří mají v těchto dvou znameních umístěný ascendent.
  • Zatmění je ale velkým přínosem pro duchovní lidi, kterým přináší moudrý vhled do životních dějů. Otevírá jim nové sféry poznání.

Intenzivní zatmění Měsíce

Druhé zatmění nastane 8. listopadu 2022 ve znamení Býka a vyvolá velmi silné a vášnivé energie, které se dotknou nás všech. Zasáhne sféry moci, majetku, ale i tradičních hodnot, mezi které řadíme domov a rodinu. Změny, které zatmění přinese nebo které se v tomto čas započnou, mohou ovlivnit náš život na velmi dlouhou dobu.

Zatmění Měsíce proběhne při úplňku na šestnáctém stupni Býka v konjunkci s planetou Uran a severním měsíčním uzlem. Tato konstelace sice velmi povzbuzuje naši intuici a originální fantazii, ale vyvolává i podrážděnost, impulzivnost a nespolehlivost. Pozor na podvod a klam. Toto zatmění totiž provází i neblahá kvadratura mezi planetami Neptun a Mars.

Obecně všichni v nějaké oblasti – tam, kde máme v osobním horoskopu znamení Štíra – opustíme staré modely chování a budeme rozvíjet, zlepšovat a akceptovat výzvy ve sféře v horoskopu ovládané znamením Býka. Dobrou zprávou pro nás všechny je také návrat planety štěstí Jupiter do znamení Ryb – ta by nás za žádných okolností neměla nechat spadnout do temnot beznaděje. Jupiter v Rybách totiž zaručuje spásu.

  • Zatmění Měsíce nejvíce ovlivní zrozence znamení Štíra nebo Býka. Zejména ty, kteří se narodili v druhých dekádách znamení. Ovlivní také všechny, kteří mají ascendent nebo planety blízko šestnáctého stupně znamení Býka.
  • Dobrá rada: Počkejte, až zatmění pomine. Měli byste se vyhýbat alkoholu, nadměrnému příjmu jídla a nepodléhat zbytečně vypjatým vášním. Pozorujte, co se s vámi i okolo vás děje. Intuice vám napoví, kam v budoucnosti směřovat, která cesta je pro vás ta pravá.

Zdroj: Autorský článek a najdise.cz, zoom.iprima.cz

Sdílejte článek
Štítky znamení zvěrokruhu Měsíc Slunce Štír Býk Zatmění Měsíce zatmění Slunce

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.