Krvácející ženu vyrval ze spárů smrti. Promluvil muž, který pomohl znásilněné Nele

360° (426)

Děsivá noční můra, kterou by nechtěla zažít žádná žena. To je znásilnění. Bohužel jedná se o trestný čin, který je velmi častý. Podle policejní statistiky za rok 2019 je denně znásilněno více než 40 žen, vyšetřovatelům ale traumatický zážitek ohlásí jen kolem osmi procent. Brutálně znásilněná byla také Nela Moravcová, která o svém zážitku otevřeně mluvila s novináři. Promluvil také muž, který jí zachránil život.

Nejtemnější noční můra, která nechtěla skončit. Asi tak by se dal popsat případ Nely Moravcové, kterou v roce 2017 brutálně znásilnil soused jejího přítele. Dívku tenkrát zachránil jiný soused, který na základě hluku z bytu zavolal strážníky. Mladá žena bohužel zemřela v pátek 22. dubna. Podle informací webu extra.cz to bylo na následky sepse po amputaci nohy.

Ačkoliv se jednalo o traumatizující zážitek, Nela se snažila o znásilnění aktivně mluvit. Chtěla tím tak pomoci ostatním lidem, kteří se setkali se sexuálním násilím. Hrůzný čin jí natolik nalomil psychiku, že se později pokusila vzít si život skokem z okna. Svůj pokus o sebevraždu přežila, skončila po něm ale na invalidním vozíčku.

Policista Tomáš Soukup, který byl v osudný den ve službě, popsal zásah, při kterém těžce zraněnou dívku doslova vyrval ze spárů smrti.

Soukup: Vykopl jsem dveře a vyběhla polonahá a zakrvácená slečna

Pohled, který se v roce 2017 naskytl zasahujícím strážcům zákona, zřejmě nikdy nezapomenou. „Byl to asi nejhorší zážitek, který jsem si z mé práce odnesl. Byl jsem u spousty případů domácího násilí a domácích rvaček, ale takovou akci, co jsem v tom roce 2017 s kolegy prožil, jsem od té doby neviděl,“ popsal Soukup pro CNN Prima News.

Nelu v té době od smrti dělilo pouze pár minut a život jí zachránil další soused, který přivolal policii. Ten měl být navíc v té době na tréninku. Doma byl náhodou. Nela tehdy měla vlastně štěstí v neštěstí...

„Zásah si pamatuji úplně přesně. Dojeli jsme do baráku s tím, že nám svědek řekl, že zřejmě jde o nějakou prkotinu, potřebuje se ale vyspat, tak ať to dořešíme. Pro nás šlo o rušení nočního klidu. Vzpomínám si, jak jsme slyšeli hrozný nářek, volání o pomoc. Proto jsem neváhal ani vteřinu, vykopl dveře a proti mně se rozeběhla polonahá slečna, která byla zakrvácená,“ popsal policista pro CNN Prima News.

Soukup dále prozradil, že se ho Nela po zásahu snažila zkontaktovat a projevila přání se s ním osobně setkat. „S Nelou jsem se spojil přes sociální sítě. Napsala mi, že se uvidíme později, protože nastupovala na léčbu do nemocnice. Od té doby, co se vrátila domů, jsem ji již nekontaktoval. Čekal jsem, jestli to neudělá ona. Nechtěl jsem ji obtěžovat a nevěděl jsem, v jakém psychickém rozpoložení je,“ svěřil se strážník.

Agresivita ve společnosti podle Soukupa navíc neustále stoupá. „Vliv covidu nebo finančních problémů v lidech vyvolává agresi, hlavně po požití nějakých omamných látek, případně alkoholu. Pak musí zakročit policie. Často to při nějakém domácím násilí vypadá dost podobně jako tenkrát v roce 2017,“ dodal na závěr.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.