Astročlánky

9. listopadu 2023 06:30

Eliška Reiglová

Přežité stereotypy o znameních: Kozorozi jsou workoholici, Panny přehnaně kritické

V popkultuře si astrologie vytvořila pevné místo, mnoho lidí denně kontroluje svůj horoskop a podvědomě přisuzuje lidem, s nimiž mluví, znamení, které se hodí k jeho povaze. Se zvěrokruhem ale souvisejí i stereotypy. Co se rozhodně nedá uplatňovat na všechny jedince narozené v určitém znamení?

Beran

Běžně jsou Berani vnímáni jako agresivní a impulzivní, bojovníci s horkou hlavou. Jejich kvality ale tyto stereotypy dalece přesahují. Mají neuvěřitelnou schopnost být vedoucími osobnostmi, s rozvahou riskovat a prozkoumávat nové cesty. Jejich odvaha inspiruje lidi v okolí a svou neutuchající energii dovedou investovat do kreativních cílů.

Býk

Označování Býků za paličaté a materialistické je pouhým přehlížením jejich dalších vlastností. Ano, váží si stability a komfortu, ale jejich odhodlání není jen o majetku. Jsou to spolehliví přátelé a partneři, kteří při svých blízkých stojí, ať se děje cokoliv. Také umí ocenit umění, přírodu a využívat všechny své smysly naplno.

Blíženci

Ač jsou Blíženci dobře známí tím, že jsou komunikativní, nejsou to jen „kecálci“. Bohužel jsou kvůli tomuto škatulkování často podceňovaní, byť jsou přizpůsobiví, důvtipní a inteligentní. Rádi zkoumají nejrůznější témata, a to ideálně co nejvíc do hloubky. Díky tomu je všestrannost jednou z jejich nejsilnějších stránek.

Rak

Obecně jsou Raci označováni za přecitlivělé introverty, což ale shazuje důležitost jejich emoční inteligence. Váží si sice svého domova a rodiny, ale jejich empatie tyto hranice přesahuje. Jsou schopni komukoliv vytvořit bezpečný prostor a nabídnout rameno k vyplakání. Leckomu tak mohou být významnou oporou.

Lev

Jako sobci prahnoucí po pozornosti jsou často popisováni Lvi. Jejich přirozené sebevědomí ale nemusí být se sobectvím vůbec spojené, lidé narození v tomto znamení umí být ostatním inspirací a díky svému charisma je dovedou povzbudit. Jsou milí a také zdatní na vedoucích pozicích, protože svůj vliv využívají k dobru.

Panna

Přestože jsou Panny považovány za rýpavé a přehnaně kritické, jejich síla tkví v analytičnosti a praktičnosti. Mají oko pro detail a umí to efektivně využít. Jsou spolehlivé a svým přátelům umí udílet ty nejlepší, velmi dobře promyšlené rady. Jsou také natolik pečující, že nejen lidem ve svém okolí dodávají pocit jakési stability.

Váhy

Když jsou Váhy označovány za nerozhodné osoby se sklony se neustále někomu zavděčovat, poněkud to znevažuje jejich smysl pro spravedlnost a rovnováhu. Ano, vyhledávají harmonii, ale zároveň se řídí vlastními principy. Jsou extrémně diplomatické, díky čemuž se umí vyhýbat konfliktům, nacházet společnou řeč a jsou rovněž férové.

Štír

Reputace Štírů je taková, že jsou tajemní a tajnůstkářští, je ale třeba nepřehlížet, že jsou silně intuitivní. Jejich intenzita pramení z touhy po autentičnosti a jejich loajalita je důkazem věrnosti k těm, které mají rádi. Cení si sice soukromí, ale umí chovat hluboké city a často jsou empatičtí k těm, kteří to potřebují.

Střelec

Střelci jsou sice známí jako milovníci dobrodružství, ale ani zdaleka to nejsou jen neúnavní poutníci. Jejich zvědavost zasahuje i do intelektuální roviny a jejich optimismus je pohon k pozitivním změnám. Nevyhledávají jen fyzické prožitky, chtějí také růst po filozofické stránce. Jsou perspektivní, což jim pomáhá poznávat jiné kultury a chápat nejrůznější úhly pohledu.

Kozoroh

Slova jako ambiciózní a pracovití sice Kozorohy vystihují, ale nesmí se zapomínat, že nejsou prostými workoholiky. Jsou praktičtí natolik, že se díky tomu rozvíjejí, a ambiciózní natolik, aby byli úspěšní v nejrůznějších aspektech života. Disciplinovanost a spolehlivost z nich dělá pilíře síly v jejich komunitách. Váží si struktury a rovnováhy, což jim je užitečné i mimo kariéru.

Vodnář

Lidé často vnímají Vodnáře jako excentrické rebely, jejich unikátnost ale jde ruku v ruce s oddaností za boj ke společenskému pokroku. Nejsou rebelové bez příčiny, touží dělat pozitivní změny a lámat status quo. Jejich intelektuální zvědavost je vede k prozkoumávání nových nápadů a k podílení se na charitativní činnosti.

Ryby

Stereotypně se o Rybách říká, že jsou snílci se sklony k utíkání od problémů. Ve skutečnosti jsou ale empatické a mají uměleckou duši. Díky své kreativitě se umí skvěle napojit na ostatní a vytvářet si s nimi silná citová pouta. Jsou soucitné a vždy ochotné pomoct těm, kteří to potřebují. Citlivost je jejich silnou stránkou, jsou schopné díky ní porozumět ostatním a po duševní stránce je uzdravit.

Co nás čeká v listopadu podle mariášových karet?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.