Prima kondice s inSPORTline

15. ledna 2024 08:58

Komerční sdělení

Prima kondice s inSPORTline: 3. trénink a rady, jak se zbavit chutí na sladké

Prima kondice s inSPORTline, 3. trénink

Vítáme vás u série domácích tréninků s inSPORTline a zkušenými odborníky. Zacvičte si s trenérem Josefem a nutriční koučkou Týnou. A kromě tréninku pro vás máme i cenné tipy, jak se zbavit chutí na sladké nebo večerního nutkání sníst vše, co vám přijde pod ruku.

Co vás dnes čeká? Kondiční trenér Josef Toman a nutriční koučka Týna Skalická vás provedou intervalovým tréninkem, který si můžete upravit dle svých možností.

Budete potřebovat:

Tip: Veškeré cvičební pomůcky seženete na inSPORTline.cz

3. trénink

Po rozcvičce bude následovat 7 cviků, které můžete zopakovat v několika sériích. Každý cvik zabere jednu minutu – Josef a Týna budou cvičit vždy 30 vteřin, dalších 30 vteřin bude čas k odpočinku. Vy si můžete trénink upravit podle svých možností, například cvičit 20 vteřin a 40 vteřin odpočívat, nebo naopak 40 či 50 vteřin cvičit a zbývající čas do minuty si dát pauzu.

Rozcvička:

  1. Jumping Jacks / skákací panák s rozpažením
  2. Vysoká kolena s plácnutím

To vše si dáme dvakrát.

Hlavní trénink:

  1. Tlaky na ramena vsedě
  2. Sprint na místě s činkami
  3. Šikmé břišní svaly s medicinbalem
  4. Zapažování s činkami na tricepsy
  5. Skoky snožmo do strany
  6. Bird Dog / natahování protilehlých končetin ve vzporu klečmo
  7. Předpažování s činkami

A nakonec přijde lehké protažení.

Jak se zbavit chutí na sladké?

„Chutě na sladké jsou buď dlouho naučeným zvykem, anebo plynou z nevyváženého jdelníčku. Pokud Vás trápí často, možná je čas se zamyslet nad skladbou jídla. Často za to může nedostatek komplexních sacharidů v jídelníčku a přílišné omezování, někdy nesprávná kombinace jednotlivých potravin, nepravidelnost a nedostatek bílkovin v jednotlivých jídlech,“ radí nutriční terapeutka Sandra Figalová.

Podívejte se tedy na skladbu vaší stravy, můžete si třeba několik dnů zapisovat vše, co sníte. Snadněji tak poznáte, jestli vám v jídelníčku nechybí například bílkoviny, zdravé tuky nebo komplexní sacharidy.

Konec se „sním, co spatřím“

Taky vás někdy přepadne nepřekonatelný hlad nebo chutě na vše možné, co je v dosahu? „Ideální je mít doma zásoby toho, z čeho budeme připravovat zdravá jídla, a proto vše začíná promyšleným nákupem. Poté si můžeme některé potraviny připravit dopředu a mít hotové ingredience, které budeme používat. Doporučuji si dělat týdenní plány, tedy např. v neděli si udělat chvíli čas na to, abychom si zhruba sepsali, z čeho budeme vařit a přípravovat pokrmy, kde se budeme pohybovat a jak se budeme stravovat mimo domov,“ radí Sandra.

Sdílejte článek
Štítky výživa hubnutí cvičení trénink Komerční sdělení inSPORTline zdravý životní styl Prima kondice s inSPORTline

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.