Životní styl

23. listopadu 2023 13:00

Vanesa Havlíková

Připravte si péřové bundy a teplé šály. V Česku udeří silné mrazy a napadne sníh

Počasí 23.11.2023 6:08

Už příští týden dle norské předpovědi Yr. celou Českou republiku sevře krutý mráz. Teploty klesnou pod nulu a dle meteorologů nebude chybět ani pořádná sněhová nadílka. Připravte si tedy teplé oblečení, protože správně zvolený outfit je v těchto mrazech základ.

Dle norské předpovědi se teploty v Praze během víkendu budou pohybovat kolem bodu mrazu a začátkem příštího týdne půjdou stupně ještě o něco níž a nasněží. V jiných městech a na horách budou mrazy ještě tvrdší a sněhová pokrývka hustší.

Čtěte také: Vánoční program na Primě ovládnou oblíbené pohádky, show i filmové premiéry

Teplé oblečení je základ

V neděli v noci teploty klesnou pod nulu a bude tomu tak i po celý příští týden. V pátek 1. prosince bude dokonce -7°C. Přes den se poté teploty nepřehoupnou nad nulu. Během těchto dní se také očekává, že nasněží.

V chladném období je obzvláště důležité zvolit správné oblečení, které nás ochrání. Pokud jste tedy váhali, zda má na letošní zimu smysl kupovat kousky do pořádných mrazů, tak rozhodně ano. Důležité je vrstvit, zvolit vhodný materiál a doplňky. Základem jsou teplé boty, protože od nohou jde největší zima. Co se týká oblečení, ideální jsou 3, maximálně 4 vrstvy.

Ve velké zimě si berte bavlněné spodní prádlo a nezapomínejte ani na spodní tričko či tílko. Myslete na to, že spodní oblečení musí tělo dobře obepínat, aby neunikalo teplo. V neposlední řádě pak myslete na vhodné doplňky, kdy teplá šála a rukavice jsou absolutním must-have.

Přečtěte si: Domluvte se, co si oblečete. Stylistka radí, jak se vyhnout vánočnímu faux pas

Dlouhodobá předpověď

Co se týče počasí kolem Vánoc, tak jako předchozí roky to vypadá na Štědrý den na blátě. Sněhu bychom se měli dočkat až v lednu, kdy se i razantně ochladí. Nízké teploty by se poté měly držet až do jara.

Jev El Niño, který se vyznačuje prudkým ochlazením, za kterým stojí arktický vzduch, bude příčinou toho, že můžeme čekat hodně chladné teploty i v následujících měsících. Dle meteorologů tento jev bude mít vliv i na to, že během jara budou velké teplotní výkyvy. Příchod teplých dnů se pak očekává až v červnu.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.