Celebrity

24. října 2022 05:30

David Laštovka

Jaroslava Kretschmerová je spokojená i bez muže a dětí. Co řekla o svém členství v sektě?

Herečku Jaroslavu Kretschmerovou (67), kterou nejvíce proslavila postava ztřeštěné sekretářky Evíka v komediích Slunce, seno... a hamižné Doroty Máchalové v pohádce S čerty nejsou žerty, má mezi kolegy pověst ženy, která kolem sebe neustále šíří pozitivní energii. Její soukromí je ovšem zahaleno velkým tajemstvím.

Jaroslava Kretschmerová pochází z umělecké rodiny. Její babička působila v Národním divadle, matka byla operní pěvkyní a otec členem Hudebního divadla Karlín. Už odmalička měla o své profesi jasno – nic jiného než herectví nepřipadalo v úvahu. Vystudovala DAMU a jejím profesorem byl Miloš Nedbal (†76), který v ní viděl obrovský komediální talent, což herečka během své kariéry několikrát potvrdila. Po absolutoriu získala angažmá ve Studiu Ypsilon, jemuž zůstala věrná dodnes.

V dětství byla také nadšenou trampkou. Ráda jezdila stanovat do přírody. „Myslím, že za vše hovoří to, že jsem pila čaj z jehličí,“ svěřila se s úsměvem časopisu Sedmička Kretschmerová, kterou diváci mohou znát mimo jiné ze seriálu TV Prima Krejzovi.

Lásku Kretschmerové v seriálu Krejzovi ztvárnil Oldřich Navrátil:

Po bolestném rozchodu na lásku zanevřela

Před několika lety se její jméno skloňovalo v souvislosti s tím, že propadla sektě. Ona sama ale vše uvedla na pravou míru. „Víte, víra je věc každého člověka, je to svým způsobem velmi intimní věc. Nikdy jsem se tím netajila, s vírou žiju ráda a naučila jsem se třeba i milovat své nepřátele, hlavně ale odpouštět. Co se sekty týče – pokud někomu připadá, že jsem sektářka, když mé vyznání je evangelické, tak jako u někoho je římskokatolické, je to na jednu stranu smutné, na druhou se tomu musím smát,“ vysvětlila Jaroslava s tím, že svoji víru nikomu nevnucuje. „Snažím se s každým vyjít dobře, každému přeji štěstí, lásku a úspěch, kolegům krásné role. A hlavně – nikomu nic nezávidím. Nikdy. Opravdu,“ dodala herečka.

V životě údajně prožila jednu velkou lásku, která skončila bolestným zklamáním. Od té doby na muže zanevřela a žije sama. Nikdy se nevdala a děti nemá. Samota jí ale vůbec nevadí. „V soukromí jsem velmi spokojená, opravdu si nemám na co stěžovat,“ poznamenala Jaroslava Kretschmerová, jež je rovněž znamenitou dabérkou. Svůj hlas propůjčila například Barbře Streisand (80) nebo Selmě Bouvier, sestře Marge v kultovním animovaném americkém seriálu Simpsonovi, který každý den vysílá Prima COOL.

Sdílejte článek
Štítky rodina sekta herečka soukromí Slunce, seno, jahody S čerty nejsou žerty Slunce, seno a pár facek Slunce, seno, erotika Jaroslava Kretschmerová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.