Celebrity

15. července 2022 05:30

David Laštovka

Průvodčí ze Slunce, seno, jahody Vlasta Mészarošová: Trošku zaujala hned, zemřela příliš mladá

Hned první filmová role herečce Vlastě Mészarošové (†39) zajistila věčnou slávu. Jako průvodčí Helenka z komedie Slunce, seno, jahody se televizním divákům vryla do paměti díky nesmrtelné hlášce: „Nezastavujem, máme zpoždění.“ Její životní osud ale tak radostný rozhodně nebyl.

Režisér Zdeněk Troška (69) Mészarošovou objevil v podstatě náhodou. „Vlastička studovala s Pavlem Kikinčukem na JAMU v Brně. Když jsem pozval Pavla na konkurz, někde jsem tam zahlédl její fotografii a okamžitě mě zaujala. Okatá, sympatická, rozesmátá. Pozval jsem ji tedy také a bylo to. Do postavy průvodčí, kterou jsme potřebovali, byla přesně ta pravá,“ prozradil webu Prima Ženy Zdeněk Troška.

Zdeněk Troška se rozhodl, že končí s natáčením filmů:

Přestože se proslýchalo, že Mészarošová s Kikinčukem tehdy tvořili pár, režisér o tom nic neví. „Chodili spolu do třídy, to jo. Byli spolužáci. Jestli spolu chodili i někde za ručičku, to mi není známo,“ dodal s úsměvem.

Na spolupráci s Vlastou vzpomíná jenom v dobrém. „Byla to její první filmová role, takže chudák, měla ze začátku trochu trému. Jakmile ostych překonala, byla úžasná, naprosto bezvadná. Zhostila se toho velmi dobře. Působila hrozně přátelsky, byla bezprostřední, pořád se smála a byla veselá,“ přiblížil její povahové rysy režisér.

O život ji připravilo nemocné srdce

Po natáčení se spolu viděli už pouze jednou. „Přišla na konkurz, když jsem hledal obsazení do pohádky Z pekla štěstí. Říkám jí: ‚Vlastičko, já o tobě vím. Kdybych tě potřeboval, ozvu se ti.‘ Hledal jsem víceméně kluky. To bylo naposledy, co jsme se viděli,“ uvedl Troška. Krátce nato Vlasta Mészarošová zemřela. Psal se rok 2002, bylo jí pouhých 39 let. „Je jí strašná škoda. Vlastička byla sluníčko,“ prohlásil Troška.

Její život je tak trochu zahalen tajemstvím. Kolovaly o ní zprávy, které se nakonec ukázaly jako nepravdivé. Jednou z nich byla i ta, že měla propadnout drogám, jež jí měly zničit profesní i rodinný život. Vlasta přitom byla milující matkou – měla syna, který vystudoval ekonomii. Jejím koníčkem byla zvířata, především psi. Těžce ovšem nesla, když se jí rozpadlo manželství. Jak informoval slovenský web Pluska.sk, její exmanžel se poté odstěhoval do Nizozemska a jejich syna vzal s sebou.

Dlouho se spekulovalo o tom, co bylo příčinou smrti sympatické herečky. Nakonec se ukázalo, že měla vrozenou srdeční vadu. A právě slabé a nemocné srdce ji stálo život.

Sdílejte článek
Štítky Brno Nizozemsko komedie režisér herečka průvodčí Zdeněk Troška Pavel Kikinčuk Slunce, seno, jahody Janáčkova akademie múzických umění v Brně Vlasta Mészarosová Z pekla štěstí

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.