Celebrity

27. března 2023 11:45

Zuzana Schneidewind

Proměna Lukáše Vaculíka. Je větší sympaťák jako Kraj, nebo archeolog Hruban?

Poslední oběť (1) - upoutávka

Slavný český herec Lukáš Vaculík (60) se po výrazné roli odborníka na sériové vraždy Petra Kraje představí jako profesor archeologie. Podívejte se v extra galerii a v ukázkách, jak se od poslední seriálové postavy proměnil.

Tvůrci televizních seriálů Lukáše Vaculíka obsazují do postav charismatických a zajímavých, které obvykle musí okouzlit hlavní hrdinku. Jako Petr Kraj z Temného Kraje měl po boku Terezu Kostkovou (46). Teď se jako Tomáš Hruban v minisérii Poslední oběť usmívá na Markétu Plánkovou (44). Porovnejte hercovu proměnu v extra galerii.

Zasmušilý specialista na sériové vraždy Petr Kraj (2016)

Kriminalista a odborník na sériové vraždy. Osamělý a stále zasmušilý hrdina, který má po svém boku věrného psa Egona, jemuž zachránil život. Kraj překonal nádor na mozku, utekl hrobníkovi z lopaty, aby mohl řešit sériové vraždy a ty zlé posílat do vězení. „Přečetl jsem si první čtyři díly seriálu. Podstatné pro mne bylo i to, že je to ucelený příběh, má dvanáct dílů a jasný začátek a konec. Baví mě i to, že celé natáčení probíhalo v exteriérech,“ říká představitel Petra Kraje Lukáš Vaculík.

Zaostřeno na sériové vrahy má nejen Petr Kraj. Více k tématu lidských zrůd čtěte ZDE.

Seriál se nesl v úspěšném duchu, a tak přišlo pokračování. „Kateřina a Jitka Bártů za mnou přišly, že mají nápad na pokračování. Bál jsem se, aby to nebylo mlácení prázdné slámy, ale naopak se mi to velmi líbilo, a tak jsem řekl, že do toho půjdu,“ vzpomíná na dobrou volbu.

Klidný profesor i vdovec Tomáš Hruban (2023)

Od úspěchu Temného Kraje uběhlo šest let a Lukáš Vaculík se na obrazovky Primy vrací coby archeolog, historik a profesor Tomáš Hruban v detektivní minisérii Poslední oběť. Jako takový je velmi rozvážný, klidný a charismatický introvert. Může na ostatní působit jako manipulativní a zdánlivě citově chladný. Jaká je pravda, můžete sledovat každou středu večer na Primě nebo v předpremiéře na prima+.

K politování, nebo černý vdovec? Podívejte se na novou roli Lukáše Vaculíka v exkluzivní ukázce z nového seriálu:

„Přistupoval jsem k Tomášovi, jako bych se v té situaci ocitl já sám. Vždy je tam něco z vás, to neodpářete, i když je to totální protiúkol. Je to archeolog, historik, velmi sečtělý intelektuál. S tím nemám nic společného,“ představuje svoji nejnovější roli v seriálu Poslední oběť Lukáš Vaculík.

Archeolog, kterého v novince hraje, je hlavním podezřelým ze smrti své manželky a od začátku není jisté, jaké jsou jeho skutečné úmysly. Jako dvojnásobný vdovec se snaží srovnat se ztrátou druhé manželky, ztvárněné Adélou Gondíkovou (49), a vyřešit trauma ze smrti své první ženy. Přijde ke Stele na terapie a taky proto, aby zjistil, kdo je její bratr – farář Albert – kterého ztvárnil Marek Lambora (27). „Já s ním nemám opravdu nic společného. Že bych se hrabal někdy v zemi? Že by mě bavilo zkoumat kosti a kostry? To určitě ne,“ má jasno Vaculík ve vztahu ke své nové roli.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.