Celebrity

5. června 2023 11:15

Eliška Reiglová

Třeštíková čeká na poutavé pozvání na rande. Nápadníka vyděsila poznámkou o klitorisu

Radka Třeštíková v 7 pádech

Radka Třeštíková (42) patří k nejpopulárnějším českým spisovatelkám, její knihy jsou bestsellery. V posledních měsících se jí ale větší a větší pozornosti dostává na sociálních sítích, kde vyvolává pozdvižení některými svými výroky či odhalenými snímky. Ví, že své sledující občas pobouří, úmyslně však neprovokuje. Kromě hejtů dostává i pozvánky na rande.

Radka Třeštíková, rozená Velikovská, se narodila v květnu roku 1981 ve Zlíně. Vystudovala práva na Právnické fakultě Univerzity Karlovy a v rámci programu Erasmus byla na ročním pobytu ve Španělsku, kde začala psát první povídky. První kniha s názvem Dobře mi tak jí vyšla v roce 2014, tou dobou byla už dva roky vdaná za fotografa Tomáše Třeštíka, s nímž má dvě děti.

Vulgarita nové knihy

Kdo sleduje Radku Třeštíkovou dlouhodobě, ví, že skoupá na slovo rozhodně není a dvakrát nepřemýšlí nad tím, jestli se vyjadřuje sprostě, či nikoliv. Nestydí se za to, že co má na mysli, to má i na jazyku. V podobném duchu se koneckonců nesou i její knihy. Ta poslední s názvem ‚Kde jsi, když nejsi' je vskutku peprná.

„Je to lechtivý, malinko vulgární. Je trochu autobiografická. Začíná análním kolíkem, říká se, že na první straně se má upoutat. Hlavně první strana a pak jsem si říkala, že budu chvíli psát o někom jiném,“ prozradila spisovatelka v pořadu 7 pádů Honzy Dědka. Její kniha Bábovky se dočkala filmového zpracování a naději na něj má i nejnovější počin. Tomu však autorka nakloněná moc není.

„Oni pak všechno vystříhávají, když je to příliš. Nesmí to tam být, když to chceš do kin. A ještě je pravidlo, že násilí se nesmí odehrát v momentu překvapení. To je hodně zvláštní požadavek. Takže asi když chceš někoho zavraždit, musíš ho na to upozornit, aby se lidé před desátou večer moc nelekli. To samé, když chceš ve filmu někoho znásilnit, musíš to nejdřív hodně naznačit,“ vysvětlila.

Mohlo by vás zajímat: Lékař spočítal, kolik nervů má klitoris. Výzkum přináší velké změny pro sexuální život

Instagramové provokace

V běžném životě je Radka Třeštíková také dvojnásobnou maminkou. V online světě ale platí za rebelku, které provokace, byť většinou pravděpodobně neúmyslné, nejsou cizí. Má vypracované tělo, uvědomuje si to a ráda ho sdílí, ze strany sledujících však nepřichází pouze chvála a nadšení.

„Že bych vyloženě chtěla, aby mi psali hnusný zprávy, to ne, to se prostě někdy stane. Když tam dám prsa, konkrétně bradavky. To lidi hodně rozčiluje,“ přiznala vystudovaná právnička, která na sociálních sítích umí zčeřit vody občas kontroverzními výroky, jindy fotografiemi, na nichž víc odhaluje než zakrývá.

Někteří její fanoušci například nejsou nadšení ze stylu vyjadřování, který si na sítích osvojila. „Využívám češtinu v celé její bohatosti, jakou nabízí. Já nevím, jak jinak říkat prcání. Není to podle mě zas tak sprostý a překvapuje mě, že to lidi nepoužívají. Tohle mi přijde roztomilý, skoro něžný,“ obhajovala se.

Nápadníci z online světa

V dubnu 2021 Radka a Tomáš Třeštíkovi oznámili, že jdou oficiálně od sebe, a jejich životní cesty jako partnerů se tak oddělují. Atraktivní a především nezadaná spisovatelka nemá o nápadníky nouzi, žádný z nich ji ale zatím neoslovil natolik, aby s ním skutečně šla na rande. Pánové jsou ve zprávách na Instagramu většinou neoriginální.

„Většinou mě zvou na kafe. Posílají různé obrázky… Kdyby přišlo nějaké poutavé pozvání na rande, tak bych asi šla. Jeden mi napsal, že umí namalovat labuť jedním tahem, odpověděla jsem mu, že jestli to umí jazykem na klitoris, tak jdu. Už se neozval,“ zasmála se Třeštíková.

Tvůrčí krize

Radka Třeštíková napsala už řadu knih, na které lze číst převážně pozitivní recenze. Přesto měla nějakou dobu chuť se svou prací nadobro skončit a eventuálně se věnovat jiné. Nakonec si to ale rozmyslela, byť její důvody se nezdají být malicherné.

„Občas mám malý životní dramata. Měla jsem pocit, že si ubližuju až moc. Psaní mi jde, když to bolí. Obecně mi jdou věci, když to bolí. A záměrně se trápit, už jsem toho měla plný brejle. Ale pak jsem to rozdýchala,“ dodala spisovatelka.

Sdílejte článek
Štítky kniha Instagram klitoris sociální síť spisovatelka 7 pádů Honzy Dědka Radka Třeštíková Tomáš Třeštík randění

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.