Rain Man bude pro Rumla a Písaříka velkou výzvou. Zahrají si v divadelní adaptaci

Příběh Raymonda a Charlieho, který v roce 1988 zrežíroval Barry Levinson, zpočátku znamenal velký risk. Podle Warner Bros. byl příběh člověka s autismem odsouzen ke komerčnímu nezdaru. Film se ale nakonec vyšplhal na první příčky žebříčků návštěvnosti v amerických kinech a odnesl si čtyři Oscary. Divadelní úpravu nyní nově představí Divadlo na Fidlovačce.

Díky autentickému výkonu Dustina Hoffmana ve filmu Rain Man z roku 1988 se na snímek týden po premiéře začaly vršit pochvalné recenze. Nyní je celosvětově známý a ať už jste ho viděli nebo ne, můžete se seznámit s jeho novým ztvárněním v Divadle na Fidlovačce. V Rain Manovi z pera Dana Gordona se v hlavních rolích představí Martin Písařík (43) a Matouš Ruml (37).

Mohlo by vás zajímat: Zajímavosti o filmu Rain Man. Kdo všechno o něm pochyboval?

Dojemný příběh o cestě prospěcháře Charlieho a jeho autistického bratra Raymonda ke vzájemnému sblížení a osobní proměně se vrátí na česká divadelní prkna po delší odmlce. Nabídne gradující příběh, jemný humor a detailní psychologickou kresbu obou bratrů. Titulní postavy Charlieho a Raymonda jsou pro Martina Písaříka a Matouše Rumla obrovskou hereckou příležitostí. Divadelní adaptace Divadla Na Fidlovačce navíc nechce jen kopírovat filmový příběh, její ambicí je posunout umělecké vnímání světa lidí s autismem na další úroveň, která reflektuje současné poznatky a potřeby těchto lidí.

„Pro mne Rain Man představuje dva naprosto odlišné světy, které se učí spolu komunikovat, žít vedle sebe. Je to nádherná sonda do lidských vlastností a duší, popsal Matouš Ruml, představitel Raymonda. „Ten příběh je o opravdovosti každého z nás, každý má v sobě svého Raymonda i Charlieho. Ray je nádherná role, která nedovoluje jakkoliv z ní vystoupit, protože pak ztrácí uvěřitelnost,“ dodal s tím, že musí využít úplně jiné herecké prostředky než doposud, což je opravdu velkou výzvou.

O své roli promluvil i představitel Charlieho, Martin Písařík. „Film Rain Man je pro mě hlavně o lidskosti, která je v každém z nás. O cestě, která vede zpět k rodině a hodnotám, které nás dělají lepšími. O povrchnosti, která na nás denně útočí. Na roli Charlieho jako na floutka jsem se ve svém životě už několikrát nevědomky připravil.

Kdy naposledy byl v divadle jako divák? Herec Martin Písařík na sebe mnohé prozradil:

Sdílejte článek
Štítky Martin Písařík divadelní hra Divadlo Na Fidlovačce Dustin Hoffman Matouš Ruml Rain Man

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.