Rain Man bude pro Rumla a Písaříka velkou výzvou. Zahrají si v divadelní adaptaci

Příběh Raymonda a Charlieho, který v roce 1988 zrežíroval Barry Levinson, zpočátku znamenal velký risk. Podle Warner Bros. byl příběh člověka s autismem odsouzen ke komerčnímu nezdaru. Film se ale nakonec vyšplhal na první příčky žebříčků návštěvnosti v amerických kinech a odnesl si čtyři Oscary. Divadelní úpravu nyní nově představí Divadlo na Fidlovačce.

Díky autentickému výkonu Dustina Hoffmana ve filmu Rain Man z roku 1988 se na snímek týden po premiéře začaly vršit pochvalné recenze. Nyní je celosvětově známý a ať už jste ho viděli nebo ne, můžete se seznámit s jeho novým ztvárněním v Divadle na Fidlovačce. V Rain Manovi z pera Dana Gordona se v hlavních rolích představí Martin Písařík (43) a Matouš Ruml (37).

Mohlo by vás zajímat: Zajímavosti o filmu Rain Man. Kdo všechno o něm pochyboval?

Dojemný příběh o cestě prospěcháře Charlieho a jeho autistického bratra Raymonda ke vzájemnému sblížení a osobní proměně se vrátí na česká divadelní prkna po delší odmlce. Nabídne gradující příběh, jemný humor a detailní psychologickou kresbu obou bratrů. Titulní postavy Charlieho a Raymonda jsou pro Martina Písaříka a Matouše Rumla obrovskou hereckou příležitostí. Divadelní adaptace Divadla Na Fidlovačce navíc nechce jen kopírovat filmový příběh, její ambicí je posunout umělecké vnímání světa lidí s autismem na další úroveň, která reflektuje současné poznatky a potřeby těchto lidí.

„Pro mne Rain Man představuje dva naprosto odlišné světy, které se učí spolu komunikovat, žít vedle sebe. Je to nádherná sonda do lidských vlastností a duší, popsal Matouš Ruml, představitel Raymonda. „Ten příběh je o opravdovosti každého z nás, každý má v sobě svého Raymonda i Charlieho. Ray je nádherná role, která nedovoluje jakkoliv z ní vystoupit, protože pak ztrácí uvěřitelnost,“ dodal s tím, že musí využít úplně jiné herecké prostředky než doposud, což je opravdu velkou výzvou.

O své roli promluvil i představitel Charlieho, Martin Písařík. „Film Rain Man je pro mě hlavně o lidskosti, která je v každém z nás. O cestě, která vede zpět k rodině a hodnotám, které nás dělají lepšími. O povrchnosti, která na nás denně útočí. Na roli Charlieho jako na floutka jsem se ve svém životě už několikrát nevědomky připravil.

Kdy naposledy byl v divadle jako divák? Herec Martin Písařík na sebe mnohé prozradil:

Sdílejte článek
Štítky Martin Písařík divadelní hra Divadlo Na Fidlovačce Dustin Hoffman Matouš Ruml Rain Man

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.