Astročlánky

8. listopadu 2023 05:30

Eliška Reiglová

Rodičovství podle horoskopu: Kozorozi jsou moc přísní, Váhy příliš laxní

Všichni mají alespoň minimální představu o tom, jakým jednoho dne budou rodičem, nikdo ale neví, jak se situace nakonec vyvine. Znamení zvěrokruhu však dost dobře napovídá, jakým způsobem budou lidé své děti vychovávat. Sedí na vás horoskop týkající se rodičovství?

Beran

Pro Berany je představa rodičovství lepší než každodenní život před dětmi. Sami zůstávají i v dospělosti trochu dětinští, proto nechají své potomstvo více či méně rozvíjet po svém a prozkoumávat nejrůznější příležitosti. Jsou to vůdčí osobnosti, proto budou svým dětem inspirací. Mají sklony ke vztekání, musí si tedy dávat pozor, aby si na nich nevybíjeli frustraci.

Býk

Díky oddanosti a lásce ke komfortu se Býci budou snažit, aby svým dětem vytvořili ideální prostředí a zdravý, přičemž udržitelný životní styl. Naučí je, aby si vážily samy sebe a vždy dělaly to, co považují za správné. Musí být ale opatrní s tím, co všechno chtějí dětem dopřát, mohli by je totiž snadno rozmazlit.

Blíženci

Zvídaví Blíženci jsou takzvaní celoživotní studenti a u svých dětí budou klást důraz na vzdělání. Důležitá pro ně bude i socializace, kvůli které budou ratolest odmala brát do společnosti dalších dětí, což prospěje jejich vývoji. Vzhledem ke sklonům neustále instruovat si ale musí více uvědomovat, jakým způsobem komunikují – musí mluvit k dítěti, ne na něj. Je v tom velký rozdíl.

Rak

V životech Raků není nic důležitějšího než rodina a domov, proto udělají vše proto, aby dětem vytvořili milou a láskyplnou atmosféru. Potrpí si na kvalitně strávený společný čas, důležité pro ně budou například rodinné večeře, které s chutí nachystají. Tato záplava lásky u nich ovšem vede k tomu, že jsou přehnaně ochranářští. Musí se v tom omezit, aby předešli dětské rebélii.

Lev

Rodiče narození ve znamení Lva mají potenciál být hraví a zábavní. Dětská energie je samotné naplňuje, proto mnohdy mívají tito lidé víc dětí, než je běžné. Jsou to požitkáři, milují život, jsou optimističtí a trávení času s dětmi je udržuje mladé. Proto si s nimi budou rádi vytvářet plány na skvělé víkendy či dovolené.

Panna

Mozek a srdce jsou u Panny v rovnováze, neupřednostňují jedno nebo druhé. Proto mohou víceméně bez námahy být tím, co by leckdo označil za perfektní rodiče. Ví, co je disciplína, ale nezapomínají zohledňovat dětské emoce. Ublížit jim může jen jejich perfekcionismus, kvůli kterému mohou ratolestem nasazovat laťku příliš vysoko. Ty pak mohou neúspěch nést velmi těžce.

Váhy

V oblasti mezilidských vztahů jsou Váhy nejzdatnější z celého zvěrokruhu, proto dovedou rychle pochopit rodinnou dynamiku a s lehkostí řešit jakékoliv nepříjemné situace či konflikty. Mluví s rozvahou, autoritu si nevynucují křikem a agresí. Mají ale sklony být příliš laxní a dětem ledacos dovolit, čehož se pak snadno využívá.

Štír

Metoda cukr a bič je něco, co rodičům ve znamení Štíra není cizí. Své děti budou učit, aby byly silné a aby se za sebe uměly postavit. Předávat vnitřní sílu svým ratolestem je sice důležité, ale vše má své limity, váhu má totiž v dětském životě i prokazování citů, jako je objímaní a milá slova. To si musí tito lidé pamatovat.

Střelec

Střelci si umí užívat života, rádi cestují, získávají nové zkušenosti a tuto energii dovedou přenášet na své děti. Budou je podporovat v prozkoumávání vlastních tužeb, ale i když děti potřebují svobodu k rozvíjení, musí cítit i stabilitu. Kromě dobrodružství jim tak rodiče narození v tomto znamení musí dopřávat i pocit jistoty, což není jejich silná stránka. Dovedou na ní však zapracovat.

Kozoroh

Protože k vlastnímu životu zaujali Kozorozi přístup hodně práce a žádná zábava, mohou se z nich stát velmi přísní rodiče. Touží po úspěších a to samé budou chtít i po svých dětech, což může způsobit, že se k nim budou chovat trochu jako k vojákům ve výcviku. Potomstvo to může přijmout buď tak, že se mu bude dařit, nebo nátlak nezvládne, začne rebelovat nebo upadne do depresí. Ubrat na režimu nebude od věci.

Vodnář

Lidé narození ve znamení Vodnáře jsou individualisté, často mají problém nalézt s jinými lidmi shodu, a to se týká i jejich dětí. Budou se muset učit s nimi sdílet své pocity, včetně lásky. Mnohdy si s nimi nevytvoří silné pouto. Rodičovství jim půjde lépe, až děti odrostou a zvládnou se vyjadřovat dospěleji. V tu chvíli s nimi zvládnou díky použití logiky lépe komunikovat.

Ryby

Ryby jsou proslulé empatií, díky které budou schopné se napojit na pocity svých dětí. Dovedou se o ně dokonale postarat a vyjít vstříc jejich potřebám, i těm nevysloveným. Občas ale kvůli silnému cítění mají sklony dělat z komára velblouda a přehnaně reagovat na každodenní složitosti. Nejradši by za děti vyřešily všechny problémy, z toho by pro ně ale žádné poučení nevzešlo.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.