Sabina Laurinová obětí přepadení. Natáčení drsné scény musela přenechat kaskadérce

Přepadení Alice – ZOO (166)

Herečka Sabina Laurinová zažila jako bohatá vdova Alice děsivý útok. Vracela se z pracovní akce, když ji na temném parkovišti přepadl neznámý útočník. Pro sympatickou blondýnku to znamenalo náročnější natáčení v dešti, které však bere jako příjemné oživení. V kritický moment ji ale kvůli bezpečnosti musela zastoupit dublérka. Podívejte se v extra ukázce na výsledek.

Kaskadérka Kateřina Šimonová nahradila Sabinu Laurinovou v nejtěžší chvíli. Dostala paruku, stejné oblečení a v okamžiku, kdy se zlosyn vrhá na seriálovou Alici, nastavila své tělo. „Ve chvíli, kdy jsem si osud Alice přečetla ve scénáři, zajímalo mě, jak se to bude natáčet. Hodně kaskadérských kousků už mám za sebou, takže mě trochu překvapilo, že jsem to nehrála. Ptala jsem se na důvod – bylo to kvůli bezpečí,“ vysvětluje Laurinová, proč ji na chvíli vystřídala kaskadérka.

„Prioritou při natáčení je vždy bezpečí herců. V této scéně je potřeba, aby herečka dostala silný úder do zad a skácela se rychle k zemi. Může se stát cokoli, může špatně upadnout a malér je na světě,“ vysvětluje koordinátor kaskadérů Petr Drozda, který byl po celou dobu natáčení na place. „Druhá věc je, že to člověk, který není trénovaný, nikdy nezahraje tak, aby to bylo správně. Od toho tu jsme my, kaskadéři, a je to tak v pořádku,“ dodává Drozda.

Ve chvíli, kdy se zloděj přiblíží v kukle zezadu k Alici, udeří ji vší silou do zátylku a ona se sesune k zemi, padá do kaluže dublérka. „Těšila jsem se a klidně bych snesla i větší ránu, bylo to jen takové polechtání,“ popisuje kaskadérka Kateřina scénu ze seriálu ZOO, na niž se můžete podívat zpětně na prima+. Přitom bylo vidět, že se s ní rozhodně v rukavičkách nezacházelo. Pod kostýmem skrývala chránič páteře, loktů a kolen. Jistota musí být.

Čtěte také: Sabina Laurinová a Marek Němec zase spolu. Už jen jako přátelé

V okamžiku, kdy zloděj strhává Alici prsten a šperky z těla, je už opět na scéně Sabina Laurinová. „Bylo to dlouhé natáčení, všechno se muselo nazkoušet, načasovat a do toho nám krásně pršelo. Zatímco já ležela na zemi a poslouchala pokyny, všichni kolem mne stáli v pláštěnkách a holínkách. Jakmile se dotočila jedna scéna, musely se upravit vlasy, vyfénovat a jelo se znova, aby vše navazovalo. Natáčení takových dramatických scén je vždy oživením na place. Všichni se na to těší – a najednou je za kamerou víc lidí než obvykle,“ prozrazuje seriálová Alice, která se pustí do hledání uloupeného prstenu v dalším díle seriálu ZOO v úterý večer na Primě.

„Moc děkuji Katce, že to za mě vzala a hezky to dala,“ směje se na závěr Laurinová, již by jako bohatou vdovu ani ve snu nenapadlo, že ji přepadne její přítel Márty. Ukrást prsten se jí přitom pokusil nedlouho předtím.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.