Sarah Jessica Parker rozjela trend bizarních kabelek. Přehlídky plní holubi, psi nebo žáby

Bizarní kabelky sice nejsou žádnou novinkou, jelikož se na přehlídkových molech už nějakou dobu objevují, teď jsou ale zdá se na výsluní. A komu za to vděčíme? Jak jinak než módní ikoně jménem Sarah Jessica Parker.

Výstřední kabelky v minulosti představilo několik módních domů. Byla to například luxusní značka Balenciaga, která je svou posedlostí po extravaganci přímo proslulá. Ta minulý rok ve spolupráci s značkou Bang & Olufsen uvedla na trh kabelku, která byla zároveň i funkčním reproduktorem. Má pevné tělo, které se otevírá na zadní straně, kde má zároveň skrytou přihrádku na uložení telefonu, peněženky nebo klíčů. Pokud byste na procházce zatoužila po hudbě či tanci, s touto kabelkou to není žádný problém.

Mohlo by vás zajímat: 10 nej módních investic: Nákup těchto luxusních kabelek, šperků či bot se vyplatí

Čtěte také: Nový módní trend: Slavné ženy vyráží do společnosti ve spodním prádle

Dále nesmíme opomenout britskou značku JW Anderson, která si libuje ve vytváření zvířecích napodobenin, a právě od ní je i legendární kabelka ve tvaru holuba, která se objevila v pokračování seriálu Sex ve městě. Herečka Sarah Jessica Parker se opět představí jako oblíbená novinářka Carrie Bradshaw. Ta už od 90. let určuje módní trendy, které pro svou nadčasovou eleganci snad nikdy nevyjdou z módy. Její outfity napodobují slavné influencerky, ale také světové celebrity. Bude to teď tak i se zvláštními kabelkami? Jestliže na ulici potkáte ženu, která bude v ruce třímat slona, ptáka nebo třeba žábu, je dost pravděpodobné, že se o popularizaci bizarních kabelek postarala právě Carrie.

Mohlo by vás zajímat: Trendy sukně letošního léta: Vsaďte na denim, satén nebo boho styl

Přehlídková mola plná zvířat

Módní návrhář Jonathan Anderson představil ikonického holuba v kolekci zima 2022/2023. Realisticky vypadajícího ptáka si můžete pořídit v přepočtu za zhruba 20 tisíc korun. Dalším počinem je například žába, které otevřete pusu a v jejích útrobách si můžete schovat pár malých nezbytností, ale moc se vám tam toho nevejde. Nejšílenější, a zároveň nejméně praktická kabelka na světě je ale ta od uměleckého kolektivu MSCHF. Je totiž menší než zrnko soli a prodává se v přepočtu za 1,4 milionu korun. Její autoři se snažili poukázat právě na trend naprosto nepraktických kabelek. Americký návrhář Thom Browne zase představil pánské tašky ve tvaru kožených zvířat v černé barvě. V jeho kolekci najdete psa, slona, hrocha nebo třeba pandu či zebru. Ceny se liší podle velikosti, ale pohybují se kolem 88 tisíc korun.

I v České republice najdeme několik příkladů podobně netradičních kabelek. Jednu takovou ukázala i módní návrhářka Beata Rajská, která na svou přehlídku vynesla kabelku ve tvaru ovce. Milovnicí bláznivých kabelek je i zpěvačka Lucie Bílá, která se v minulosti objevila ve společnosti třeba s kabelkou ve tvaru zlaté rybky.

Podívejte se, co na sebe oblékly hvězdy na červeném koberci na KVIFF:

Sdílejte článek
Štítky Balenciaga kabelky módní návrháři móda styl Thom Browne JW Anderson bizarní kabelky luxusní móda

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.