Celebrity

10. září 2024 16:15

Tomáš Durčák

Selena Gomez o svém křehkém zdraví: Nemůžu mít vlastní děti, ale toužím být mámou

Selenu Gomez (32) většina lidí na světě zná jako popovou zpěvačku. Ve skutečnosti je také úspěšnou filmovou i televizní herečkou a vlastní obří kosmetickou značku. A vše nasvědčuje tomu, že konečně našla i svou životní lásku. Na druhé straně této zdánlivé pohádky je však téměř děsivý výčet zdravotních komplikací, které už léta paralyzují její život a vzaly jí i možnost odnosit a porodit vlastního potomka.

Vedle hvězd jako Ariana Grande nebo Taylor Swift byla mezi globální popové divy nové generace léta brána také Selena Gomez, shodou okolností dobrá kamarádka Taylor. Zatímco první dvě zmíněné však ve svých naplno rozjetých hudebních kariérách nohu z plynu ani trochu nesundaly, dvaatřicetiletá rodačka z Texasu s italsko-mexickými kořeny musela své ambice maličko zmírnit kvůli plejádě zdravotních komplikací.

Dnes mnohem víc času a energie věnuje nejen své kosmetické firmě Rare Beauty, ale také herecké kariéře. Poslední tři roky si užívá jednu z hlavních rolí v úspěšném seriálu Jen vraždy v budově (za nějž získala dvě nominace na Zlatý glóbus) a začátkem roku 2025 by do českých kin měl dorazit nový snímek Emilia Perez, kde má rovněž jednu z hlavních rolí.

„Herectví bylo vždy mou první láskou. Hudba je jen koníček, který se vymkl kontrole. Dnes je součástí mého já, takže nemyslím, že bych s ní zcela skončila, ale zatím nejsem připravená,“ popsala Selena Gomez pro Vanity Fair, proč si fanoušci na její další případné album ještě nějakou dobu počkají.

Jakmile se však rozhodne nahrát něco nového, má přímo pod vlastní střechou přímou linku na jednoho z nejproduktivnějších hudebních producentů. Selena a Benny Blanco poprvé spolupracovali v roce 2015 při tvorbě jejího hitu „Same Old Love“, padli si do noty a jejich partnerství, tehdy ještě pracovní, pokračovalo i nadále. Až v červenci 2023 se z dobrých přátel najednou stalo něco víc. Zpočátku svůj vztah dvojice spíše tajila, dnes už se dávno neštítí sdílet online své společné snímky a vyznávat si lásku.

Mohlo by vás zajímat: Džíny jsou pro mladé, dlouhé vlasy po čtyřicítce jsou směšné, říká věhlasná návrhářka

„Ještě nikdy mě nikdo takhle nemiloval,“ přiznala v rozhovoru zamilovaná Selena. Její partner letos v květnu naznačil, že už má myšlenky na svatbu. A dávno před tím, než začala s Bennym randit, měla popová hvězda jasný plán – mít vlastní rodinu před tím, než oslaví 35. narozeniny. „Než jsme se poznali, byla jsem pět let single, když nepočítám pár rande. A když jsem se snažila ujasnit, co je pro mě tou nejdůležitější věcí, odpověď byla jasná – rodina.“ Gomez v minulosti řekla, že je otevřená i možnosti adopce, částečně i díky své matce, kterou rodiče rovněž adoptovali, za což je dodnes ona sama vděčná.

Téma rodiny a mateřství však není pro zpěvačku, herečku a podnikatelku tak úplně jednoduché. „Ještě jsem to nikdy veřejně neřekla, ale bohužel nemůžu mít své vlastní děti. Trpím celou řadou zdravotních problémů, které by v těhotenství přímo ohrozily život mě i dítěte. A když jsem se to dozvěděla, musela jsem nějakou dobu truchlit.“ Dnes už je však Selena srovnaná, i když není taková, jakou si dříve sama sebe ve spojení s rodičovstvím představovala.

Selena Gomez je na Instagramu s bezmála 425 miliony sledujících nejsledovanější ženou světa:

„Myslela jsem, že budu mít rodinu stejným způsobem jako ostatní. Dneska už to ale beru jinak. A vnímám jako požehnání, že existují úžasní lidé, kteří jsou ochotni podstoupit náhradní mateřství nebo adopci, což obojí vnímám jako velkou příležitost. Jsou to šance pro ty z nás, které touží být matkami a nemůžu se dočkat, jak tato cesta bude vypadat, i když bude trochu jiná. Nakonec mi to ale nevadí. Bude moje. Bude to moje dítě,“ svěřila se Selena Gomez, která se netají tím, že pokud vše půjde, jak má, ráda by v následujících letech myšlenky na svatbu a rodinu proměnila ve skutečnost.

Navzdory svému relativně mladému věku totiž velkou část svého dosavadního života musela mimo velký úspěch bojovat s řadou nepříjemných zdravotních problémů. V roce 2013 jí byl diagnostikován lupus, chronické autoimunitní onemocnění, které de facto poštvává imunitní systém proti vlastnímu tělu, může způsobovat záněty a ovlivňovat orgány. Selena se diagnózu dozvěděla během svého prvního sólového turné, které nakonec po téměř 60 koncertech musela zrušit, aby mohla podstoupit léčbu. O čtyři roky později se zase na Instagramu světu svěřila, že podstoupila transplantaci ledviny, kterou jí darovala její blízká kamarádka a herečka Francia Raísa.

Mohlo by vás zajímat: Nicole Kidman nepřevzala cenu kvůli smrti maminky. Mám zlomené srdce, vzkázala

v dokumentu My Mind & Me se pak Selena Gomez poprvé svěřila s vážnými psychickými problémy, které její kariéru rovněž provázely. Původní záměr zachytit její turné Revival se rychle změnil, když začala trpět panickými atakami, úzkostí a vysilující depresí. „V jednu chvíli mi na rovinu řekla: Teď nechci být naživu. Nechci žít,“ popsala její bývalá asistentka Theresa Marie Mingus jednu z nejhorších chvil. Gomez posléze psychické potíže, k nimž se přidala i diagnóza bipolární poruchy a v roce 2018 i psychické zhroucení, přisuzovala vedlejším účinkům lupu.

Dnes však trvá na tom, že nechce být nikým vnímána jako oběť. Podstupuje řadu terapií včetně teplotní terapie a má mnoho záchranných brzd, které jí pomáhají ukočírovat mentální zdraví. Je do jisté míry legrační zamyslet se nad tím, že byť je dnes Selena Gomez mladší než řada jejích kolegyň, pracuje už v showbyznysu 25 let a de facto platí za veteránku. A možná i díky herectví našla v životě opět ztracenou rovnováhu, novou lásku a sílu zvládnout všechnu práci spojenou s její obří kariérou. Tedy výbavu, s níž by snad konečně mohla být připravená vrhnout se na vytoužené mateřství.

Kamarádka Seleny Gomez Taylor Swift letos musela řešit své falešné pornografické snímky vytvořené umělou inteligencí, které zaplavily internet:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 17. 9. 2024

Berani, dnes budete nejšťastnější mimo dosah zvědavých očí. Nemáte náladu na přátelství ani na účast v planých pomluvách. Zdá se, že už nějakou dobu vedete stejné rozhovory se stejnými lidmi. Cítíte se tak znuděně, že byste mohli křičet. Abyste se tomu vyhnuli, stravte dnes klidný čas o samotě, pokud můžete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.