Celebrity

5. července 2024 07:00

Tomáš Durčák

Taylor Swift schytala kritiku za to, že nemá děti. Zastala se jí legenda Navrátilová

Americká zpěvačka Taylor Swift (34) schytala v textu renomovaných amerických novin ostrou kritiku za to, že je po třicítce stále bezdětná, což z ní dle autora má dělat špatný vzor pro dívky i ženy. Asi nikoho nepřekvapí, že text vzbudil obrovskou diskuzi i emoce. Jednou z těch, kdo se Swift rozhodli veřejně zastat, je i tenisová legenda Martina Navrátilová, která se nebála ani ostrých výrazů.

Americký deník Newsweek patří k velmi známým a populárním americkým médiím. O to víc byli někteří jeho čtenáři zaskočeni, když si přečetli text redaktora Johna Maca Ghlionna. Ten se totiž v článku s titulkem „Taylor Swift není dobrým vzorem“ pustil do rozebírání toho, proč je vzhlížení mladých dívek a žen k populární zpěvačce nejen zlé, ale dle jeho názoru dokonce nebezpečné.

Jako jeden z hlavních argumentů pro tento svůj názor pak uvádí fakt, že Taylor Swift je ve svých čtyřiatřiceti letech stále nejen bez manžela, ale i bez dětí. Ghlionn ve svém textu mimo jiné varuje, že takový idol není zejména pro mladé dívky vůbec vhodný. Mimo absenci mateřství či rodinného života redaktor zmiňuje i dosavadní osobní život zpěvačky, v němž se protočila široká řada různých partnerů.

„Ve čtyřiatřiceti letech zůstává Swift svobodná a bezdětná, což je fakt, o kterém by někteří mohli namítnout, že je pro její dnešní postavení idolu a vzoru vlastně irelevantní. Podle mě je však důležité se dobře zamyslet a popřemýšlet, jaký příklad tohle dává mladým dívkám. Být vzorem přece znamená být někým, kdo je v první řadě hodný napodobování,“ uvedl ve svém článku novinář.

Ohánění selským rozumem

„Byť hudební talent ostřílené byznysmenky Taylor Swift jistě je obdivuhodný, dokonce chvályhodný, musíme se ptát, zda jsou její volby v osobním životě ty, které chceme, aby naše sestry a dcery napodobovaly a následovaly. Může to znít jako kázání, ale je to jen velmi silná obava zakořeněná ve zdravém selském rozumu,“ obhajuje své konzervativnější postoje Ghlionn. Ten posléze v textu s negativní konotací upozorňuje i na počty partnerů, které již zpěvačka vystřídala.

„Chtěl by snad kterýkoli z rodičů, kteří právě tento text čtou, aby jejich dcera vystřídala v průběhu pouhých několika let dvanáct různých partnerů? Nejde o žádný útok na zmíněnou zpěvačku, ale jen o obyčejné otázky, které je podle mě vhodné si klást,“ stojí dále v textu publikovaném deníkem Newsweek. Nutno podotknout, že text zejména online rozjel nikoli jednohlasnou vlnu kritiky, ale poměrně živou diskuzi, v níž nechybí lidé, kteří s textem plně souhlasí.

Ostrá slova tenisové legendy

Zastání však světová megastar Taylor Swift našla třeba i u tenisové legendy Martiny Navrátilové. Jak původem česká tenistka, tak její manželka Julia Leming se řadí mezi skalní fanynky zpěvačky, kterým se říká „Swifties“. Navrátilová možná i proto při své obhajobě Swift nešetřila silnými výrazy. „Obří hromada misogynních sra*ek. Tenhle chlápek by se měl stydět. Nechápu, jak může psát pro Newsweek… a oni mu to ještě vydávají. Vážně…“ rozohnila se sportovní legenda.

Martina Navrátilová dokázala v roce 2023 už podruhé porazit rakovinu:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.