Celebrity

19. dubna 2024 12:30

Tomáš Durčák

Pomsta Taylor Swift? V novém albu se naváží do Kim Kardashian i nevěrného expartnera

Světem hudby aktuálně hýbe událost globálních rozměrů. Zřejmě nejpopulárnější zpěvačka současnosti Taylor Swift vydala už své 11. studiové album s názvem The Tortured Poets Department. A jak u ní bývá zvykem, v textech jednotlivých písní si vyřizuje účty se svými expartnery i nejedním zvučným jménem.

Americká zpěvačka Taylor Swift je nyní stále uprostřed svého gigantického turné Eras Tour, které téměř jistě přepíše historii hudební zábavy. Mimoto však současnou mánii okolo své osoby ještě umocnila vydáním zbrusu nové desky, od níž se očekává, že rovněž doslova poblázní svět. Fanoušci se proto ihned vrhli na rozbor jednotlivých textů a našli řadu zajímavých informací.

Čtěte také: Taylor Swift je nezajímavá, Madonnu nesnáším. Vdova po Kurtu Cobainovi zpražila popové hvězdy

Taylor například podle „Swifties“, jak si říkají její skalní fandové, v písni The Smallest Man Who Ever Lived (Nejmenší člověk, jaký kdy žil) dává co proto svému dlouholetému partnerovi, britskému herci Joemu Alwynovi, s nímž se před 12 měsíci zcela nečekaně rozešla po šesti zdánlivě šťastných letech randění. Až nyní však slavná zpěvačka skrz novou píseň vysvětlila, co tehdy za rozchodem stálo – jak rozbory slov cituje třeba magazín People, měla to být jeho nevěra.

„A přiznáš se, proč jsi to udělal… A já se s tebou rozloučím. Protože to nebylo sexy, když to nebylo zakázané. Nevyhovoval jsi žádným měřítkům opravdového muže. Byla bych zemřela pro tvé hříchy, místo toho jsem umřela jen ve svém nitru,“ zpívá Swift v nové písni, kde si v souvislosti s bývalým partnerem rozhodně nebere servítky.

„Zasloužíš si vězení, ale nedostaneš ho. Vklouzneš do schránek a proklouzneš mřížemi. Mně na očích ses skrýval, ale jsi to, co jsi udělal. A já na tebe zapomenu, ale nikdy neodpustím tomu nejmenšímu člověku, který kdy žil,“ stojí dále v textu písně, která dle fanoušků jednoznačně hovoří o tom, že byl Joe, s nímž randila od roku 2016, zpěvačce nevěrný. Taylor na novém albu rovněž zpívá o partnerovi, který ji nazval „láskou svého života“ a s nímž mluvili i o svatbě a dětech.

O tom, jak moc zpěvačku tento rozchod ranil, zpívá i v hitu I Can Do It Witth A Broken Heart (Dokážu to i se zlomeným srdcem), v němž popisuje, jak se pouhé čtyři týdny po bolestivém rozchodu musela vydat na svou dnes veleúspěšnou Eras Tour: „Zhroutila jsem se a spadla na zem, všechny kousky mého já roztříštěné, zatímco dav skandoval: ‚Víc!‘ Usmívala jsem se jako vítěz. Skrývala jsem své jizvy, protože to dokážu i se zlomeným srdcem.“

Název celého alba si navíc zpěvačka údajně vypůjčila z názvu chatovací skupiny v aplikaci WhatsApp, v níž byl její ex Joe Alwyn se svými hereckými kolegy Andrewem Scottem a Paulem Mescalem. Swift je známá tím, že vztahy jsou pro ni často inspirací při psaní písní. Na předchozích deskách podobně propírala svá dávná vzplanutí k Jaku Gyllenhaalovi, Harrymu Stylesovi či Calvinu Harrisovi.

Zmínky se však dle Swifties na desce dočkal i její současný partner, hvězda americké NFL Travis Kelce. V písni The Alchemy zní: „Pivo se lepí na podlahu, fandění, skandování, protože říkali: ‚Není žádná šance.‘ Snažit se být tím nejlepším v lize. Kde je ta trofej? Jen ke mně přiběhne,“ zpívá Taylor nejspíš o vítězství partnerova týmu v letošním ročníku prestižního Super Bowlu.

Jiná píseň na albu nese název thanK you aIMee a fanoušci mají zcela jasno, že velká písmena v názvu míří na Kim Kardashian, s níž (stejně jako s jejím exmanželem Kanyem Westem) je Swift na ostří nože už od roku 2009, kdy Kanye neurvale přerušil její děkovnou řeč při MTV Video Musc Awards, aby všem přítomným připomněl, že místo ní měla cenu získat Beyoncé.

V jedné sloce Taylor zpívá: „Na naší škole je tvá bronzovým sprejem opálená socha a pod ní pamětní deska, která hrozí, že mě srazíš na kolena.“ Ušetřena údajně nezůstala ani Kimina desetiletá dcera North West: „A tak jsem změnila tvé jméno a všechny tvé očividné znaky. A jednoho dne tvé dítě přijde domů a bude si zpívat písničku, o které budeme vědět jen my dvě.“

Taylor Swift v roce 2024 dokončí své historické turné. Milníky však překonala i při nedávném předávání cen Grammy:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.