Celebrity

2. května 2023 05:30

David Laštovka

Smutný osud Evy Klepáčové. Láska Josefa Zímy se skokem z okna pokusila o sebevraždu

Herečku Evu Klepáčovou (†79) nejvíce proslavila role Káči v pohádce Hrátky s čertem, svůj hlas navíc propůjčila postavě Nastěnky v legendárním Mrazíkovi. V roce 2023 by oslavila 90. narozeniny, její osud však ovlivnila tragická událost.

Životní láskou Evy Klepáčové byl herec a zpěvák Josef Zíma (90). Měli spolu dceru Zuzanu a jejich manželství trvalo úctyhodných 54 let. Ukončila ho až nemilosrdná smrt. Eva zemřela 18. června roku 2012, a to doma ve spánku. Poslední roky protrpěla, onemocněla maniodepresivní psychózou, stala se nepohyblivou a byla zcela upoutána na lůžko.

Josef Zíma v roce 2022 oslavil úctyhodné životní jubileum:

Na její psychice se podepsala tragická autonehoda, kterou způsobil její muž. Když se vracel z vystoupení ze Strakonic, přemohl ho mikrospánek a narazil do stromu. Následky byly děsivé. Režisér Jiří Jungwirth (†38), který seděl na místě spolujezdce, zemřel. Zpěvačka Judita Čeřovská (†72) a Alena Pánková utrpěly vážná zranění. Eva se z havárie psychicky zhroutila. Byla na tom tak špatně, že se dokonce pokusila skokem z okna bytu o sebevraždu.

Duše zůstala navždy bolavá

Lékaři jí naštěstí život zachránili, navždy jí však zůstala poraněná duše. Kromě toho ji postihla vlna zákazů vystupování v době normalizace po roce 1968, což také velmi těžce nesla. „Když manželka odešla, hlavně ze začátku to pro mě bylo velmi těžké... Pomohla mi práce. To je ten nejlepší lék na bolest,“ uvedl pro web Prima Ženy vdovec Josef Zíma.

Přečtěte si, co řekl Josef Zíma o princezně svého života: I přes eskapády jsme vždycky byli ty a já

Jak přiznal, na milovanou manželku vzpomíná každý den. „Oba jsme byli narození ve znamení Býka, ona druhého května, já jedenáctého. Jen jsem byl o jeden rok starší, takže vždycky od druhého do jedenáctého května nám bylo stejně let. Častokrát se v noci nad něčím zamyslím, vidím ji před sebou a říkám si, co by na to či ono asi řekla. Nejvíce je mi líto, že se nedožila našich pravnoučat. Vnučka mě dojala, své holčičce dala jméno Eva,“ prozradil Josef Zíma.

Vlastní vánoční program

S manželkou se vždycky velmi těšili na Vánoce. Oba si zahráli v nezapomenutelných pohádkách, které se vždy o svátcích vysílaly. Eva ztvárnila postavu prostořeké Káči v Hrátkách s čertem, on prince Radovana v Princezně se zlatou hvězdou.

Mohlo by vás zajímat: Osudy představitelek nejslavnějších princezen. Co dnes dělá Adélka nebo Bosana?

„Vždycky jsme si s mojí paní notovali, že máme vlastní vánoční týden. Kromě těchto dvou zmiňovaných pohádek se konec roku na různých stanicích neobešel ani bez ruské pohádky Mrazík, kde manželka dabovala Nastěnku a já Ivánka. Někteří lidé si nás s nimi dokonce tak spojují, že mají dojem, že v tom filmu i hrajeme,“ poznamenal Josef Zíma.

Sdílejte článek
Štítky výročí manželství sebevražda herečka pohádka Josef Zíma Princezna se zlatou hvězdou Mrazík Eva Klepáčová Hrátky s čertem

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.