Příběhy

23. října 2022 08:47

Eliška Reiglová

Svatba ve stínu krvavé války. Vojačka si v lese vzala hrdinu, s nímž brání Ukrajinu

Žena jménem Jevgenija Emerald, známá jako ukrajinská Johanka z Arku, se hned na začátku ruské agrese rozhodla bránit svou vlast se zbraní v ruce. Toto rozhodnutí jí zcela nečekaně přivedlo do cesty životní lásku. Nyní si v lese u Charkova nedaleko první linie svého vyvoleného vzala. Redakce Prima Ženy si přímo od nevěsty vyžádala fotky k publikaci a Jevgenija souhlasila. Vzkázala, že je v pořádku.

Jevgenija Emerald a Jevgenij Stipanjuk zpočátku měli společné jen odhodlání bránit Ukrajinu poté, co Rusko započalo nesmyslnou invazi. Na frontě se seznámili a z dvou vlastenců se časem stali partneři, jejichž láska je stejně silná jako vůle vyhnat z rodné země ruské okupanty.

Ve válce není čas na cokoliv čekat, s každým dnem může přijít událost, která bude poslední... Proto se vojáci v srpnu zasnoubili a už v říjnu uspořádali svatbu. Oddal je vojenský generál – a to navíc v den, kdy Jevgenij slavil narozeniny, jak informoval deník New York Post.

Sledujete s nadšením svatební trendy? Sledujte reality show Den jak sen!

Svatba navzdory výbuchům

Snímky z jednoho z nejvýznamnějších dnů svého života sdílela Emerald na sociálních sítích. „Víme, že jakýkoliv den může být naším posledním, proto nechceme odkládat život na později,“ vysvětlila na Instagramu, proč se navzdory válce rozhodla uspořádat svatbu.

„Stala jsem se ženou vojáka. Stalo se to u první linie a oddal nás generál ukrajinských ozbrojených sil. Lepší svatbu jsem si nemohla přát,“ napsala Jevgenija k fotografiím z netradičního obřadu, který se odehrál v jednom z charkovských lesů.

Nevěsta na sobě měla bílé šaty, závoj a jako kytice jí posloužila svázaná pšenice. Ženich si místo obleku ponechal uniformu a během obřadu držel svou zbraň.

Než začal válečný konflikt na Ukrajině, Jevgenija Emerald se živila výrobou a prodejem šperků. Hned v začátcích války se přidala k ozbrojeným silám a díky svým schopnostem se brzy stala členkou speciální jednotky.

Redakce Prima Ženy si přímo od nevěsty vyžádala fotky k publikaci a Jevgenija souhlasila. Vzkázala přes komunikaci na Instagramu, že je v pořádku.

Jevgenij Stipanjuk je pravoslavného vyznání a pochází z města Novohrad-Volyňskyj. V dospělosti se přestěhoval do Kyjeva. Než začala válka, věnoval se fitness a boxu, také rád cestoval, často na své motorce.

Ukrajinský prezident adresoval ruským vojákům emotivní vzkaz:

Sdílejte článek
Štítky válka les Instagram voják Ukrajina svatba Rusko Charkov válka na Ukrajině Evgenia Emerald

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.