Celebrity

18. února 2023 12:47

Tomáš Durčák

Svět se loučí se Stellou Stevens. Hrála po boku Elvise, za sexbombu se styděla

Originální seriály právě online na prima+

Po dlouhém boji s nepříjemnou Alzheimerovou chorobou zemřela v léčebně pro dlouhodobě nemocné slavná americká herečka Stella Stevens. Dámě, která si zahrála po boku slavných mužů své doby, bylo 84 let.

Stella Stevens se narodila v roce 1938 ve státě Mississippi, kde se v 16 letech provdala za svého prvního muže, elektrikáře jménem Noble Herman Stephens. V roce 1955 se jí narodil syn Andrew Stephens, který nyní smutnou zprávu o smrti své matky oznámil. O dva roky později se manželé rozvedli.

Kariéru začala Zlatým glóbem a focením pro Playboy

Právě tehdy začala Stella pokukovat po filmu a svého debutu se dočkala v roce 1959. Již o rok později získala Zlatý globus za svůj výkon v romantické muzikálové komedii Say One for Me. V roce 1960 se rovněž herečka a modelka poprvé objevila v magazínu Playboy, s nímž navázala dlouhodobou spolupráci a na jehož obálku se ještě několikrát vrátila.

V roce 2004 však Stella Stevens v rozhovoru pro Bright Light Film Journal přiznala, že spolupráce s Playboyem byla při zpětném pohledu „chybou“. Její první filmové studio jí náhle zrušilo smlouvu, herečka v Los Angeles nikoho neznala a byla matkou samoživitelkou. Magazín ji navíc měl údajně oklamat a za focení nakonec dostala jen polovinu slíbené částky. Vadila jí také škatulka „sexbomby“, kterou si lechtivými snímky vysloužila. Za toto označení se styděla a neměla ho ráda.

Snímek Dobrodružství Poseidonu byl zřejmě tím vůbec nejslavnějším, v němž Stella Stevens hrála:

Stella však chtěla hlavně hrát, což se jí podařilo. V roce 1962 se představila po boku Elvise Presleyho ve snímku Elvis Presley: Girls! Girls! Girls! Během šedesátých let hrála v celé řadě úspěšných snímků včetně Zamilovaný profesor (1963) nebo The Silencers (1966).

Škatulka sexsymbolu jí omezila kariéru

Chytrá a vzdělaná žena se však navzdory velké slávě musela potýkat s nálepkou „šťabajzny“, která jí dle jejich vlastních slov v jistém smyslu utnula kariéru a zamezila v dalším růstu k náročnějším rolím. „Jakmile jsem měla nálepku kočky, nemohla jsem s tím nic dělat. Nedostala jsem se k žádné hlubší roli,“ řekla Stevens ve výše zmíněném rozhovoru. Nakonec se své škatulce pokusila vzepřít aspoň tím, že dva filmy úspěšně režírovala.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Fanoušci vzpomínají na českou herečku, která před smrtí adoptovala dítě

Jedním z nejúspěšnějších filmů její kariéry byl snímek Dobrodružství Poseidonu z roku 1972, kde hrála roli bývalé prostitutky, která byla manželkou na palubě lodi odsouzené ke zkáze. Stella nakonec našla lásku v roce 1983 po boku rockového kytaristy Boba Kulicka, který hrál mj. s kapelou Kiss, Alice Cooperem nebo Lou Reedem.

Láskyplný vztah jim vydržel 37 let, a i když byla Stella Stevens od roku 2016 v léčebně pro dlouhodobě nemocné, kde bojovala s neústupnou Alzheimerovou chorobou, Bob Kulick ji chodil pravidelně navštěvovat až do své smrti v roce 2020. 17. února se slavná herečka a modelka vydala na onen svět za ním. Zůstal po ní jediný syn Andrew, který je dnes v Hollywoodu úspěšným filmovým producentem.

Sdílejte článek
Štítky smrt syn Hollywood manželé Alzheimerova choroba modelka herečka Elvis Presley filmy Playboy sexsymbol Stella Stevens Bob Kulick

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.