Celebrity

27. září 2022 06:30

redakce Prima Ženy

Zakladatel Playboye Hugh Hefner zemřel před 5 lety. Vlastním zajíčkům způsoboval muka

Zakladatel a vydavatel časopisu Playboy Hugh Hefner (91) vedl život, který by leckterý muž mohl označit za snový. V obrovské vile byl 24 hodin denně obklopený sexy dívkami a ženami, kterým se říkalo zajíčci. Po jeho smrti v roce 2017 ale vyplavalo na povrch, co se v sídle skutečně dělo. Bylo doupětem dlouhé roky úspěšně maskovaného a tajeného zločinu. Některé přítomné se později podělily o vzpomínky, které by nejraději vymazaly.

Hugh Hefner za svého života vybudoval impérium, které sahalo daleko za hranice časopisů. Jeho playmates natáčely erotické filmy, pod jménem Playboy fungovalo několik úspěšných klubů a on sám žil ve vile zvané Playboy Mansion, kde mu společnost dělaly desítky vnadných dívek a žen. Navenek vše působilo bezproblémově, realita ale byla jiná.

Zakladatel značky tvrdil, že Playboy propaguje romantiku mezi ženami a muži, jeho pohled na věc však byl pokřivený. Potrpěl si na výrazně mladší ženy, za den jich vystřídal několik – některé z nich měl i najednou, nebo dokonce proti jejich vůli, jak se rozhodly vypovědět v dokumentárním seriálu společnosti A+E Networks Secrets of Playboy.

V časopisu Playboy se objevila i vnučka Rudolfa Hrušínského Kristýna:

Život ve vile připomínal prostředí kultu

Nejotevřeněji o svých zkušenostech z Playboy Mansion hovoří Holly Madison, která za jeho života Hefnera adorovala a zpětně si myslí, že její pocity vůči němu nebyly láskou, nýbrž stockholmským syndromem. Patřila mezi jeho nejznámější přítelkyně a zůstala s ním až do roku 2008. Do jeho vily se přitom dostala v roce 2001.

„Do Playboy Mansion mě vtáhli příslibem sesterství a rodiny, všechno ale nakonec bylo jinak. Bylo to jako žít v kultu. Někdo nás neustále fotil a natáčel i bez našeho svolení – hlavně v ložnicích,“ řekla v dokumentu. Její tvrzení podpořila Sondra Theodore, která ve vile trávila čas mezi lety 1976 až 1981. Fotografie a záběry podle ní sloužily k vydírání dívek, jež chtěly odejít.

Podle Holly Madison se Hugh Hefner jednoho léta rozhodl, že všichni jeho zajíčci podstoupí plastické operace, aby se navzájem co nejvíce podobali. Spolek peroxidových blondýnek vypadajících jako přes kopírák mu měl dodávat pocit, že nad nimi má plnou kontrolu.

Drogy, sex a nemoci na denním pořádku

Když Madison trávila první společný večer s Hefnerem, k fyzickému kontaktu se zprvu příliš neměla. „Nabídl mi metakvalon, říkal mu otvírák stehen,“ popsala blond silikonová kráska. Metakvalon je ilegální návyková látka, která působí jako sedativum. Vyvolává pocity relaxace a jako vedlejší účinek také snižuje vnímání bolesti.

Holly Madison tabletu odmítla, nesoudila by ale žádnou z dívek, která by si s její pomocí zkoušela na naprosté minimum snížit množství pocitů ze zážitku, jakým byl sex s šéfem Playboy Mansion. Sama by ho nejraději do detailu zapomněla.

„Hugh ležel uprostřed postele, v televizi hrálo porno a okolo něj byla skupina nahých holek, které společně dováděly. Samotný styk byl tak krátký, že si pamatuji jen těžké tělo, jež leželo na mém,“ řekla.

Podle Madison zakladatel Playboye ani nebyl schopný použít prezervativ, což dosvědčují také sestry Karissa a Kristina Shannonovy. Těm bylo 18 let, když se staly přítelkyněmi 83letého Hefnera. „Obě jsme chytily chlamydie. Ty se ve vile prostě šířily,“ řekly smířeně.

Uklízeči museli mlčet a zahlazovat stopy

Kultura zajíčků byla dlouholetá. Když už ženy nebyly dostatečně atraktivní na to, aby dělaly Hefnerovi a jeho přátelům společnost nejen v posteli, staly se z nich pečovatelky pro mladší či nově příchozí. Nové dívky péči potřebovaly, protože se často musely účastnit aktivit, o které neměly zájem, a silnějším mužům se neměly jak bránit.

Pečovatelkou se stala i P. J. Masten, která byla svědkyní hrozivých situací a událostí. „Za sedm let na této pozici jsem viděla, jak byly zahlazeny stopy po asi padesátce případů sexuálního zneužívání,“ řekla s tím, že Hugh Hefner měl takzvané uklízeče, kteří byli vydíráni, aby mlčeli a zahlazovali stopy po znásilněních i předávkováních.

Sám Hugh Hefner měl své zajíčky znásilňovat, často právě pod vlivem metakvalonu. „Šla jsem se ho zeptat, jestli by ze mě pro rok 1983 neudělal playmate. Dal mi pilulku, že prý je na zklidnění nervů. Když jsem se probrala, znásilňoval mě. Byl nahý a já svlečená. Myslela jsem si, že se mi zdá zlý sen, ale ta funící osoba s otevřenou pusou byla skutečná,“ řekla v dokumentu Susie Krabacher.

Doupě celebrit

Případ Jeffreyho Epsteina (†66), obchodníka a především sexuálního delikventa, dokázal, že ani slavní lidé nemají čistý štít. Do jeho případu je zapojen britský princ Andrew, který má na krku obvinění ze sexuálního napadení. I v Playboy Mansion se pohybovaly VIP osobnosti, jejich identitu ale někdejší zajíčci neodhalili.

Bývalá playmate Dona Speir tvrdí, že právě celebrity nutily zajíčky do análního styku, aby náhodou nedošlo k přivedení do jiného stavu. „Který predátor by do Playboy Mansion nechtěl? Ta vila byla zamčená, zabezpečená a bylo tam vše, po čem predátor touží,“ dodala.

Smrt v Playboy Mansion

Dne 27. září 2017 Hugh Hefner zemřel v Playboy Mansion, která tou dobou už měla jiného majitele, jenž ale podle smlouvy musel zakladatele známé značky se zajíčkem nechat ve vile dožít. Příčinou smrti byla sepse způsobená infekcí. Na jak výstředním místě žil, na tak výjimečném místě se ještě dlouho před smrtí rozhodl spočinout.

Už dlouho před smrtí si Hugh Hefner koupil na hřbitově Westwood Memorial Park v Los Angeles kryptu hned vedle místa, kde na věčném odpočinku leží Marilyn Monroe. „Příležitost strávit věčnost vedle Marilyn je moc krásná na to, abych ji nevyužil,“ řekl novinám Los Angeles Times.

Sdílejte článek
Štítky výročí smrt vzpomínky Playmate Los Angeles sexuální zneužívání Marilyn Monroe Playboy vila Hugh Hefner Jeffrey Epstein Holly Madison Karissa Shannon Kristina Shannon Dona Speir

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.