Celebrity

12. června 2022 08:30

David Laštovka

Tajemství komedie Účastníci zájezdu. Proč Libuši Šafránkovou nahradila Eva Holubová?

Účastníci zájezdu - upoutávka

Nezapomenutelná komedie Jiřího Vejdělka (50) Účastníci zájezdu už dlouhá léta patří k letním filmovým hitům. Některé scény i hlášky zlidověly a baví dodnes. Pojďme se podívat na 5 největších zajímavostí z natáčení.

Šafránkovou s Hanzlíkem nahradila Holubová s Kleplem

Hlavní filmovou dvojici měla původně ztvárnit Libuše Šafránková (†68) s Jaromírem Hanzlíkem (74). Když odmítli, nahradila je Eva Holubová (63) s Bobem Kleplem (64). „Zavolali mi koncem srpna s tím, že se točí v říjnu. Říkám jim: Tak kdo vám vypadl? Jinak to neberu! Protože mám ráda, když jsou přípravy pomaloučku a když se do toho pomalu dostáváme. V té době jsme navíc měli strašně moc představení. A oni mi tenkrát řekli, že naše role měli původně hrát Libuška Šafránková a Jaromír Hanzlík,“ přiznala Eva Holubová během jedné besedy s Bohumilem Kleplem. „Říkala jsem si: Ty vole! Nahradit Tři oříšky pro Popelku? Já, kterou chtěli vyhodit z DAMU, že není žena, která kvete? Že jsem málo slovanský typ? Tak to je výzva! A když mi řekli, že mi manžela bude hrát Bob, vzala jsem to,“ dodala s úsměvem.

Klepl se do Holubové skutečně zamiloval

Bob Klepl se s Evou Holubovou zná od roku 1984. Sám přiznal, že ji jeden čas miloval a chtěl být více než jenom kamarád. Herečka ho ovšem pokaždé odbyla a praštila mokrým ručníkem po hlavě s tím, že si nebudou kazit vztah. Dodnes se spolu přátelí, pravidelně jezdí po besedách a hrají divadlo. Na zájezdech spolu dokonce spí v jednom hotelovém pokoji. „To abych si ho ohlídala,“ zdůvodňuje Holubová s úsměvem.

Noska s Jastrabanem balili kluci, psali jim zamilované dopisy

Jaromír Nosek (44), který ztvárnil homosexuála Ignáce, po natáčení bojoval s tím, že si řada lidí myslela, že je skutečně gay. Nic na tom se nezměnilo ani po svatbě s pohlednou barmankou Ivanou. „Často je mi předhazováno, že manželka je jen zástěrka. Dokonce proběhlo několik nabídek od kluků. Vzali si na mě telefonní číslo a pak mě zvali na kávu,“ popsal herec v pořadu 7 pádů Honzy Dědka. „Už nechci hrát homosexuály. Lidi si pak i v reálném životě myslí, že jsem teplý,“ dodal. Posměškům na ulici musel čelit i jeho filmový milenec, herec Adrian Jastraban (53), kterému pro změnu od ctitelů přicházely zamilované dopisy.

Herci na natáčení k moři jezdili na otočku

Natáčet u moře a ještě k tomu dostat zaplaceno se může jevit jako ideální stav, jenže pro herce to byla pořádná šichta. Většina z nich se tam totiž moc neohřála. A to doslova. Nejenže celou dobu panovalo velké chladno a teplota v moři dosahovala pouze třinácti stupňů, jezdili tam navíc pouze na otočku. Jen pro zajímavost – nenatáčelo se v Chorvatsku, jak se ve filmu uvádí, ale v Itálii. „V podstatě to vypadalo tak, že ráno jsem nasedl do auta, pak mě dovezli na pláž, kde se točilo tak hodinu, a večer už jsem byl zpátky. Spousta z nás totiž paralelně hrála v českých divadlech. Každý den jsme tak po skupinkách odjížděli auty domů,“ prozradil nám Bob Klepl.

Klepl se v Chorvatsku nemohl ukázat, pro Čechy byl atrakce

Komedie se stala natolik slavnou, že Bob Klepl přestal jezdit do Chorvatska, kam dříve pravidelně cestoval. „Každý rok jsem bral svou rodinu do Bašky Vody. Jenže Chorvatsko, to je prostě Česko, takže jsem to tam fakt schytával. Pořád jsem slyšel: „Hele, to je vorvaň! Ne, to není on. Ten by do Chorvatska v životě nejel... Já ti říkám, že je to on...“ Takže na pláži jsem se nemohl moc dlouho zdržovat. Chodíval jsem ráno, od sedmi do desíti, než se na pláž začali trousit růžově opálení krajané. Pak zase až odpoledne kolem páté, kdy zase odcházeli na pokoj,“ přiblížil nám Bob. Slavnou komedii si můžete připomenout v neděli 12. června ve 20:15 na TV Prima.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.