Celebrity

5. listopadu 2022 09:30

David Laštovka

Tajemství krásné herečky Helgy Čočkové. Proč málem skončila ve vězení?

Herečka Helga Čočková, které největší popularitu přinesla role Irenky, dcery doktora Štrosmajera v seriálu Nemocnice na kraji města, před rokem oslavila osmdesáté narozeniny. Stále srší vitalitou a neskutečnou energií.

K herectví Helga Čočková tíhla už odmalička. V Ostravě, kde vyrůstala, navštěvovala dramatický kroužek a už jako dítě dostávala dětské role v divadle i v rozhlase. Když se dostala na DAMU, splnil se jí sen. Ocitla se v silném ročníku pozdějších velkých hvězd. Mezi její spolužáky patřil například Josef Abrhám, Ladislav Mrkvička nebo Jiří Krampol.

Jako studentka čtvrtého ročníku se však zúčastnila politické demonstrace vysokoškolských studentů na majálesu na Petříně, čímž si málem zničila kariéru. Nechybělo mnoho a skončila za mřížemi. Trest nakonec vyfasovala jiný. Po drsných vyšetřováních a odmítnutí spolupráce s StB byla vyloučena ze školy a téměř dva roky musela pracovat v ostravské továrně, kde se vyučila elektrikářkou.

Lidé na ulici si o ní mysleli to nejhorší

Nakonec jí bylo „provinění“ odpuštěno a mohla se k herectví vrátit. Získala angažmá v činoherním souboru Státního divadla Ostrava, během něhož dodatečně absolvovala ne vlastní vinou přerušené studium na DAMU. Řadu rolí ztvárnila také před kamerou. Mezi nejznámější patří seriál Nemocnice na kraji města, kde hrála vypočítavou dceru Miloše Kopeckého.

„Dodnes mi mnoho lidí neodpustilo, že jsem ho okrádala o peníze. Jednou jsem v Kotvě stála frontu na anglická autíčka. A protože jsem takový ten typ lidový, hokynářský typ, tak jsem si tam s jednou paní povídala o všem možném. Když jsme se přiblížily k pokladně, ta paní mi najednou povídá - víte, paní Čočková, vy jste taková svině na té obrazovce, ale ve skutečnosti jste normální ženský. A já na to - to víte, my herci jsme svině, a ještě za to bereme prachy,“ prohlásila s úsměvem na křtu DVD Nemocnice na kraji města.

Herecký um Helgy Čočkové si můžeme připomenout v nezapomenutelné české detektivce Strach, kterou v sobotu 5. 11. ve 14:45 a v neděli 6.11 ve 22:25 vysílá TV Prima.

Syn se odstěhoval do Austrálie

Velkou láskou Helgy Čočkové byl slovenský režisér Július Matula. Během jejich manželství, které skončilo po sedmnácti letech rozvodem se jim narodili dva synové. Ten mladší žije v dalekém australském Sydney, kde vystudoval obor IT.

Herecký um Helgy Čočkové si můžeme připomenout v nezapomenutelné české detektivce Strach

„Největší dar, který může matka svému synovi dát, je odstřihnout pupeční šňůru. Vyžeň ty své děti ven! Pusť je! Ať poznávají svět. Je to to nejlepší, co pro ně můžeš udělat. Věř, že ty děti to ocení a v dobrém se ti to navrátí. Nenič své děti tím, že je budeš držet u své sukně. Matky to dělají často a vědomě a je to sobecké. I dříve se přece chodilo do světa na zkoušenou. Můj syn tehdy před lety odjížděl jako divoký, zmatený mládenec, a přijel jako hotový chlap. Zkušený, klidný, zorientovaný, sebevědomý chlap. S dobře vybudovanou existencí,“ svěřila se herečka v rozhovoru pro ŽENA IN. Starší syn vystudoval ČVÚT, stal se úspěšným architektem a žije v Praze. Podruhé už se nevdala, sama ale není, má přítele.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.