Celebrity

11. července 2022 13:25

David Laštovka

Tajemství Jiřího Krampola: Miloval o 30 let mladší herečku. Za co utratil své úspory?

Herec, bavič a moderátor Jiří Krampol slaví 84. narozeniny. Jeho životní osud je velmi zajímavý. Věděli jste, s jakou mladou herečkou kdysi randil, že se na DAMU přihlásil jen kvůli Mileně Dvorské, kterou platonicky miloval, a že všechny své úspory utratil?

Velká láska s mladou herečkou

Když bylo Jiřímu 51 let, zamiloval se do začínající herečky Moniky Kvasničkové, které v té době bylo 19 let. „Potkali jsme se v divadle Semafor. Já byl o deset let starší než její otec. Všichni mi říkali, jestli jsem se nezbláznil. Odpovídal jsem jim, že nejspíš jo, ale že je to moc hezké,“ prozradil nám Krampol. Přestože jim láska nevydržela, rozešli se v dobrém a dodnes jsou přátelé.

Syn se odstěhoval do Austrálie

Jiří Krampol se ženil čtyřikrát a má dvě děti. Jeho první manželkou byla televizní hlasatelka Jana Fořtová, se kterou měl syna Tomáše. Po rozvodu v roce 1989 se exmanželka i s jejich potomkem odstěhovala do Austrálie, kde se znovu vdala, a herec s ním tak ztratil osobní kontakt. S druhou manželkou, která byla právnička, zplodil syna Jiřího. Se třetí manželkou, bývalou manekýnou Martou, měl syna Jana, který ale zemřel v pouhých sedmi měsících. Herec ale přijal za vlastního jejího syna Martina, a dokonce mu dal i své příjmení.

S manželkou Hankou přišli o miminko

Jeho poslední manželkou byla o třiadvacet let mladší Hana, původní profesí učitelka v mateřské škole. Ta z předchozího manželství měla syna Petra, kterého herec rovněž přijal za svého. Hanka, která se dlouhodobě potýkala se zdravotními problémy, zemřela před dvěma lety v pouhých 59 letech. „Všechno začalo tím, když jsme přišli o dítě. Moc jsme si ho přáli a dlouho se o něj pokoušeli. Podařilo se to, až když Haničce bylo nějakých pětatřicet let. Dopadlo to ale bohužel strašně,“ povzdechl si Jiří. V sedmém měsíci těhotenství chtěli lékaři z plodové vody zjistit, zda bude miminko zdravé. Po zákroku Hanku poslali domů, kde ovšem o několik hodin později zkolabovala. Vyvolali jí porod, na svět ale bohužel přišla mrtvá holčička. „Dlouho se z toho nemohla vzpamatovat, těžce to nesla a trápilo ji to až do smrti. Tím odstartovaly její zdravotní problémy,“ míní herec.

Všechny peníze utratil za cestování

Jak přiznává, žádné úspory na horší časy schované nemá. „I když jsem v životě vydělal dost peněz, vrazil jsem je všechny do cestování. Procestoval jsem snad pětačtyřicet zemí, jezdili jsme několikrát do roka k moři. Ty zážitky už mi nikdo nevezme a rozhodně toho nelituju,“ svěřil se redakci webu Prima Ženy Krampol.

Za dabing Belmonda ve filmu Muž z Ria inkasoval 2 600 korun

Výraznou stopu zanechal i v dabingu. Po emigraci herce Jana Třísky převzal například namlouvání francouzské hvězdy Jeana-Paula Belmonda. Svůj hlas mu propůjčil ve více než třiceti filmech. K francouzské ikoně vzhlížel, obdivoval ji, ale nikdy se spolu osobně nesetkali. „Jednou to ale málem vyšlo, měli jsme se setkat v Paříží. Bohužel pak Belmondo onemocněl a sešlo z toho. Další příležitost už bohužel nebyla,“ prozradil nám Krampol. Jen pro zajímavost – za dabing Muže z Ria si vydělal 2 600 korun.

Zbožňoval Milenu Dvorskou, přihlásil se kvůli ní na DAMU

Když v kině poprvé uviděl pohádku Byl jednou jeden král, kde se v roli Marušky objevila herečka Milena Dvorská, okamžitě se do ní platonicky zamiloval. Zjistil si, že studuje DAMU, a tak si tam podal přihlášku, aby jí mohl být nablízku. „Na naše první osobní setkání nezapomenu. Potkal jsem ji na chodbě. Že konečně tváří v tvář vidím tu pohádkovou, nádhernou Marušku, pro mě bylo jako sen. Oslovil jsem ji, ona mě poslala do hajzlu a tím moje platonická láska k ní skončila,“ uvedl s úsměvem.

Nezapomenutelný zážitek s Josefem Abrhámem

Jeho spolužáky na DAMU byli například Petr Čepek, Ladislav Mrkvička, Václav Sloup nebo Josef Abrhám, který patřil k jeho celoživotním přátelům.

Co řekl Krampol o dobrém příteli Josefu Abrhámovi po jeho smrti?

„Byli jsme všichni kamarádi a chodili samozřejmě i na pivo. Pepík tomu ale nikdy moc nedal. Nebyl abstinent, to ne, ale moc nepil. Už tehdy byl velmi noblesní, úžasně hrál na piano. Na druhou stranu dokázal být i velký recesista,“ prozradil o něm Krampol a přidal jeden zážitek. „Točili jsme spolu film na Slovensku, trávili tam volný čas a po večerech chodili do kina. Když nás tam spatřila uvaděčka, úplně zkoprněla, vyvalila oči, běžela za kolegyní a volala, že je tam ten slavný herec Jan Tříska. Tím myslela mě. Pepík se tomu samozřejmě začal smát, čímž na sebe upoutal pozornost. Uvaděčka se na něj podívala, spráskla ruce a vyhrkla: ‚To snad není možné! On je tu i pan Somr!‘ Jo, s Pepíkem jsme se hodně nasmáli,“ zavzpomínal Jiří Krampol.

Sdílejte článek
Štítky peníze láska manželka život narozeniny herec děti přítelkyně Jiří Krampol

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.