Turecko líhní supermužů. Po svůdném Yamanovi přichází uhrančivý modrooký Çelik

Dobré geny a tvrdá dřina - Souboj s láskou

Znáte Buraka Çelika (31)? Pyšní se tituly nejlepší model Turecka a nejlepší model světa, touží se však proslavit především jako kvalitní herec. S výškou 190 centimetrů, pronikavě modrýma očima a dokonalou postavou si už hvězda tureckých seriálů podmanila nejedno ženské srdce. Jen na krásu ale v kariéře nesází.

Velkých hvězd tureckých seriálů a telenovel jsou v zemi jejich výroby desítky. Těch známějších u nás ale napočítáme spíše pouhé jednotky. Obrovské oblibě se i v Česku bezesporu dál těší krasavec Can Yaman (33). S uvedením nového seriálu mu však pomalu, ale jistě začíná pomyslně dýchat na paty jeho o fous mladší kolega Burak Çelik.

Čtěte také: Z nevinného chlapce hvězda se šrámy na zádech. Jaké bylo mládí Cana Yamana?

Za své vzory označuje tento talentovaný Turek Marlona Branda a Al Pacina. Çelik se sice narodil v Istanbulu, otcova rodina však pochází z tureckého přístavního města Ord na břehu Černého moře. Rodina matky přišla do Turecka z Balkánu. Právě mix genů stojí za Çelikovou, pro Turky netypickou vizáží. Především jeho pronikavě modré oči jsou nepřehlédnutelné. Stejně výrazný pohled zdědili po rodičích i jeho bratr a sestra.

Do světa showbyznysu vstoupil po střední škole, když se v roce 2013 objevil v soutěži Nejlepší model Turecka a Nejlepší model světa, které se zúčastnilo 56 modelů ze 42 zemí. A obě vyhrál! Následně účinkoval v několika hudebních videích a zároveň absolvoval kurz herectví na the Sadri Alisik Cultural Center. První role na sebe nenechaly dlouho čekat.

Nejprve se Burak Çelik představil v seriálu Karagül a zakrátko následovaly tituly Hayat Sevince Güzel, Söz nebo Sevgili Geçmiş. Pozornost médií, diváků i kritiků upoutal svým výkonem v roli Kongara v historickém seriálu Kuruluş: Osman. Mezi natáčením seriálů pilně navštěvoval další soukromé hodiny u známých tureckých herců. „Neustále na sobě pracuji – sleduji filmy, seriály a novinky z branže. Myslím, že herecký um může člověk zlepšovat, když má talent a je pro hraní nadšený,“ prohlásil herec v rozhovoru pro magazín tureckého deníku Milliyet.

Talent je více než být jen krásný

Sám by si přál, aby byl v budoucnosti oceňován především pro talent spíše než pro vzhled. Jeho prozatím poslední role je ve vášnivém romantickém seriálu Souboj s láskou (Sendel Daha Güzel), který právě můžete sledovat na Prima LOVE nebo na prima+. Podívejte se na extra ukázku ze seriálu Souboj s láskou, kde coby vyhlášený plastický chirurg Emir dává zabrat krásné Efsun:

„Hraní není něco, co můžete dělat náhodou a spontánně. Nemůžete ho zredukovat jen na krásu herce. Vyžaduje tvrdou práci, oběti a velkou míru soustředění. Pouhé maskování se za pěkným obličejem podle mne nemůže dlouho vydržet. Doufám, že dnes už všichni vědí, že hraní není jen o vzhledu,“ vysvětlil deníku Milliyet.

Turecký herec sní o rodině

V soukromém životě se Çelik hodně soustředí na rodinu – na svých sociálních sítích často přidává fotky se sourozenci nebo synovcem. „Máma s tátou doma vždycky vytvářeli pohodovou rodinnou atmosféru. Jsme skutečně rodina, která se navzájem podporuje v každém slova smyslu. Měl jsem skvělé dětství – od rána do noci jsem si hrál venku. Byl jsem jedno z těch dětí, co ráno odejde z domu a vrátí se až s večerní modlitbou,“ prozradil webu Seriesturkish.com o svém dětství a rodině.

V roce 2013 se oženil s vítězkou Best Model of Turkey, o dva roky později se pár rozvedl. Od té doby chodil s několika známými tureckými modelkami a herečkami. Žádný ze vztahů mu ale dlouho nevydržel. „Láska je pro mne něco, co se nedá naplánovat. Prostě ji najdete a pak ji žijete. Za sebe mohu říct, že sním o šťastné rodině. Zároveň si myslím, že základem vztahu je vzájemná důvěra. Pro některé lidi láska znamená, že se o toho druhého nechtějí s nikým dělit. Ale já myslím, že vyváženost je ve vztahu důležitá. Ano, také jsem žárlivý, ale nemyslím si, že by to byl problém, dokud je všechno ve vztahu v pořádku,“ řekl dál herec v rozhovoru a ještě popsal představy o ideální ženě: „Atraktivní jsou pro mne inteligentní a sebevědomé ženy.“

Čtěte také: Víte, jak v horoskopu poznáte sklony k žárlivosti?

Svůj domov nyní sdílí se dvěma psy. Ve volném čase rád čte, sleduje filmy a seriály a samozřejmě sportuje. Kromě pravidelného času v posilovně se věnuje trialovému běhu v lese, jízdě na koních nebo surfování. Ovládá také hru na kytaru a velmi dobře zpívá.

Zdroj: Seriesturkish.com, Milliyet.com.tr

Sdílejte článek
Štítky model FTV Prima Turecko Prima Love Can Yaman turecké seriály Souboj s láskou Burak Çelik Nejlepší model světa

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.