Vánoce

11. prosince 2023 10:30

Zuzana Schneidewind

Vánoční speciál oblíbené zábavné show Máme rádi Česko se ponese v rodinném duchu

Vánoční speciál Máme rádi Česko sledujte 22. 12. ve 20.15 na Primě

Nalaďte se na co nejveselejší svátky již 22. prosince ve 20:15 na Primě, v programu je totiž pro vás přichystán vánoční speciál oblíbené zábavné show Máme rádi Česko. Celý díl se tentokrát ponese v ryze rodinném duchu.

Veselé Vánoce budou rozhodně v domácnostech holek 3v1. Veronika Arichteva, Nikol Leitgeb a Martina Pártlová přemluvily své životní partnery k účasti v televizní soutěži Máme rádi Česko. A už v úvodu natáčení byli všichni zajedno v tom, že výsledek znalostního klání ovlivní vánoční atmosféru v jejich domovech.

„Myslím, že jsou rádi, že vypadli z domovů a odpočinou si od dětí. Takže od nich očekáváme, že nás nechají vyhrát,“ naznačila Veronika Arichteva soupeřům, jaká jsou očekávání jejich žen. „Když vyhrajeme, budou naše Vánoce vypadat blbě,“ zhodnotil věcně Josef Vařeka. „Upřímně, my se tak trošku bojíme vyhrát,“ dal mu za pravdu i režisér Biser Arichtev. Produkce se snažila udělat maximum pro to, aby jejich Vánoce byly pohodové, a tak pány postavila do týmu smolaře Vojty Kotka. „To jste u mě v týmu správně,“ rozplynul jejich obavy kapitán bílého týmu Vojta Kotek. Jejich ženy taktiku svých mužů ocenily. „Jsou chytří, ví, co je čeká, respektive nečeká celé Vánoce,“ potvrdila správnost jejich úvah Nikol Leitgeb.

Tento přístup se paradoxně nelíbil Jakubovi Prachařovi, který vedl tým dívek. Za normálních okolností by nic jiného než výhru nepřipustil. Tentokrát by ale pro něj případné vítězství mělo negativní dopad v osobním životě. „Nevím, proč jsme si sem pozvali takovou submisivní skupinu. Už jsem se začal doma chovat jako hrdina a teď zase budu muset dělat tohle, protože ono je to takové roztomilejší,“ zděsil se kapitán dívčího týmu poraženeckého přístupu mužské větve soutěžících.

Pánové svým slibům ale nedostáli nadlouho. Hned v první soutěžní disciplíně projevili soutěžního ducha a své ženy nemilosrdně drtili v postřehu. „Pojď ven, vo*e. To jsme si doma asi špatně vysvětlili,“ čertila se naoko na svého manžela Petra Nikol Leitgeb. Svou ženu předběhl v hádání zašifrované koledy také Biser Arichtev. „Bisi, ale ty jsi Bulhar, ty nemůžeš znát české koledy!“ rozčilovala se Veronika. „My v Bulharsku české koledy vnímáme,“ uzemnil ji režisér. Koledy si pak společně všichni zazpívali. „Já bych chtěl říct, že Česká republika je jedna z nejsvobodnějších zemí na světě. Žid (Jan Maxián, pozn. red.) hraje koledy a pravoslavný Bulhar (Biser Arichtev, pozn. red.) u toho tančí,“ uvažoval pobaveně Jakub Prachař.

Znáte české vánoční tradice, pověry a symboliku?

1 14 Co značí kapří šupina pod talířem?

2 14 Co křesťané oslavují na Boží hod Vánoční?

3 14 Co lze vyčíst z rozkrojeného jablka?

4 14 Co má do domu přinést jmelí?

5 14 Jaký tradiční pokrm symbolizuje Ježíška v zavinovačce?

6 14 Co napoví hozený střevíc?

7 14 Kolik nedělí má advent?

8 14 Jaké názvy mají adventní neděle?

9 14 Co zajistí natření obličeje medem?

10 14 Kdy se má zasednout ke společné štědrovečerní večeři?

11 14 Proč se v některých rodinách omotávají nohy štědrovečerního stolu řetězem?

12 14 Kdy přesně začíná samotná církevní oslava narození Krista?

13 14 Co značí stín některého ze štědrovečerních stolovníků, který je viděný na zdi bez hlavy?

14 14 Proč se na Štědrý den dává pod stůl sekera a před večeří se na ni lehce šlápne?

Máte % správných odpovědí.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není špatné, ale pořád je co zlepšovat.

Gratulujeme, máte velmi dobré znalosti.

Výborně, vaše znalosti jsou skvělé.

Vánoční tradice u Leitgebových

I když natáčení vánočního dílu připadlo na jeden z nejteplejších letních dní roku, atmosféra ve studiu byla ryze vánoční. Výzdoba, nejznámější vánoční hity v novém aranžmá Maxibandu Jana Maxiána a naplno spuštěná klimatizace navodily pocit, že zima a Ježíšek jsou skutečně za dveřmi. Účinkující dokonce začali přemýšlet o svých vánočních zvycích.

Mohlo by vás zajímat: Veronika Arichteva ukázala nádherné bydlení. Starý dům přetvořila v unikátní domov

U Leitgebových po celý rok v kuchyni vládne Petr a Nikol do těchto prostor údajně moc nepouští. Jenom o Vánocích… „Já zásadně nepeču,“ přiznal Petr Leitgeb. „On na to peče. Já peču. O Vánocích si od Petra půjčuju kuchyň a chci si to užít. Peču rumové koule, ty mám hodně ráda, protože mě to dostává do vánoční nálady, rumové pusinky, rumové jazýčky, rumové perníčky... A pak má Petr ještě jednu velkou rumovou kouli,“ dodala tajemně Nikol. „A není jednodušší tu lahev rumu prostě vycvaknout a nes*at se s tím pečením?“ zeptal se věcně Jakub Prachař. „To je takové blbé před dětma, víš? Takhle maminka dělá atmosféru a nenápadně si přihne,“ vysvětlila Nikol.

Kotek oslaví druhé vánoce se synem

Vojta Kotek letos oslaví už druhé Vánoce se synem Hubertem I. Šman Kotkem. „On z těch Vánoc ještě nic moc nemá, tak jsme si říkali, že si nebudeme zbytečně dělat moc škodu. A protože děti nemají moc vysoký paměťový kvocient, už před měsícem jsme mu schovali některé jeho hračky. Já je teď balím do papíru a budeme dělat: Heleee, to je krásná mičuda, viď?“ práskl se smíchem svoji vánoční spořicí vychytávku Vojta Kotek.

Do klasických Vánoc v rodině nechal nahlédnout i Jakub Prachař. „U nás probíhá klasické bičování mámy. Čtyřiadvacátého bičujeme mámu, jako každý rok. Potom je takové jemné přiťuknutí na kříž, abychom si připomněli, že budou Velikonoce. Ale jenom tak na skobičku, nic velkého. A pak si doma vyprávíme židovské vtipy,“ okomentoval s humorem Jakub Prachař téma tvorba domácí vánoční pohody.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.