Vánoce

10. prosince 2023 09:14

redakce Prima Ženy

Prosincové filmové premiéry na Primě. Na jaké bijáky se letos můžete těšit?

Prosincové předpremiéry na prima+

Vánoční klasiku i letos na Primě oživí několik velkých filmových premiér. Z pohodlí domova si v prosinci můžete užít ty nejlepší snímky, jakými jsou Cruella, West Side Story, Kniha džunglí, Free Guy, Ulička přízraků či Ztracené město.

Držitelka Oscara Emma Stone se již 23. prosince ve 20:15 na Primě představí v celovečerním filmu Cruella od společnosti Disney.

Film se odehrává v době londýnské punkrockové revoluce 70. let a sleduje vzpurné počátky nechvalně proslulé módní darebačky Cruelly de Vil. Mladá, chytrá a kreativní podvodnice Estella je odhodlaná prosadit se ve světě módy. Spřátelí se s dvojicí mladých zlodějů, kteří oceňují její zálibu v rošťárnách. Jednoho dne se Estelle podaří zaujmout pozornost ohromně šik a děsivě haute módní legendy, baronky von Hellman, již ztvárnila dvojnásobná držitelka Oscara Emma Thompson. Jejich vztah však uvádí do pohybu souhrn událostí a odhalení. Estella se rozhodne přijmout svou temnou stránku a stává se drsnou, módní a pomstychtivou Cruellou.

Hrají: Emma Stone, Emma Thompson, Paul Walter Hauser, Joel Fry, Mark Strong, Emily Beecham, Jamie Demetriou, Kirby Howell-Baptiste, Ed Birch, John McCrea a další

Snímek byl nominován na Oscara ve dvou kategoriích, nakonec zvítězil a byl oceněn za nejlepší kostýmy – sklidil za ně i cenu BAFTA. Emma Stone byla za svou roli nominována na Zlatý glóbus.

Štědrý večer na West Side

Na Štědrý den od 22:05 na Primě si určitě nenechte ujít nejnovější verzi jednoho z nejslavnějších muzikálů všech dob West Side story. Příběh Romea a Julie přenesený do ulic New Yorku opět po dlouhých 60 letech ožil ve filmu a je snad ještě lepší. Tentokrát se režie chopil sám Steven Spielberg.

Tvůrci „legendy s novým rozměrem“, jak se o filmu z roku 2021 psalo, kladli na herce i celé natáčení velké nároky. Zakládali si například na tom, aby si všichni účinkující nazpívali své scény sami. V originále z roku 1961 byla většina sólových zpěváků přezpívána a dodatečně dodabována.

Při castingu si Steven Spielberg kladl podmínku, aby všechny postavy latinského původu hráli také herci odpovídajícího původu. V originále z roku 1961 totiž většinu portorikánských postav hráli původem Američané. Zajímavostí je, že se ve filmu objeví také několik původních herců. K nim patří Rita Moreno (Valentina), jež hrála v původním filmu postavu Anity. John Williams, který hrál na klavír v soundtracku z roku 1961, zase pracoval u tohoto filmu jako konzultant pro hudbu.

Hra na hrdinu začíná 26. prosince

V americké akční komedii Free Guy: Hra na hrdinu, kterou Prima uvede 26. prosince ve 22:15, bankovní úředník Guy dlouho netuší, že je nezastupitelnou figurou v počítačové hře. Guy bydlí ve městě Free City, kde pracuje v pobočce banky, pravidelně si dopřává kávu se svým nejlepším přítelem a doma chová zlatou rybičku. Člověk by řekl, že je to úplně obyčejný chlapík. Až na to, že Guy je ve skutečnosti jen jednou z nehratelných postav ve videohře, kterou se její tvůrce brzy chystá vypnout. Když Guy zjistí pravdu, rozhodne se ve svém světě neomezených herních možností stát skutečným hrdinou. A především zabránit, aby tento svět zanikl…

Hrají: Ryan Reynolds, Jodie Comer, Joe Keery, Lil Rel Howery, Taika Waititi, Utkarsh Ambudkar, Channing Tatum, Britne Oldford, Camille Kostek, Mark Lainer a další

9 zajímavostí z filmu Free Guy: Hra na hrdinu

  1. Když Guye (Ryan Reynolds) srazí v jeden moment dvě auta po sobě, jedná se o odkaz na film Seznamte se, Joe Black (1998).
  2. Režisér Shawn Levy ve skutečnosti scénář četl již v roce 2016, ovšem rozhodl se ho nezrealizovat. K návratu k projektu ho nakonec přesvědčil až Ryan Reynolds.
  3. Herní společnost Soonami svým názvem a vzhledem loga odkazuje na dvě skutečná herní studia, a to na japonské Konami a americký Blizzard Entertainment.
  4. Luxusní sportovní automobily, tanky, helikoptéry, motocykly a další vozidla, která můžete ve filmu spatřit zaparkovaná v různých prostorách, byla skutečná.
  5. NPC neboli non-playable character je nehratelná postava, kterou ve hře ovládá počítač za účelem interakce s hráči. Může se jednat o postavy uvádějící příběh, obchodníky, trenéry nebo postavy nabízející hráčům různé úkoly, za jejichž splnění získají odměnu.
  6. Serena Van der Woodsen ze seriálu Super drbna (od r. 2007) si zahrála cameo jako virtuální postava ovládaná hráčem, která kopne Guye mezi nohy. Tuto postavu ztvárnila Blake Lively, která je vdaná za Ryana Reynoldse.
  7. Krátce poté, co si Guy (Ryan Reynolds) nasadí brýle, můžete přes jeho rameno vidět power-up předmět na podlaze s označením „Blatant Product Placement“ ve tvaru lahve s ginem. Jedná se o odkaz na Aviation American Gin, ve kterém si Ryan Reynolds udržuje vlastnický podíl.
  8. V pokoji na nástěnce jednoho z hráčů můžete vidět plakát z filmu Deadpool (2016), v němž si Ryan Reynolds zahrál hlavní postavu. V kancelářské kuchyni si navíc můžete všimnout postavičky Deadpoola.
  9. Jedná se o druhý film, ve kterém se postava Ryana Reynoldse jmenuje „Guy“. Prvním byli Croodsovi (2013).

Kniha džunglí se na Primě otevře 30. prosince

Na 30. prosince jsou v premiéře nachystány hned dva snímky. Dobový krimithriller Ulička přízraků (od 22:35 na Primě) s Bradleym Cooperem a Cate Blanchett a disneyovská Kniha džunglí (od 20:15 na Primě).

Hrdinou nové Knihy džunglí je chlapec Mauglí (Neel Sethi), člověčí mládě vychované v džungli vlčí smečkou. Do džungle však přichází hrozivý tygr Šér Chán, jenž si nese jizvy způsobené člověkem. Šér Chán chce zničit vše, co vnímá jako ohrožení, a Mauglí cítí, že již v džungli není vítán. A tak opouští svůj domov a vydává se na dobrodružnou cestu plnou poznání. Provází ho přísný mentor, pardál Baghíra, a veselý medvěd Balú. Cestou džunglí se Mauglí setká se zvířaty, která to s ním nemyslí vždy dobře. Patří mezi ně krajta Ká, jejíž svůdný hlas a pronikavý pohled hypnotizují člověčí mládě, a marnivý král Ludvík, který se snaží Mauglího přemluvit, aby mu prozradil tajemství překrásného, leč smrtonosného Rudého květu: ohně.

Hrají: Neel Sethi, Bill Murray, Ben Kingsley, Idris Elba, Lupita Nyong’o, Scarlett Johansson, Giancarlo Esposito, Christopher Walken, Garry Shandling a další

5 zajímavostí o filmu Kniha džunglí:

  1. V Knize džunglí z roku 1967 je král Louie orangutan. V tomto filmu je Louie (Christopher Walken) vyobrazen jako gigantopithecus, předchůdce orangutana, u něhož se věří, že kdysi obýval část Indie. Tato změna byla plánovaná nejen proto, že orangutani původně pocházejí z Indie, ale také aby film působil více fantaskně.
  2. Brian Doyle Murray namluvil medvěda Balúa v adaptaci The Jungle Book Mowglis Story (1998). Nyní stejnou postavu ztvárnil jeho bratr Bill Murray.
  3. V původním animovaném filmu Kniha džunglí (1967) i v knize byla postava krajty Ká samec, což se nyní změnilo, jelikož hlas zvířeti poprvé propůjčila žena – Scarlett Johansson.
  4. Na konkurz na roli Mauglího se přihlásilo přes 2 000 dětí.
  5. Film v roce 2017 získal Oscara, cenu BAFTA i Critics Choice Award za nejlepší vizuální efekty.

Channing Tatum už nechce být jen kluk z obálky Ztraceného města

Na Nový rok si ve 20:15 na Primě svoji premiéru střihne dobrodružné Ztracené město se Sandrou Bullock, Channingem Tatumem a Danielem Radcliffem.

Spisovatelka Loretta Sageová (Sandra Bullock) tvoří úspěšné romány, které se odehrávají na těch nejexotičtějších místech. Že prakticky nevystrčí paty ze svého bytu, je vedlejší. Dalším paradoxem je fakt, že jejího dvorního hrdinu, okouzlujícího dobrodruha Dashe, ztělesňuje na obálkách jejích knížek velmi nepraktický ňouma Alan (Channing Tatum). Je sice sexy, ale k ničemu, což ho dost trápí. Rád by udělal něco hrdinského.

Dostane příležitost, když lehce šílený miliardář (Daniel Radcliffe) spisovatelku unese přímo před jeho očima. Tenhle člověk si totiž vzal do hlavy, že Loretta ve své poslední knize detailně popsala cestu k mytickému Ztracenému městu, v němž se ukrývá poklad nedozírné hodnoty. Než se Loretta naděje, sedí v letadle, které ji převáží na exotický ostrov kdesi v Atlantiku.

„Kluk z obálky“ Alan se rozhodne svou autorku zachránit, vědom si svých limitů ale přibere na cestu osobního trenéra, opravdového dobrodruha (Brad Pitt). Společnými silami se jim sice podaří vyprostit Lorettu ze spárů únosců, tím ovšem jejich dobrodružství uprostřed tropické džungle zdaleka nekončí. Naopak – právě začalo. A bude stokrát šílenější než ta, o kterých se Loretta rozepisuje na stránkách svých bestsellerů.

Hrají: Sandra Bullock, Channing Tatum, Daniel Radcliffe, Brad Pitt, Da’Vine Joy Randolph, Oscar Nuñez, Héctor Aníbal, Patti Harrison, Joan Pringle, Bowen Yang a další

Čtěte také: Daniel Radcliffe natočil film se svým ochrnutým dublérem

5 zajímavostí ze zákulisí filmu Ztracené město

  1. Hlavní mužskou roli měl původně ztvárnit Ryan Reynolds, který by si zahrál se Sandrou Bullock po více než 10 letech od natočení Návrhu (2009). Nakonec musel roli odmítnout a na jeho místo byl dosazen Channing Tatum.
  2. Sandra Bullock se spřátelila s Bradem Pittem při natáčení filmu Bullet Train (2022) a obsadit Pitta do role Jacka Trainera byl její nápad.
  3. Brad Pitt si v tomto filmu zopakoval slavnou scénu ze snímku Klub rváčů, při které u telefonování jí.
  4. Jde už o druhý film, ve kterém Daniel Radcliffe ztvárnil excentrického milionáře (první byli Podfukáři 2).
  5. Loretina manažerka jí při oblékání slibuje, že blýskavý růžový overal na sobě bude mít necelé dvě hodiny. Tomuto času odpovídá stopáž filmu.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.