Vánoční tradice podle znamení: Štíři by měli rozkrojit jablko a Panny vyrazit na půlnoční

V podstatě ke všem svátkům se vážou nějaké tradice, s Vánocemi jich je ale nepochybně spojováno nejvíc. Z nepřeberného množství je těžké si vybrat, které dodržovat, často volíme ty, které jsme vnímali už jako děti. Můžeme si ale vybrat i podle horoskopu.

Beran

Hojnost a dostatek peněz má v následujícím roce přísedícím u štědrovečerní večeře zajistit šupina pod talířem. Tuto tradici by měli zkusit dodržet akční Berani, pro které je případná hojnost důležitá i proto, aby mohli pohodlně udržovat svůj divoký životní styl. Pokud jí kapra, nebude to problém.

Býk

Kdo na Štědrý den vydrží až do večera nejíst, uvidí zlaté prasátko. Půst je jednou z nejstarších dodržovaných tradic a Býci by si ho měli vyzkoušet proto, že co se třpytí, to se jim líbí. Na salát a řízek pak navíc budou mít ještě větší chuť.

Blíženci

Zvídaví Blíženci se určitě rádi dozví, co je čeká v nadcházejícím roce, proto by z vánočních tradic neměli vynechat lití olova. Stačí ho kus roztavit nad svíčkou a následně opatrně vylít do vody. Zchladnutím se zformuje do tvaru, jehož význam si mohou vyložit sami nebo dohledat na internetu.

Rak

Raci jsou velmi milující a štědří lidé. O Vánocích jim proto nejsou cizí dobré skutky, a tak se k nim dokonale hodí tradice volného místa pro pocestného. Stačí ke stolu u štědrovečerní večeře přidat židli navíc a prázdný talíř pro případ, že přijde pocestný, který požádá o jídlo a střechu nad hlavou.

Lev

O své budoucnosti se na Štědrý den něco rádi dozví Lvi, pro které je ideální tradice vypouštění lodiček z ořechových skořápek. Do nich se umisťují malé svíčky a loďky se pustí na vodu, třeba v lavoru nebo ve vaně. Čí lodička pluje nejdéle, toho čeká dlouhý a šťastný život. Komu se skořápka drží uprostřed vody, ten se může těšit na cestování.

Panna

Detailistické Panny by si měly alespoň během Vánoc dopřát trochu klidu a pokusit se najít i klid vnitřní. K tomu jim může dopomoct návštěva půlnoční mše, na kterou tradičně chodí i lidé, kteří se za věřící ani nepovažují.

Váhy

Pokud si něčeho Váhy umí vážit, je to umění a historie. Proto mohou zkusit dodržet prastarou vánoční tradici s vlašským ořechem. V předvečer Štědrého dne si dají jeden vlašský ořech pod polštář a jakmile vstanou, rozlousknou ho a sní. Podle předků je tato tradice v následujícím roce ochrání před parazity, jako jsou například štěnice.

Štír

Rozkrajování jablka na Štědrý den je tradice s trochu morbidním nádechem – když je uvnitř hvězda, všichni se příští rok sejdou ve zdraví, naopak kříž značí nemoc či smrt. Štíři si nicméně rádi zahrávají a věří v nekonečnost svého štěstí, proto tuto tradici mohou bez obav vyzkoušet.

Střelec

Jako rození dobrodruzi, kteří stále něco zkoušejí a chvíli neposedí, by Střelci měli vyzkoušet dodržet tradici, která jim přinese štěstí. Tedy alespoň v minulosti tomu lidé věřili. Stačí při štědrovečerní večeři kromě bramborového salátu s řízkem sníst také alespoň malý kousek okoralého chleba.

Kozoroh

Odpočinout si od pracovního shonu během Vánoc nepochybně potřebují Kozorozi. Na Štědrý den si nefalšovanou pohodovou sváteční atmosféru mohou vytvořit díky dodržení tradice pálení purpury. Jde o směs bylin a koření, která se díky teplu rozvoní. Stačí na sporáku zapnout oheň na nejnižší stupeň a purpuru nasypat na nehořlavý plát nad ním.

Vodnář

Lidé narození ve znamení Vodnáře často myslí na spokojenost jiných. I během Štědrého dne budou chtít lidem dělat radost, a tak si doma zavěsí jmelí, aby každý si zamilovaný pár, který pod ním projde, mohl dát polibek. Tuto tradici mohou ale také pojmout jinak a jmelí někomu přímo darovat, čímž mu zajistí štěstí.

Ryby

Ryby jsou vskutku romantické duše, a proto mohou vyzkoušet tradici, kterou dívky a ženy dodržují už celá desetiletí. Tou je házení střevíce. Stačí ho hodit přes hlavu a sledovat, v jaké poloze skončil – pokud bude špičkou směřovat ke dveřím, svatba je za rohem, pokud bude ke dveřím směrovat patou, v následujícím roce bude ještě sama.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.