Celebrity

22. března 2023 14:20

Vanesa Havlíková

Muži stárnou pomaleji než ženy, tvrdí vědkyně Barbara Paldus. Co za tím vězí?

Show Jana Krause (11) - upoutávka

Barbara Paldus se narodila v Kanadě českým rodičům, vyrůstala v Evropě i v zemi javorových listů, mluví plynně pěti jazyky a je držitelkou 44 amerických patentů. Je investorkou a sériovou podnikatelkou, která se specializuje na transfer vědy do byznysu. V talkshow u Jana Krause prozradila, jak je to se stárnutím, které její kosmetické produkty jsou výjimečné a proč vlastně zvolila pro podnikání obor kosmetiky.

Barbara Paldus vystudovala elektroinženýrství, vlastní desítky patentů a svoji původní firmu prodala za zhruba pět miliard korun. „Nyní se věnuju hlavně dermokosmetice a dermatologii,“ vysvětluje vědkyně, která za život vystřídala hned několik oborů podnikání.

Proč muži stárnou pomaleji než ženy?

Ve svém nynějším zaměření prosazuje heslo Zdravá kůže je hezká kůže. Moderátorovi Janu Krausovi přinese jako pozornost balíček kosmetiky, ke které doplňuje: „Naše produkty jsou jak pro muže, tak pro ženy. Používají se ale jinak, protože muži mají samozřejmě více testosteronu, a tím pádem mají mastnější pleť. A to, co ženy nechtějí slyšet, je, že muži mají díky mastnější pleti silnější kožní bariéru, a tím pádem nestárnou tak rychle.“

Mohlo by vás zajímat: Proti proudu času: 10 tipů, jak můžete zpomalit stárnutí

Její kosmetické produkty jsou výjimečné tím, že jejich podstatou je biotechnologie a genetická analýza, tedy to, jak buňky rostlin působí na ty kožní. „Musíme všechno dokázat a pak ještě klinicky ověřit, proto pracujeme s dermatology, abychom věděli, co to vlastně dělá,“ dodává úspěšná vědkyně a byznysmenka v novém dílu Show Jana Krause, který uvidíte ve středu večer na Primě. Moderátorovi mimo jiné prozradí, v čem podnikala předtím a proč zvolila právě obor kosmetiky.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.