Celebrity

23. února 2023 10:18

Eliška Reiglová

Jako staré auto hozené do šrotu. Žilková popsala pocity po Stropnického zradě

Originální seriály právě online na prima+

Herečka Veronika Žilková (61) stále řeší rozvod s diplomatem Martinem Stropnickým (66). Uplynul přitom už rok od chvíle, kdy jí na dovolené oznámil, že si začal s podřízenou z ambasády. To byla pro Žilkovou nečekaná rána, o které se až nyní odhodlala podrobněji promluvit a popsat, co se vlastně odehrálo.

Veronika Žilková a Martin Stropnický spolu prožili 17 let. Když odjížděli na dovolenou, herečka neočekávala nic neobvyklého, koneckonců jich jako rodina absolvovali už několik. V Dubaji strávila se stále ještě manželem několik dní bez nejmenších náznaků toho, že vztah bude zanedlouho z jeho strany ukončen.

„Je to rok, co jsme odjížděli na dovolenou, kdy jsem ještě vůbec netušila, že za týden se rodina rozpadne. On musel mít tu dovolenou strašnou. Myslím, že každou snídani sbíral odvahu nám to říct,“ zavzpomínala Veronika Žilková pro deník Blesk na pobyt v Dubaji, během kterého se jí život po dlouhých letech obrátil vzhůru nohama.

Zvláštní obhajoba

Pro Veroniku Žilkovou byl rozchod o to větší ránou, že v něm měl prsty někdo třetí. Martin Stropnický jí totiž oznámil, že se s ní rozchází kvůli poměru s o 30 let mladší podřízenou z ambasády. Zatímco on tak manželku opouštěl s vědomím, že po návratu do Izraele nebude sám, herečka se domů vracela jen k dětem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Žilková prozradila mzdu Stropnického. Jak vysoké výživné bude platit Kordule?

„Když mi pak konečně řekl, že si našel tu o nějakých třicet let mladší přítelkyni, tak jako důvod uvedl, že by si chtěl ještě něco užít. Když vás někdo opustí kvůli někomu, kdo je výrazně mladší než jeho syn, tak vlastně musíte utrpět ponížení, to tak je. Když dáte do šrotu staré auto, tak je to tomu autu prostě líto,“ zhodnotila Žilková nečekaný rozchod.

Smrt dítěte a rozchod

Veronika Žilková a Martin Stropnický společně vychovávali dceru Kordulu, která dnes žije výhradně s maminkou, podle které se s otcem už dlouhé měsíce vůbec neviděla. V roce 2007 se jim narodil také společný syn Melichar, ten ale trpěl vrozenou brániční kýlou a ještě v listopadu téhož roku zemřel, na tomto světě byl pouhých 198 dní.

„Mě to strašně sebralo. Ale když jsem ustála smrt svého dítěte, ustála jsem i tohle. Ale troufnu si říct, že tohle bylo skoro horší! Protože to dítě bylo nemocné a nemohlo za tu bolest, kterou vám udělalo. Ale když vám to někdo udělá vědomě, rozum a srdce to nechápou. To dítě nechtělo umřít, ale on mě chtěl opustit,“ popsala herečka, jak vnímá bolest způsobenou těmito událostmi.

Veronika Žilková o nejhorším dárku od Stropnického:

Užívám si já

Pro Žilkovou bylo zpočátku těžké, že manžel ji po téměř dvou dekádách společného života opouští proto, aby si znovu mohl užívat jako zamlada. Nakonec ale došla k uvědomění, že jí rozchod prospěl. „Netušil, že tím, že si chtěl ještě užít, si teď konečně užívám já. Říkala jsem si, jak jsem vlastně díky manželství předčasně zestárla,“ dodala herečka, která je nyní spojována s hudebníkem Josefem Holomáčem.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.